Tanker fra en knitaholic #2: fadæsen

to hænderNå venner, det bliver lidt strikkenørdet i dagens indlæg, så skip det, hvis I ikke er til den slags. Men jeg har frustrationer at dele, et awesome tip og et lille råb om hjælp. Here goes. 

Jeg er i færd med at teststrikke en #snefnugbluse for Camilla, som flere af jer sikkert har opdaget for længst. Og i går påmonterede jeg det første ærme. Ja, faktisk monterede jeg det omvendt i forhold til opskriften, og det var endda helt med vilje af forskellige årsager. Det spillede maks. Blusens pasform er perfekt (og denne knitaholic har allerede puttet en mere på ‘to knit listen’). Men så var det, at jeg alligevel(!) blev overbevist om – efter en Facebook-tråd med de andre teststrikkere af blusen – at jeg da naturligvis skulle prøve at vende ærmet rigtigt. Baaare lige for at se.

Jeg leder længe efter den rette tråd, og til sidst er jeg fuldkommen sikker på, at jeg har fundet den rigtige. Snip snip. Jeg klipper i en tråd… og så en mere. Og oh ve, oh skræk. Jeg har på få sekunder lavet et hul i blusen på størrelse med en femkrone. Den lader vi lige hænge lidt…

En strikker vil vide, hvor frustreret jeg blev (og stadig er). Alle de timers arbejde. Jeg var nær ved at tude i ren hysteri over min strikkefail, smide projektet væk og aldrig se på det igen. Men. Jeg har hæftet hullet så godt som muligt. Hvis jeg må være så fri, så havde jeg lavet en rimelig perfekt montering før min fadæse. Jeg er blevet helt vild med den slags, efter jeg for flere måneder siden deltog i Charlottes monteringskursus.

ET GODT TIP I kan købe Charlotte videokompendium her, der guider igennem alle basismonteringstyper. Det er guld værd, hvis du vil slutte med en smuk finish på dine strikkede projekter. Jeg bruger det selv som opslagsværk, hvis jeg skal have genopfrisket de forskellige teknikker.

Sidder du der med gode fif til, hvordan man bedst fikser et hul i strik, der sidder helt ude i kanten, så råb gerne højt. Jeg har selv fundet masser af guides til, hvordan man fikser et hul midt inde i strikketøjet, men mit sidder ude i kanten.

Slut med strikkenørderiet for nu. God torsdag.

 


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

1 Comment

  • Snefnugbluse og julestatus – plummum 19. december 2017 at 12:00

    […] I kan se lidt af min arbejdsproces (der varede under fire uger) med blusen herunder. Jeg havde et par bump på vejen. Først med en forholdsvis stor optrævling og dernæst med et hul(!) i blusen. Ja, et hul, som jeg selv klippede. […]

    Reply

Leave a Comment