Gult på toppen

P1011944Jeg ville have givet mig i kast med et par cool gule uldsokker af mit honninggule garn fra Hip Wool. Men jeg har en barriere, jeg skal overskride, når det kommer til strikkede sokker. Derfor blev garnet lynhurtigt forvandlet til en sej gul hue i stedet, som Elton er lige så vild med som jeg 😉 

Jeg er tosset med gul, og det er sørme heldigt, at det er en af de farver, vi kommer til at se allermest til i modebilledet, så snart foråret springer ud.

Jeg har taget udgangspunkt i denne opskrift fra Camilla, men i stedet for at starte med halvpatent har jeg lavet en kant med dobbeltrib. Jeg har endvidere ændret i indtagningerne foroven for ikke at ende med en al for stor hue. Sådanne små ændringer er ofte nødvendige, når det anbefalede garn skiftes ud med noget helt andet.

Og apropos det med sokkestrik-barrieren. Dén må jeg simpelthen se at få brudt. Jeg ELSKER alle mine uldsokker, og vinteren i vores gamle villa, ville være en kold kold fornøjelse uden sådan et par på fusserne. Men de er efterhånden noget slidte, de uldsokker jeg ejer, og det er fjollet at købe sig til den slags i dyre domme, når man sikkert med lethed kan lave dem selv. Andre end mig, der har en eller anden indgroet forestilling om, at sokkestrik er besværligt?

P1011946God lørdag <3


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

12 Comments

 • Mie B 16. december 2017 at 14:30

  Ja! Jeg har samme blokade, men elsker alle mine (købte) uldstrømper.
  Har endda utallige strømpeopskrifter liggende, som andre mener er de bedste/nemmeste/mest simple osv… ?

  Reply
  • plummum 17. december 2017 at 8:43

   Me too. Det er nok noget med bare at gøre det?

   Reply
 • Anne 16. december 2017 at 19:25

  Jeg har endnu ikke kastet mig ud i strømpestrik, men er også temmelig ny udi strikkeverdenen. Men tænker det vel kommer en dag. Det er vel bare et ærme med lidt ændringer undervejs (hælen) 🙂 ? I øvrigt tak for at dele ud af alt dit strikkeri, det har inspireret mig til at gå i gang med at strikke og jeg er allerede bidt af det! Et andet spørgsmål, overvejer at købe drops garn som det du har strikket din lilla flæsebluse i. Hvordan er du tilfreds med garnet ift nogle af de andre ting du har strikket i andet/dyrere garn? Mærker du forskel? Det er jo noget billigere, men med alt det arbejde man bruger, skal kvaliteten jo også gerne være i orden.

  Reply
  • plummum 17. december 2017 at 8:48

   Ej, hvor skønt at høre, at jeg har kunnet inspirere nogen i den retning. Det glæder mig faktisk rigtig meget.
   Jeg har op til flere lækre bluser i Drops. Virkelig. Kan især anbefale deres Alpaca, Drops Air, Kid Silk og Brushed Alpaca/Silk 🙂

   Reply
   • Anne 17. december 2017 at 18:41

    Så springer jeg ud i første egostrik i en omgang Drops ! Tak!

    Reply
 • Eva Jørgensen 17. december 2017 at 8:15

  Jeg hader at strikke sokker må jeg indrømme. Ikke desto mindre ligger der da et par til min kæreste og et til min svigerfar under juletræet i år.. ved ikke hvorfor jeg synes det er så kedeligt. Vanter er meget sjovere 🙂

  Reply
  • plummum 17. december 2017 at 8:49

   Hahaha, åhhhh – og jeg tror, det er præcis sådan, jeg selv vil have det med sokkestrik. Men til gengæld vil jeg elske resultatet 🙂

   Reply
 • a højsted 17. december 2017 at 15:17

  Der ligger en nem opskrift på familiejournalen, mener den hedder tubestrømper, den er lige til at gå til. God fornøjelse med strømperne når du kommer i gang.

  Reply
  • plummum 17. december 2017 at 15:28

   Det er ikke fordi jeg mangler opskrifter (de ligger skam klar), og ej heller fordi jeg frygter en svær en af slagsen. Ved ikke helt, hvorfor jeg aldrig er kommet mig over netop dén barriere 🙂 Og tak!

   Reply
 • Anonym 27. december 2017 at 20:15

  Jeg elsker at strikke strømper, og tager gerne et par eller to mellem hvert projekt. Opskriften kan jeg i hovedet, og er den min farfar brugte når han strikkede. Jeg fik hans “strømpe bræt” ved min farmor da jeg gik i hang med det første par sokker ?

  Reply
  • plummum 2. januar 2018 at 11:06

   Hvor lyder det skønt. Jeg er netop gået i gang med mit første par sokker nogensinde. Og hvor er det bare sejt, at din farfar strikkede.

   Reply
 • Når du fryser på ørerne – plummum 11. januar 2018 at 12:56

  […] mere om den gule hue her. Find mønster til Isak hue […]

  Reply

Leave a Comment