Misundelig på sin datters tøj

P1012144-3…det kan man sagtens være, selvom denne ikke engang er fyldt 3 år. Jeg viste allerede et glimt af lillesøsters kommende flæsebluse i gårsdagens blogindlæg, men vi skød et par billeder mere efterfølgende. Her er et par af dem.

Som en lille service får I tilmed en bunke samlet fakta om min bluse her:

 • Mønsteret er Min datters flæsebluse fra den altid inspirerende Camilla (klik på linket og kom direkte til mønsteret). Jeg har i øvrigt også to af samme model til mig selv, som mange af jer sikkert allerede er bekendt med 🙂
 • Jeg strikker blusen op i én tråd håndfarvet lammeuld af Charlotte Spagner, som I kan finde lige her hos Garnudslag.dk. Der er mange lækre farver at komme efter, og jeg er for tiden vild med den farveeffekt, det håndfarvede garn har. Lammeulden kombinerer jeg med én tråd hvid Kid Silk fra Drops (reklamelink).
 • Indtil nu (hvor jeg blot mangler halvandet ærme) er jeg stadig i gang med første fed lammeuld, og får derfor et stort overskud ved andet fed garn. Jeg strikker størrelse 2-3 år.

Vil I vide mere? så spørg løs. Blusen er nem at strikke og også ok begyndervenlig (ikke som dit første projekt, men når du har styr på basis).

Jeg er i øvrigt så vild med det håndfarvede garn, at jeg p.t. er ved at indsamle remedier til mit eget hjemmefarvningsforsøg. Jeg er spændt på både proces og resultat og skal nok tage jer med på farverejsen, når jeg er i mål med min indsamling.

Og så lige en i øvrigt mere på falderebet. I går fik jeg de FINESTE ord med på vejen fra Charlotte Kaae. Charlotte er en knalddygtig strikker (hun er også designer, forfatter og underviser), og jeg er meget beæret over at være havnet på hendes liste over “5 fede strikkeblogs jeg følger“. Det er faktisk Charlotte, der har lært mig at montere mine strikkeprojekter smukt og næsten usynligt på dette kursus. Tusind tak for søde ord og henvisning til mig, Charlotte!    


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

2 Comments

 • Simone 31. januar 2018 at 10:51

  Kære Signe, laver så fine strikkesager! Har du nogle gode råd til én, der også gerne vil lære at blive ferm på pindene? Er der nogle særlige pinde, garn eller youtube-brugere, der er gode, når man gerne vil lære det helt fra bunden af? Kh Simone

  Reply
  • plummum 31. januar 2018 at 10:59

   Uh, ja der er så mange youtube-videoer med forskellige strikketeknikker efterhånden. Altså, da jeg selv var fuldkommen grøn udi strikkeverdenen, kendte jeg jo ingenting til hverken specifikke blogs eller gode videoer med fokus på emnet. Jeg googlede simpelthen alt og brugte så den bedste video, der gav mest mening for mig. Fx “sådan slår du masker op” eller “strik retmasker” etc. – helt basic. Stille og roligt fandt jeg mine favoritter. Men. Tjek Charlotte Kaae, der laver nogle af mine yndlingsvideoer, fordi man kan se og høre, hvad hun gør, tjek Drops (https://www.garnstudio.com/video.php?lang=dk) og http://www.paapinden.dk, der også deler en masse info om teknikker fra basis til avanceret. De tre har jeg selv gjort (og gør stadig) rigtig meget brug af. God fornøjelse 🙂

   Reply

Leave a Comment