Strikkevideo: Midlertidige hækleopslag

Jeg har arbejdet på en strikketeknik-video de sidste par aftener, som skal lære dig, hvordan du laver midlertidige hækleopslag.

Den teknik bruger jeg nemlig i min nyeste opskrift på Wrap me up cardigan, som udkommer ganske snart – min første teststrikker er færdig, og de sidste følger snart. Jeg er ikke selv en hækler, hvilket betyder, at ALLE kan være med på den her teknik. Den er ganske enkelt og smart.

Med midlertidige hækleopslag er dine opslåede masker, ja midlertidige, og det betyder, at du kan strikke videre på dem på et andet tidspunkt, som du netop får brug for, når du strikker Wrap me up’s nakkestykke. Det er også en super smart teknik at bruge, hvis du fx strikker en sweater oppefra og ned og gerne vil kunne justere halshullets størrelse til allersidst.

I får den tekniske forklaring af de midlertidige hækleopslag her, men se videoen, hvis det stadig er uklart, hvad du skal gøre.

Hækl det ønskede antal masker rundt om din strikkepind med fastmasker. Afslut med to til tre luftmasker, bryd garnet og træk igennem sidste luftmaske – kun ganske løst, så du senere kan trævle op.

Når opslagningen trævles op, kan maskerne sættes på en strikkepind en efter en, og du kan strikke videre på dit arbejde.

Bemærk, hvis du har strikket vrangmasker på din første pind med dit ‘hovedgarn’, er din hjælpetråd loopet omkring dine vrangmasker, hvorfor den skal vikles ud og hives forsigtigt ud af arbejdet maske for maske.


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

3 Comments

 • Vibeke 15. marts 2019 at 8:21

  Tusind tak for det meget nyttige tips – lige det jeg havde brug for til mit næste projekt.

  Reply
  • plummum 15. marts 2019 at 8:22

   Så dejligt, du kan bruge min video ❤️

   Reply
 • Vibeke 15. marts 2019 at 8:22

  Tusind tak for nyttige tip – det var lige den teknik jeg manglede til mit næste projekt.

  Reply

Leave a Comment