En blød start

Blommen på tur

Et af mange billede fra vores børnepasser, som hun sender i en lind strøm.

Det, der startede med at være lidt af et mareridt (i hvert fald inde i mit hoved – se selv her) udviklede sig til at være helt fantastisk. Ok, du der Nemesis. Der er en del her i blogland, der fra tid til anden bekender sin frygt for dig, og det gør jeg også nu! Jeg udtaler mig KUN om, hvordan vi indtil nu har oplevet vores pasningsordning, så nu er du lige sød, ikke?

Jeg har nærmest ikke turdet skrive det, jeg nu vil skrive, på bloggen i frygt for at jinxe den gode situation. Men her kommer det. Vi er SINDSSYGT glade for vores børnepasser, der tager sig så godt og kærligt af vores lille pige. Vi er faktisk så glade for hende, at det lige nu lader til at være en bedre løsning for Frøken M, end hvis hun var startet direkte nede i vuggestuen. JA sgu! Den private pasningsordning er en blød overgang til det rigtige institutionsliv, som for blommens vedkommende nok starter inden for det næste halve års tid. Ja, vi er stadig langt nede på ventelisten, men det skrider dog langsomt fremad.

Det varmer vores forældrehjerter, når vi afleverer blommen om morgenen, og hun farer direkte hen til hendes lille, nye veninde (den anden pige i pasningsordningen) og krammer hende – kind mod kind. Det er SÅ sødt, at de to små piger på lidt over et år er helt vilde med hinanden. Heldigvis skal de begge i samme vuggestue, som jeg håber vil give dem en masse tryghed blandt de mange andre børn.

Der er naturligvis også et par minusser ved sådan en privat pasningsordning. Vi har fx ikke et alternativ til pasning, når børnepasseren pludselig er syg eller skal på ferie (førstnævnte har vi prøvet og det skabte en del panik en tidlig morgen kl. 6, kan jeg fortælle). Derudover hedder ’åbningstiderne’ kl. 8 – 16, som ikke giver meget fleksibilitet, når man hver eftermiddag mangler en del på arbejdet endnu. Det giver naturligvis ekstra aftenarbejde efter Frøken M’s puttetid. Men det er alt sammen minusser, der klart er det hele værd. Det vigtigste er, at miniblommen har det skønt i de omgivelser, som børnepasseren skaber.


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

6 Comments

 • camilla 27. maj 2013 at 21:01

  Hvor lyder det bare fantastisk. Her i huset er vi også meget glade for dagpleje ordningen, som jeg også ser som en blød start på institutions livet. Jeg må indrømme at jeg ikke altid forstår folks forhippelse på at få deres små bitte babyer i vuggestue. Institutionslivet skal tids nok komme. Det er selvfølgelig bare min holdning, og babyer/børn er også forskellige med forskellige behov. For nogle vil vuggestue måske være det helt perfekte helt fra starten. Men her i huset har den bløde start i hvert fald været helt perfekt for Oline, og hun elsker hendes dagpleje far.

  Reply
  • plummum1361564910730 27. maj 2013 at 21:10

   Jeg synes også nu, at det er det bedste, vi kunne gøre. Men hun var jo kommet direkte i vuggestue, hvis der havde været en plads til hende. Der vidste vi jo hverken fra eller til. SEJT, at det er en dagpleje-far. Det er ikke mange mænd, der er dagplejere.

   Reply
   • camilla 27. maj 2013 at 22:10

    Nej sådan kan der nogle gange komme noget godt ud af noget skidt 🙂

    Reply
 • Andrea 27. maj 2013 at 22:35

  Har dere vært på venteliste så lenge? Jeg flytter til Frederiksberg i juli og håper å få barnehage plass i september – er jeg helt urealistisk?

  Reply
  • plummum1361564910730 27. maj 2013 at 22:46

   Ja, det er helt tosset med ventelisterne i Ørestad. På Frederiksberg, som jo er en anden kommune end Kbh, skulle der være virkelig gode forhold vedr. plads og ventelister til institutionerne, så jeg tror ikke, du skal frygte noget:)

   Reply
 • Østfronten 29. maj 2013 at 10:54

  Frederiksberg har vist pladsgaranti, btw.

  … og ja, jeg synes bestemt også, at en privat børnepasser er en god, blid overgang på ude-pasning. Det er trygt med en fast voksen, og der er god tid til at det kan foregå på barnets præmisser.

  Dog er det rigtig problematisk med sygdom – vi oplevede en del sygedage, ca. 8 på 1,5 måned – og det er et stort minus.

  Den kommunale flerbørnsdagpleje, Bean er startet i nu, har samtlige plusser i min bog: en lille flok børn til 3 voksne, 3 faste vikarer i tilfælde af sygdom eller kurser. Åbningstiderne er 8-16.30 (16 om fredagen), men det kan heldigvis fint lade sig gøre, og en længere dag er vist heller ikke et plus for de små størrelser 🙂

  Reply

Leave a Comment