De bedste weekendaktiviteter for børn OG voksne

Efter vi er begyndt at drosle ned på renoveringen af huset, er vi igen blevet ret aktive ude af huset i vores weekender. Det er på vores ture sammen (uanset om de varer to timer eller tre uger), at vi opnår allerstørst nærvær som familie. Og det gælder om at tage, alt hvad vi kan få på den konto med en hverdag, der er p.t. er godt pakket op.

I dag deler jeg tre af vores egne yndlingsaktiviteter med jer. Aktiviter, som ikke behøver at koste alverden. Håber, I vil lade jer inspirere. Pony-tjuhej 

Lej en pony og gå en tur i skoven, som især er så smuk lige nu med de tætte, grønne trækroner. Der er et hav af steder, hvor man kan gøre den slags, men vi er personligt glade for Fortunen Ponycenter. Her er det muligt at selv at leje de små ponyer, uden at skulle have en guide med on side. Ikke at det er at forkaste med sådan en guide, men der er noget hyggeligt og intenst over at trække af sted med de små dyr alene som familie.

Vores sidste besøg var helt spontant og erstattede en legepladstur, som pigerne ellers var lovet. Vi købte en halv time i skoven, og pigerne fik hver en pony for at undgå for mange “hvornår er det miiiin tur”-spørgsmål 😉 og for at komme hurtigere ind i skoven.

De 30 minutter gik lynhurtigt, og næste gang vil vi overveje, om en time er mere passende. I hvert fald er ponyridning en kæmpe succes, hvis man har piger eller drenge, der som vores knuselsker dyr og meget gerne vil gå til ridning.

Mad, mad og atter mad

Dem af her, der har fulgt med længe herinde ved, at vi er nogle ægte madører. Vi elsker at spise det og vi elsker at lave det, og vi bruger mange timer i køkkenet, når tiden tillader det. En af vores favoritaktivteter er at tage på madmarkeder. Enten for at handle eller for at spise – eller helst begge dele. Vi elsker det alle fire, og kan lynhurtigt bruge en formue på snackerier.

København er endelig kommet lidt med på den front. Jeg elsker Torvehallerne, bevares, men jeg er fan af, at der popper små skæve streetfood-markeder op diverse steder rundt omkring i byen disse år. Det giver en fed fornemmelse af lidt mere metropol. Reffen, det nye streetfood-marked på Refshaleøen, åbnede for kort tid siden, og det skulle ikke gå ubemærket hen i vores familie. Vi besøgte markedet i weekenden, og det var super hyggeligt med fed københavnerstemning og kig over byen fra vandsiden. Vi spiste, spillede spil og nød udsigten over byen.

Bemærk billedet herover øverst i højre hjørne. Det er ikke fra Reffen, men fra den nyåbnede legeplads ved BLOX, som giver rig mulighed for at klatre, rutsje og soppe. Vi leder ofte efter nye legepladser på vores weekendture i forbindelse med en anden planlagt aktivitet. Det er et stort hit hos pigerne at komme rundt og prøve byens forskellige legepladser. Vi har efterhånden mange fede af slagsen i København.

På havnetur 

Vi har altid holdt af det. Også før børn. At tage på tur til diverse havne for at nyde havet, luften, lystbådene og måske en lækker is. Her kan man lade tankerne vandre i den friske havluft.

For et par uger siden kørte vi til Skovshoved Havn, som varmt kan anbefales som udflugtssted for hele familien. Havnen blev udvidet til dobbelt størrelse for nogle år tilbage, men den har beholdt sit særlige miljø.

Vi anbefaler en gammeldags isvaffel med guf til gåturen fra den berømte Arne Jacobsen-tankstation, der ligger lige ved siden af havnen.

Hvad er jeres yndlingsaktiviter med familien, som skal passe ind i en tilfældig søndag, hvor alt ikke nødvendigvis skal planlægges ned til mindste detalje? 


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

No Comments

Leave a Comment