Kvisttop bliver til

Jeg satser kraftigt på, at vi får masser af lune dage i haven denne sommer, hvor det er varmt nok til bare arme, og jeg satser ligeså kraftigt på, at vi igen i år skal nyde solen under varmere himmelstrøg i små tre ugers tid, når kalenderen skriver juli. Og blot fordi det er sommer, behøver vi ikke pakke den strikkede garderobe langt væk. Der findes så meget lækkert helårs-/sommergarn på markedet, og mere kommer til løbende i smukke farver.

Jeg har store intentioner om at strikke en masse let og luftigt sommertøj til både pigerne og mig i år, som vi kan bruge gennem hele sommeren. Hvor meget jeg egentlig når på den front, må tiden vise. Mit første stykke strikkede sommertøj røg af pindene i går. En lille soltop i A-facon med et smukt kvistmønster foran. Toppen – som jeg har kaldt noget så sigende som Kvisttop – har jeg selv har designet, og den er skræddersyet efter ældstepigens mål. 

Lige nu har jeg smidt endnu en Sommersød top på mine pinde i en rest garn, jeg fandt i kurven. Jeg har et par finjusteringer at gøre, før jeg jeg kan skrive opskriften ned og måske endda udgive her.

Toppen her er i øvrigt også strikket uf af en god rest garn på 100 gram Duo fra Sandnes. Det giver ekstra stor glæde og en lillebitte følelse af (mere) bæredygtighed at kreere sager ud af de rester, der alligevel måske aldrig var blevet til andet end glemte garnnøgler.

Jeg fortæller mere om det hele, når jeg er videre i processen med Sommersød top.

Håber, I vil tage godt imod den <3


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

15 Comments

 • Julie 27. marts 2018 at 1:18

  Den er super sød, og ja, fantastisk at kunne få brugt af de rester som måske ellers aldrig ville være kommet i brug ?

  Reply
  • plummum 27. marts 2018 at 7:35

   Tusind tak, Julie 🙂 Ja, ikke? Så god en følelse.

   Reply
 • Therese 27. marts 2018 at 10:03

  Den er virkelig fin. Elsker området omkring skuldrene. Rigtig fint lavet 🙂

  Reply
  • plummum 27. marts 2018 at 10:05

   Ej, tusind tak søde du ?

   Reply
 • Lulu 27. marts 2018 at 12:10

  Uhhh kommer den i voksen størrelse??

  Reply
  • plummum 27. marts 2018 at 12:12

   Hmm, måske noget lignende. Jeg har i hvert fald en top til voksne i tankerne. Sådan en let top i noget drønlækkert garn ☺️

   Reply
 • Simone 27. marts 2018 at 14:26

  Åh, jeg sendte lange misundelige blikke, da jeg så et billede af toppen på insta. Den er så fin!

  Reply
  • plummum 27. marts 2018 at 14:27

   Det er simpelthen så dejligt at vide?? Tak!

   Reply
 • Påskeplaner, påskestrik, familietid – plummum 28. marts 2018 at 21:55

  […] Og så får jeg også en lillebitteminismule tid til planlægning af sommerstrikketøjet (som bl.a. skal byde på en klassisk tunika til hver af pigerne Lene Holme Samsøe-style) OG en smule arbejde på en opskrift til min egen Kvisttop. […]

  Reply
 • Pia 29. marts 2018 at 12:45

  Ville elske at lave sådan en til barnevidunderbarnet – glæder mig til opskrift!

  Reply
  • plummum 29. marts 2018 at 15:37

   Åh, hvor sødt. Jeg vil i så fald glæde mig til at se din version ☺️

   Reply
 • Gulvafhøvling, sommergarderobe in the making og en tur i det blå – plummum 3. april 2018 at 10:47

  […] en sommergarderobe i strik til både pigerne og mig. Ældsten har snart fornøjelsen af to af mine Kvisttoppe, som jeg gerne vil lave en opskrift på. Jeg er blevet bidt af børnestrik igen. Det går lynende […]

  Reply
 • Maiken 3. april 2018 at 12:43

  Den blev altså også ret så sød. <3 Hvilken pind svarer den til? Hvis du skal have strikket en op i str. 6-8 år kan jeg godt give det et skud 🙂

  Reply
  • plummum 3. april 2018 at 12:45

   Tusind tak ❤️ Strikkefastheden er 20 m * 10 cm så en pind 4 cirka. Jeg er lige ved at finde ud af, hvor langt størrelserne skal gå op ?

   Reply
 • Sommerens farve åbenbart – og nej, mor er ikke albino – plummum 6. april 2018 at 11:53

  […] som nogen måske husker – mit eget lille projekt med min helt egen strikkeopskrift på Kvisttop, der både skal teststrikkes og udgives. Men når så smukke styles i lækkert garn frister derude […]

  Reply

Leave a Comment