Ingen Strikkedarer uden svære strikkekoder. Ja tak!

Jeg har nævnt den et par gange efterhånden, Thea Rytters lækre bog Ingen Strikkedarer, som udkom for en lille måneds tid siden, og nu fortjener den sin egen plads på bloggen.

Med undertitlen Børnestrik str. 1 – 10 år uden svære strikkekoder, slår bogen med det samme tonen an. Bogen løfter sig langt væk fra de tidligere generationers strikkesnobberi, der kunne give enhver nybegynder fuld af gåpåmod sved på panden med en snørklet forklaret opskrift i hånden.

Theas bog er fyldt med fine, enkle opskrifter uden, ja, svære strikkekoder, som er lige til at springe på. Og hvad der gør bogen endnu mere interessant set fra mit perspektiv – Ingen strikkedarer er ligeså meget en personlig strikkefortælling som en opskriftsbog, og jeg fik lynhurtigt læst mig igennem Theas små anekdoter fra hendes (hidsige) iver efter at ville lære at strikke til pludselig at mestre kunsten bedre end de fleste.

De personlige fortællinger er et fedt krydderi, som jeg ikke på samme måde er stødt på i andre bøger med strikkeopskrifter. Endvidere gør Thea meget ud af at forklare de anvendte teknikker i de enkelte opskrifter med billeder og step-by-step guides.

Selv mine piger valgte flere dage i træk Theas strikkebog som godnathistorie over alle de andre bøger, vi har i udvalg til den slags. Min ældste pige var især interesseret i det par sokker, som Thea strikkede til sin mand som et af de første projekter i hendes strikkekarriere. Strømperne endte efter sigende ud i to forskellige størrelser, og husets femårige her hjemme undrede sig meget over, hvorfor Thea ikke blot havde strikket strømperne lige store fra start 😉

*Ældstepigen viser her, hvilken opskrift hun har udvalgt sig. Hun vil gerne have Lilja-blusen med pufærmer og hulmønster i sin garderobe til sommeren.  

*Jeg selv er ret forelsket i denne sweater med Batman på. En opskrift som Thea også sælger i løssalg her

Ingen strikkedarer henvender sig både til nybegynderen, som i høj grad tages i hånden fra start til slut med hep fra sidelinjen og til den mere garvede strikker, der opfordres til at springe ud i mere freestyle og modighed.

Der skal lyde et stort tillykke herfra med Theas nye flotte bog, der allerede har givet os flere timers underholdning. Tak for det.

Bogen kan købes lige her til kun 169,95 kr. (reklamelink).


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

3 Comments

 • Søs 14. marts 2018 at 10:09

  Det er virkelig en skøn bog, som Thea har lavet der.

  Reply
  • plummum 14. marts 2018 at 10:10

   Meget enig. Så fin og gennemarbejdet.

   Reply
 • Thea 14. marts 2018 at 11:57

  Tusind tak for de søde ord, Signe <3

  Reply

Leave a Comment