Nem, hurtig og LÆKKER bærkage

IMG_3391

I weekenden, som stod på besøg af mine forældre, havde min far bagt denne kage, som han havde med til os. Det er en kage, der ikke er blevet bagt så få gange i min familie, og den er super nem og hurtig at lave, og så er den lækker svampet. Hermed en opskrift på kagen, som du ikke bør snyde dig selv for.

Du skal bruge

150 gram sukker, 100 gram smør, 6 æg, 200 gram mel, 3 tsk bagepulver, 2 tsk vanillesukker (lav det selv af vanillestang og sukker), 1 dl mælk, 400 gram hindbær. Til pensling: 4 spsk vand, 4 spsk abrikosmarmelade. Til pynt: Cremefraiche og bær (fx hindbær og blåbær).

Bradepande eller kageform: 25*35 cm

Sådan gør du

Sukker og smør røres hvidt i en skål. Æggene tilsættes nu ét ad gangen. Melet sigtes sammen med bagepuvler og vaniljesukker ned i æggeblandingen. Rør godt sammen. Mælken kommes i til sidst lidt efter lidt. Hele kagemassen kommes nu i en smurt kageform eller bradepande. Alle hindbærrene (du kan selvfølgelig også bruge andre bær) drysses over.

Kagen bages i ovnen ved 190 grader i ca. 35 minutter. Herefter køles kagen af, før den glaseres med abrikosmarmeladen (som er bedst hvis du laver den selv). Kog vandet sammen med marmeladen i en lille gryde og pensl det herefter over kagen. DONE!

Til servering er det et hit at tilbyde ekstra bær og en klat cremefraiche 🙂

Opskriften stammer oprindeligt fra Byens bedste kager af Rikke Gryberg, men er vist lavet lidt om løbende til ovenstående.


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

2 Comments

 • Mona 26. marts 2013 at 13:27

  du har skrevet “Mælken kommes i til sidst lidt efter lidt” , men som jeg kan se står der ikke nogen steder hvor meget mælk man skal bruge, det har du glemt at skrive under “det skal du bruge” – ville måske være en god idé.

  Reply
  • Plum Mum 26. marts 2013 at 14:35

   Uhhh, tak Mona. Jeg havde skrevet vand i stedet for mælk. Rettede det straks, så der nu står mælk 🙂

   Reply

Leave a Comment