Om ønskede krea-stunder med sin mor og noget om hækling

Måske husker I, at en af mine nytårs-‘forsætter’ på krea-fronten var at lære at hækle. I kan læse eller genlæse mit indlæg her. Jeg bliver simpelthen så inspireret af de knaldfine ting, jeg ser hver dag på Instagram. Og wauw, mine piger mener bestemt også, at det kun kan gå for langsomt – de har allerede lange bestillingslister til mig begge to. Mest på små bamser og dukker, som de naturligvis falder pladask for.

Og I dag, netop i dag, er jeg mere motiveret end nogensinde. Det eneste, der afholder – og har afholdt – mig fra straks at gå i gang med en hæklenål i hånden er, at jeg simpelthen føler, at jeg er mit strikkeri utro. Jeg ønsker i forvejen mere tid til strik, og går jeg først i gang med hæklenålene, så er det altså mine strikkeprojekters tid, jeg tager. Yes, i-landsproblemer og alt det der, men det er præcis sådan, det er.Men hvorfor så den store hæklemotivation i dag? 

Jo, ser I. Der er to grunde.

Det handler om mor

For det første talte jeg for få timer side med min mor. Hun må tit lægge øre til alle mine strikketanker, og det selvom hun ikke selv er strikker. Hun kan godt strikke, men gør det ikke. Jeg har ofte appelleret til, om ikke hun skulle i gang med et eller andet udi den kreative verden. Det er sundt, og jeg ville sådan elske at kunne have sådanne stunder med min mor, hvor fordybelse og hygge er nøgleordene.

I dag luftede hun (igen) sine tanker om at begynde at hækle. Måske ville jeg hjælpe med godt garn og gode hæklenåle? Det ville jeg bestemt, og inden der var gået ti minutter efter endt telefonsamtale var der tre nøgler bomuldsgarn i smukke pasteller og en lækker hæklenål sendt af sted mod min mors postkasse. Hun fik også en mail i indbakken med opskriften på fine, enkle karklude. Jeg var tæt på at bestille dobbelt op ad hele molevitten og har i skrivende stund fortrudt, at jeg ikke gjorde det, men jeg må løbe til den lokale garnpusher og forsyne mig. Nu glæder jeg mig til at følge min mors første skridt ind i en verden af smukke sager, og så håber jeg selv at joine om kort tid.

Kopi af dine yndlingsmennesker

Den anden grund til dagens store motivation er min nye bog Edwards Dukker af Kerry Lord, som lå i min postkasse i morges. Bogen er sendt til mig som et anmeldereksemplar, og da jeg åbnede pakken, var min første tanke, øv men jeg er jo ikke hækler. Men efter et par kig i bogen var mine tanker mere noget a la ok, jeg skal lære at svinge den der lange nål NU.

Bogen guider dig igennem, hvordan man kan hækle sine yndlingsmennesker. Altså kopier af virkelige mennesker. Jeg siger jer, jeg har et par piger her hjemme, der ville blive ellevilde, hvis jeg hæklede et eksemplar af dem selv, af Kasper og mig, af bedsteforældre osv. Jeg er vild med den idé. Det handler blot om at vælge hudfarve, hårfarve og størrelse som basis, skriver forfatteren. Hun guider dig også igennem en garderobe af dukketøj og andet udstyr.

Ville det ikke være en fed gave til et lille barn, du har kær? En dukke med en lille kuffert fyldt med hæklet udstyr? Eller måske endda som barselsgave. Jeg skal i gang. Anderledes kan det ikke være.

Bogen udkom 16. marts og kan købes her til 189,95 kr (reklamelink). 

Derfor dagens store hæklemotivation 🙂

God lørdag til jer.*God grundmaske-guide til denne hækle-rookie. 


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

No Comments

Leave a Comment