Ro på

Sidste weekend stod i familiens tegn. Bare os tre helt alene. Og det trængte vi til. Hverdagen med baby er sommetider (læs: hele tiden) ret hektisk. Det betyder, at man søndag aften efter en uge og en weekend fuld af strabadser godt kan være virkelig træt og slet ikke ladet op.

Sådanne uger har vi haft rigtig mange af, og selvom det er skønt at se venner og familie, er det altså tiltrængt at trække stikket for en kort stund nogle gange. Så denne weekend var helt uden aftaler – der skulle samles energi.

Udover almindelig træthed er vi i gang med en ret drastisk ammenedtrapning. Og det er hårdt på flere måder. M vil helst (kun) ammes og helst ikke have anden mad.

Det betyder, at der kan gå flere timer, hvor hun nægter at spise og nærmest ikke får andet end vand. Og det forårsager nogle temmelig tilspidsede situationer. Ja, man skal helt sikkert være forælder (måske endda mor – måske endda baby-mor?) for at kunne sætte sig ind i den situation og for at vide, at en babys spisevaner kan være en af de største kilder til bekymring og frustration. Men sagen er den, at et forstyrret spisemønster også påvirker sovemønster osv.

Derfor har den lille frøken selvfølgelig været ekstra pirrelig, og jeg har været tilbøjelig til at give efter op til flere gange for at sikre mig, at hun var mæt. Men det nytter ingenting på den lange bane, så jeg har/har haft nogle dage med ekstra bekymring og frustration. Med fare for at jinxe noget, så går det meget bedre allerede nu. Fingers crossed!

Her er et par billeder fra weekenden taget med iPhone. Læg mærke til at vi sidder udenfor og spiser kage og drikker kaffe på vores lokale cafe, mens M får en lur i barnevognen. Det var simpelthen så fint vejr i lørdags med ingen vind og flot vinterlys. Det er nok sidste gang i år, at det kommer til at ske. Mon ikke? Nu er det jo pludselig freezing cold udenfor.

Jeg fik også luftet min lange Malene Birger frakke for første gang – en gave jeg fik af Kasper til min fødselsdag.

No Comments

Leave a Comment