Sy din egen smock-kjole helt uden snitmønster

Indeholder reklame

I sidste uge lancererede jeg videoen på min DIY-guide på en smock-kjole på min IGTV, som du kan sy efter kroppens egne mål og derfor helt uden brug af snitmønster. Smock ses overalt og i 117 forskellige afskygninger disse måneder. En teknik, der er let at have med at gøre, men som kræver en smule tålmodighed.  Når du syr smock skal du bruge elastiktråd som undertråd, og gør dig selv den tjeneste, at prøve teknikken af på et prøvestykke til at starte med. Det tog mig lang tid at indstille min nye maskine, så den smockede perfekt 🙂 Jeg har desuden erfaret, at det ikke er ligegyldigt, hvilken elastiktråd, du bruger. Jeg havde allerbedst held med denne tråd (reklamelink) , som ikke er så tyk som flere af de andre på markedet. Og køb gerne rigeligt. Du bruger en hel del elastik til denne teknik.

I  videoen viser jeg, hvordan du easy peasy kan sy din egen version, og vær ikke bleg for at hacke løs på min idé. Det er fx let at gøre kjolen til en kort top, gøre den kortere eller længere, sætte endnu en bane med flæsekant på, tage flæsen helt af, osv. Desuden kan du ændre udtrykket på kjolen betydeligt ved at skifte stoftype. Sy fx en smock-kjole i viscose eller silke, lav den gulvlang, og du er klar til din venindes bryllupsfest.

På opfordring fra flere ligger videoen nu også på min YouTube, som du kan tilgå herfra. Videoen er sponsoreret af G&M Stof og Tekstiler, som også ligger inde med det lækre, lyslilla bomuldspoplin, kjolen er syet af. Og næsten bedst af alt; med koden PLUMMUM20, får I 20 % rabat på ALT i webshoppen hos G&M Stof og Tekstiler.

On another note: Jeg bliver ofte spurgt til min symaskine, og her kommer lidt info. Modellen hedder BROTHER FS100WT (reklamelink), og er en maskine, jeg har modtaget i forbindelse med mit ambassadørskab for brandet. Jeg kan varmt anbefale den; den syr smukt, leverer hver gang det den skal, og så er den super prisvenlig trods den fine kvalitet. Find maskinen og flere andre elektroniske modeller lige her (reklamelink).

Jeg håber, I har lyst til at kaste jer ud i syning af en smock-kjole. Spørg endelig hvis jeg skal uddybe detaljer.

Cardiganen jeg bærer på billederne er min Straight Lanes Cardigan, som du kan købe opskriften på her og strikkekittet til her.


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

No Comments

Leave a Comment