Lokalpatriot

Jeg har opdaget et nyt sted i Ørestad, hvor jeg bor. Jeg har hørt om stedet mange gange, siden vi flyttede herud for halvandet år siden, men aldrig selv besøgt det. Det var en fejl! Stedet er Byens Bogcafe, som ligger midt i Ørestad City (ja, ja det hedder altså city) i Sejlhuset. Caféen er en lille forfriskende oase, der oser af sjæl,  nærvær og hygge. En skøn kontrast til resten af bydelen, der er præget af ny og moderne arkitektur, som fra tid til anden kan føles lidt upersonlig og rå.

Jeg smuttede ved et tilfælde forbi Byens Bogcafé i tirsdags med en veninde og har siden været på caféen tre gange til både kaffe, frokost og brunch.  Jeg er blevet STOR fan af caféer med plads til, at Frøken M kan lege og tumle (så moderen kan få en smule fred;)), og bogcaféen har et blødt hjørne fyldt med legetøj og børnebøger.

Jeg har aldrig tidligere været så interesseret i mit nærområde, som jeg er nu. Lysten til at følge med i lokale tiltag er vist fuldt med rollen som mor (kender du det?), og derfor får et initiativ som bogcaféen min fulde opbakning og støtte. For år tilbage ville jeg have svoret, at jeg ALDRIG ville flytte til Ørestad (jeg ville blive tæt på Københavns centrum), men vi gjorde det – flyttede herud – og jeg er så småt begyndt at føle en vis kærlighed til bydelen. Skulle du komme på disse kanter, så kan jeg varmt anbefale dig at smutte forbi caféen, som i øvrigt også fungerer som arbejdsplads og skriveværksted for Byens Forlag.

Hermed en lille billedkavalkade fra bogcaféen, som i dag var helt proppet med mennesker på grund af et Downtown-tilbud, der vist snart udløber. Ser der ikke bare hyggeligt ud? Byens bogcafeByens bogcafe 2Byens bogcafe 3Byens bogcafe 4Byens bogcafe 5Byens bogcafe 6Byens bogcafe 7Byens bogcafe 9Byens bogcafe 10


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

1 Comment

  • Signe/ Copenhagen+Kiddo 23. marts 2013 at 19:15

    Mums de boller ser lækre ud.
    Jeg kender det alt for godt, det med at følge med i ens lokalområde. Det gør jeg også, og jeg vil rigtig gerne støtte de små butikker der er herude på Bryggen, fordi at her ikke ville være nær så hyggeligt uden dem .

    Reply

Leave a Comment