Bliv en lille kunstner med Olympys Pen Lites effektfiltre

Det er nu tid til anden og sidste anmeldelse af Olympus Pen Lite E-PL5 i denne omgang. Du kan læse min første anmeldelse her, hvor jeg går i dybden med en række af kameraets funktioner. I denne blog-post vil jeg sætte fokus på de indbyggede filtre, som jeg kun flygtigt nævnte i første indlæg.

Kameraet har 12 indbyggede effektfiltre, der giver rig mulighed for leg med billedernes udtryk. Min første antagelse var, at jeg ikke ville få brugt filtrene, fordi jeg altid efterredigerer mine billeder med lys og kontraster i et billedbehandlingsprogram. Men min antagelse blev gjort til skamme, for jeg har alligevel brugt filtrene en hel del.

Grainy Film: Jeg er især glad for filteret ’Grainy Film’, som skyder billederne i sort/hvid med høj kontrast. Filteret er genialt til indendørs brug, selvom der ikke er dagslys. Jeg er ikke glad for at bruge blitz inden døre, da det gør billedet kunstigt og lidt livløst. Med grainy film, kan blitzen udelades, og der kommer alligevel fantastiske billeder ud af det.

Billederne herunder er taget med ’grainy film’ uden efterredigering inden døre kun ved belysning af vores lamper i stuen, hvor der faktisk altid er lidt dunkelt.

Grainy Film

Dramatic Tone: Et filter, som jeg også bruger meget er ’Dramatic Tone’, der i høj grad gør billederne… ja, mere dramatiske. Det er perfekt til at skyde billeder uden for både af mennesker og af landskaber. Billederne herunder er taget med Dramatic Tone. Som du kan se får farver og kontraster lige en ordentlig en på dramatikken med dette filter.

Dramatic Tone

Læs om og oplev selv de ti andre filtre her.

Kunne du selv tænke dig et Pen Lite, og er du monstro klar til en konkurrence? Jeg skyder en i gang på fredag, hvor en af jer, kan vinde et Olympus Pen Lite E-PL5. DET må da siges, at være en fantastisk præmie (måske en ekstra julegave) – i hvert fald, hvis du spørger mig. Konkurrencen vil løbe på Instagram, men flere instrukser kommer fredag. Du kan følge mig derinde på @plummum.

Læs mere om kameraets specifikationer her og følg evt. Olympus’ danske Facebook-side her.

IMG_7953

Følg Plummum på FacebookInstagram og Bloglovin’

(Indlægger er sponsoreret af Olympus, men indholdet har jeg selv bestemt, og alle holdninger er som altid helt mine egne. Skriv endelig til mig, hvis du har spørgsmål til dette.)


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

9 Comments

 • Østfronten 4. december 2013 at 19:47

  … på ig UNDTAGEN for mig, der jo ikke kan lege med derinde, ikke?!

  Reply
  • Plummum 4. december 2013 at 19:50

   Stine-mus NU skal du se her: http://politiken.dk/forbrugogliv/digitalt/internet/ECE2138457/instagram-er-klar-til-windows-phone/

   Søg lige igen. Den IG-app må simpelthen være tilgængelig nu. Du mangler big time på IG. Det er jo der det hele sker i den her verden.

   Reply
  • Signe // Copenhagen Kiddo 4. december 2013 at 20:01

   Nej hvor ville jeg dog gerne vinde det kamera. Er meget spændt på at læse mere på fredag 🙂

   Og Stine forresten. Jeg tester også en windows phone og har hele tiden kunne bruge appen 6tag, som jeg tidligere skrev. Med den kan du komme på IG 🙂 Men jeg har også lige fået en mail om, at den rigtige IG-app er kommet på markedet.

   Reply
   • Plummum 4. december 2013 at 20:03

    Glæder mig faktisk helt til at skyde konkurrencen i gang. Ja, nemlig den rigtige IG-app er der nu, men man skal vist have minimum Windows 8.

    Reply
 • Satina Wandel 4. december 2013 at 20:46

  Åh, jeg ville så gerne have fingrene i det kamera!

  ~ Satina.
  http://satinawandel.dk

  Reply
  • Plummum 4. december 2013 at 21:00

   Det forstår jeg virkelig godt. Er også så glad for det 🙂

   Reply
 • René Najmi 4. december 2013 at 21:21

  Det er vildt, så gode billeder det kamera kan tage:)

  Reply
  • Plummum 4. december 2013 at 22:30

   JAA:)

   Reply
 • Farmor 5. december 2013 at 8:58

  Super kamera men du er også SUPER god til at finde
  de rigtige motiver

  Reply

Leave a Comment