Tanker om ferie og en morsyg baby

Jeg elsker ferie – elsker, elsker, elsker – også selvom jeg stadig er på barsel og derfor endnu ikke er working mom (selvom det bestemt også er et arbejde i sig selv at være på barsel). Sagen er bare den, at det er skønt, når vi er to til at lege med og tage os af den lille blomme, der kræver sit. Og det er skønt at have kvalitetstid som familie.

Samtidig kan jeg både se og mærke, at lille Frøken M knytter et tættere og tættere bånd til sin far, når han er hjemme flere dage i træk. På det sidste har hun været ekstremt morsyg på en sådan måde, at faderen i langt de fleste tilfælde slet ikke duede. Det var både hårdt for mig i længden slet ikke at kunne blive aflastet – og samtidig også synd for Kasper, at den lille bestemte dame afviste ham så tit til fordel for mig. Det er helt naturligt, at blommen er ekstra morsyg i netop den alder, hun har nu, og derfor er det blot endnu dejligere at se, hvordan hun accepterer sin far mere og mere som værende nogenlunde ligeværdig med mig (ja, han kan jo stadig ikke amme, og det faktum placerer altså mig på et niveau højere). Med den voldsomme morsyghed (jep, det er lige blevet et ord nu) er tankerne om hvorvidt det er optimalt eller ej, at jeg har taget hele barslen alene også blevet forstærket en del. Men der var ingen andre muligheder end den model, og det er også en helt anden sag, som jeg lige lader ligge her.

Tilbage til ferietankerne. Når det så er slået fast, at det er dejligt at have ferie, fordi man er to til at klare hverdagens strabadser, så vil jeg godt lige tilføje, at ferie fandeme ikke er ferie, som ferie var engang. Altså som ferie var dengang præ-forældretiden.

Hvor blev ferierne af, hvor man lige smed sig på sofaen foran en film, man endelig havde tid til at se? Hvor blev ferierne af, hvor man læste en bog eller flere, som man længe havde glædet sig til at læse? Hvor blev ferierne af, hvor man drak dejlig rødvin over en lækker candlelight dinner til langt ude på natten med sin kæreste? Hvor blev ferierne af, hvor man kunne bruge lidt ekstra tid på veninderne? Hvor blev ferierne af hvor … ?

Jeg brokker mig ikke. Slet ikke faktisk. Trods for få timer i døgnet, konstant søvnmangel og en radikalt anderledes måde at holde ferie på, så er livet så ubeskriveligt meget mere rigt med den lille blomme i verden. Jeg konstaterer blot igen, at intet helt er, som det var engang.

Og nu ikke flere ferietanker fra mig i denne omgang – det blev en ordentlig omgang tankemylder. Jeg vil spise de amerikanske pandekager, som Kasper bagte tidligere i dag, og som der var en lille blomme, der fik tiltusket sig en ordentlig bid af, da pandekagerne skulle fotograferes til både blog og Instagram 😉 Se det er da et sødt, lille ferieminde!

Pandekagetårn

Kaspers lækre pandekager . uhmm!

Uh, det er lidt for fristende for den lille blomme, som fik revet en ordentlig luns af pandekagerne.

Uh, det er lidt for fristende for den lille blomme, som fik revet en ordentlig luns af pandekagerne.

Der instagram'es

Der instagram’es

 


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

No Comments

Leave a Comment