Projekt dåbskjole

Dåbskjole ryg

Jeg har netop fået frøken M’s dåbskjole hjem igen – som hun  blev døbt i den 18. august 2012 – nu med broderet navn og dato for dåben. Jeg dedikerer et helt indlæg til kjolen, fordi den betyder noget helt specielt for mig.

Vi har (havde) ikke en dåbskjole, der går i arv i hverken min eller Kaspers familie, som jeg i første omgang var ret ærgerlig over. Selv blev jeg døbt, da jeg var 12 år, og Kasper blev døbt i et lilla, strikket sæt tøj (den er god nok, jeg har set billeder:)). Derfor var det et stort ønske for mig, at frøken M skulle døbes i en kjole, der kunne gå i arv i så mange generationer, som den kan holde til.

Intentionen var, at jeg selv ville sy kjolen, men med en lille baby på 3 måneder i hjemmet – der dengang aldrig sov mere end under en time ad gangen – lod det sig ganske enkelt ikke gøre. Min mor overtog projektet og syede en virkelig smuk kjole ud fra mine ønsker og anvisninger.

Kjolen er cremehvid og består af to slags stof, som jeg har brugt lang tid på at finde og udvælge. Inderstoffet består af en lækker silke fra Prada, som jeg købte hos Skipperstoffer inde på Gl. Mønt. Yderstoffet er en tung blonde, der alligevel har et let og barnligt udtryk. Blondestoffet fandt jeg i en stofbutik på Holbergsgade bag det Kgl. Teater. Huen til kjolen er gjort af samme silke som kjolens inderstof. Huen fik lille M dog aldrig på i kirken, da det var så varmt den dag, at blot kjolen gjorde hende helt svedig (jeg kan ikke finde huen, men så snart den dukker op, kommer den også på bloggen med et billede).

Jeg blev ovenud tilfreds med resultatet, som kan ses på billederne herunder. Kjolen er i min optik så smuk og blev præcis, som jeg havde ønsket. Nu glæder jeg mig til at se, at kjolen bliver brugt igen og igen.

Dåbskjole i fuld figur

 Dåbskjole top Dåbskjole skulder Dåbskjole halv figur Dåbskjole ryggen Dåbskjole nederst Dåbskjole broderet navn og dato

4 Comments

 • camilla 18. december 2012 at 13:48

  Det er simpelthen den smukkeste dåbs kjole jeg nogensinde har set. Glæder mig til at se lille M i den.

  Reply
  • Signe 18. december 2012 at 14:07

   Sikke dog en skøn kommentar – tusind tak 🙂 Det fremgik ikke så tydeligt af teksten, men M blev døbt den 18. august, så hun har allerede været i den. Skyndte mig lige at rette i teksten, så det var helt eksplicit. Dog blogger jeg om selve dåben på et senere tidspunkt, hvor jeg viser M i kjolen og meget andet fra dåbsseancen.

   Reply
 • Susan 14. juni 2014 at 21:57

  Jeg faldt lige over din blog her om dåbskjolen, hvor er det altså fin, meget flot kjole..
  Vi har i min familie en dåbskjole, der går på omgang til dem der gerne vil låne den.. Jeg kan lægge billede ind på FB..

  Den dåbskjole har en særlig historie, stoffet blev købt til mig til min konfirmation, hvor min mor syede den flotteste kjole til mig, min mor var meget dygtig til alt håndarbejde, sy, strikke, hækle, brodere, der var ikke det min mor ikke kunne..
  Da jeg så fik min første søn, og han skulle døbes, ja, så tryllede mor min fine konfirmationskjole om til en flot og smuk dåbskjole..

  Den er desværre begyndt at blive lidt mør i stoffet, så den opbevares her hos mig, og håndvaskes nænsomt, når den skal bruges, 2 af mine 5 børnebørn er døbt i den, der er mange familie dåbskjoler, så vi må jo deles lidt om det..

  Jeg forstår godt, at du gerne ville have en, når nu der ikke var nogen i familierne.. 🙂

  Reply
 • Cecilie 4. maj 2015 at 21:13

  Sikke en FIN kjole! Ved du, hvor din mor har købt mønstret?

  Reply

Leave a Comment