Halloooooo er der nogen???

I er usandsynlig stille for tiden, kære læsere. Er I gået på juleferie allerede monstro, eller gider I slet ikke blogland? Eller er I ved at drukne i den gaveregn, som hele bloguniverset er flydt over med her i december? Det kan jeg faktisk virkelig godt forstå, hvis det er tilfældet. Synes selv, at det er alt for meget efterhånden, selvom jeg selv bidrager til festen med vores SMASK julekalender. Men anyway. Det ER altså hyggeligere, når I blander jer herinde. Basta.

Kan I ikke fortælle noget om jeres jul? Vil så gerne beriges med jeres juletraditioner for inspirationens (og hyggens) skyld. Vi står jo netop og skal til at etablere vores egne. Nogle tager vi med os fra hver vores barndomshjem, mens vi kommer til at skabe andre helt selv.

Hvad skal I i år? Hvem holder I jul med? Hvad skal I spise? Danser I om juletræet? Pakker I gaver op i et stort kaos eller kun én ad gangen osv. osv. Kom kom kom. Så kan det være, at jeg kommer med et indlæg, der fortæller lidt om vores juletraditioner om et par dage.

P1010064

^^^Blommen i ny guld-cardi fra den private uldfabrik naturligvis. Yndlingsbeskæftigelsen er p.t. at tage tøj af og på i en uendelighed, så et stykke tøj bliver sjældent på længe ad gangen^^^

Følg Plummum på FacebookInstagram og Bloglovin’


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

27 Comments

 • Maja Fuglsang 14. december 2013 at 21:55

  Skønt billed 🙂

  Jeg skal holde jul ved min mor i år 🙂 Vi spiser and og flæskesteg (vi kunne ikke blive enige om hvad der var bedst, så det blev begge dele)… Vi pakker gaver op en ad gangen, den yngste får lov at starte med at vælge en gave og derefter skal den der har pakket en gave op vælge den næste osv. indtil der ikke er flere gaver 🙂 det er hyggeligt og så drikker vi te og spiser marcipan imens…! 😀

  Reply
  • Plummum 15. december 2013 at 11:53

   Lyder skønt, Maja 🙂

   Reply
 • Lisa S 14. december 2013 at 21:58

  Vi herhjemme står også pt. over for at skulle starte vores egne juletraditioner, så jeg læser nysgerrigt med:) Vi har en lille pige på snart 6 måneder, og vi skal fejre hendes første jul i år. Hendes farmor er fra Grønland, så vi skal have rensdyr bragt helt fra Nordgrønland. Mums!

  I forbindelse med traditioner, så besøgte mine kæreste og jeg forskellige tyske byer fra den 22-24. december. I Tyskland går de vildt meget op i julen, og har de mest fantastiske julemarkeder. Så vågnede vi op sammen juleaftensdag og åbnede gaver op. Efter lillepigen er kommet er den tradition desværre droppet. Det må vi lige gøre noget ved:)

  Reply
  • Plummum 15. december 2013 at 11:54

   Eeiij, det lyder hyggeligt med jeres lille ‘tyske’ tradition. Og ja, livet er bare anderledes med børn 🙂

   Reply
 • Sofie 14. december 2013 at 21:59

  Jeg kommenterer normalt ikke ret tit, men det er da en skam, at sådan en god blogger som du, føler det tomt i sit lille univers, så selvom der ingen børn er indblandet her, får du da et par af vores faste Juletraditioner;
  1. Disneys Juleshow kl. 16 – Sådan er det bare og sådan skal det altid være. Uanset tid, sted eller alderen på dåbsattesten, der er intet som Jesper fårekylling d. 24. 😉
  2. Vi danser om juletræet og synger sange, som vi hver især vælger. Jeg mener, at det er noget med de to første og det sidste vers (afhængigt af sangens længde og antal mennesker)
  3. Jeg er stor modstander af, at man pakker op i et stort kaos. Hele december måned har man kredset om de fine gaver man skal forære til sine nærmeste – og så er det bare slet, slet ikke særlig hyggeligt, at der flyver gavepapir i alle retninger og ingen ser hvad de andre har fået – Næ du, her hedder det en ad gangen! 🙂

  Og sidst… så er der altså kun en mandelgave 😉

  Reply
  • Plummum 15. december 2013 at 11:55

   Det er vist ret fælles for hele blogland lige nu, kan jeg høre på mine ‘medbloggere’. Tror bare, at folk er gået i julemode og ja, måske er ldt træt af at alle blogs poster konkurrencer konstant.

   Lyder som en skøn jul. Jeg er også modstander af, at alle gaver bliver flået op på én gang.

   Reply
 • Sofie 14. december 2013 at 21:59

  Nå ja, selvfølgelig – Man kan ikke pakke gaver op uden slik, sodavand og hvad der ellers drikkes ved sin side! 😀

  Reply
  • Plummum 15. december 2013 at 11:55

   🙂

   Reply
 • Line Lykke 14. december 2013 at 22:01

  Hej Signe,

  Ja, er lidt ved at drukne i alle de kalender og advents give-aways, man bliver faktisk lidt rundforvirret;)
  Jeg vil gerne dele lidt af vores juletraditioner med dig, selvom jeg tror at der ret så almindelige:)
  Min søn er lige blevet et år så vi er stadig begyndere ift at man pludselig kal tage hensyn til en lille pode som ikke er så tålmodig og gider og sidde og nyde julemaden i længere tid. Men idet han er den allerførste baby i familiens nye generation har vi også besluttet os for, at de ikke skal laves tusindvis af særregler for den lille fis – maden skal stadig nydes og aftenen behøver ikke at starte kl. 16 som mange af vores venner med børn er begyndt på…
  Men anyways, lidt juletraditioner herfra
  Vi starter lidt ud D.23 idet vi ‘flytter’ hjem til barndomshjemmet. Alle os ‘børn’ begynder at dumpe ind i barndomshjemmet i løbet af eftermiddagen med fuld oppakning og klar til at bo der frem til 2.juledag:)
  Om aftenen, D.23, står den på lasagne og efterfølgende juletræspyntning -SÅ hyggeligt.
  D. 24 hjælpes vi alle med madlavning: And, flæskesteg, brune og hvide kartofler, waldorfsalat og rødkål og selfølgelig brun sovs;) når vi har spist lægges der gaver under træet (ja først efter spisning, hvilket var det hyggeligste da vi var børn:)) og efter det, Ris a la mande og så dans om juletræet og derefter pakker – hos os står det på til ret sent om aftenen da vi går ret højt op i at følge med i hvad alle får.. Vi skiftes hver især til at hente en pakke, så det tager lidt tid, men er det hele værd:)
  Jeg er lidt i tvivl ift vores lille dreng.. Hvordan skal det lige gøres – skal han have lov til at pakke lidt gaver op om eftermiddagen/tidlig aften så han får lidt ud af det.. Eller må han lære tålmodighedens dyd som vi selv var vant til som børn..?? Eller er han alligevel stadig for lille til at forså noget som helst?!?
  Så jeg tror liiiige jeg kigger med her og lurer på Jer andres erfaringer og gode råd – syns det er svært!! Det skal jo være den bedste dag for os allesammen og især for min lille Konrad:-)

  Wow, det blev en ordentlig smøre herfra;)

  Glædelig jul til dig og dine, Signe
  Kh Line

  Reply
  • Plummum 15. december 2013 at 11:58

   Tusind tak for din fine kommentar. ELSKER lange kommentarer 🙂

   Lyder som en helt fantastisk jul. Jeg mener faktisk, at Blommen på halvandet år stadig ikke behøver en ‘før-gave’. Hun forstår jo ikke helt konceptet. Hun elsker at få gaver, men aner ikke helt, hvorfor hun får dem, så min personlige mening er, at det hurtigt kan blive for meget for de små.

   Reply
 • Gitte 14. december 2013 at 22:28

  Det er altså svært det der med kommentarer, jeg er takenmmelig for hver og en på min blog og prøver virkelig at nå rundt til dem der kommenterer og flere til. Til gengæld har jeg evig dårlig samvittighed over at jeg ikke altid når det, for jeg eeeelsker kommentarer og vil gerne blive ved med at have dem og det kræver jo min egen indsats, det er jo ligesom et parforhold, det går to veje :-). Nogle gange prioriterer jeg at skrive kommentarer andre steder i stedet for at lave mine egne indlæg. Hvordan får du det til at gå op? (og det er ment som et spørgsmål og absolut ikke en anklage, jeg er bare nysgerrig)

  Jeg har to traditioner som ikke må brydes. Den ene er gammel den anden ny. Vi spiser altid risengrød til frokost juleaftens dag, kl 12, så er julen ligesom igang. Det var også der vi måtte få vores “slap nu af til i aften pakke” da min bror og jeg var små.
  Min nye tradition er at min søn for 1 stykker julepynt hvert år. Jeg ved ikke om jeg tør at hænge det på træet i år, men tanken er at han så har sin helt egen kasse når han flytter hjemme fra engang.

  Glædelig jul.

  Reply
  • Plummum 15. december 2013 at 11:59

   Jeg når slet ikke rundt til alle, Gitte, så min indlæg her var slet ikke en anklage heller – blot et nysgerrigt spørgsmål 🙂

   Hvor er det en GOD ide med et stykke julepynt til din søn hvert år. Den vil jeg lige overveje også 🙂

   Reply
 • Gerd Cecilie Bech Thomsen 14. december 2013 at 22:52

  Hehe, ja gaveregn er der meget af i disse dage, MEN det skal man jo ikke kimse af 🙂

  Dejligt billede af Blommen.

  Har brug for et tip, måske du kan hjælpe: gjorde I noget specielt for at holde jeres lille lækkerling væk fra juletræet da hun var mindre (Vores E er 9 mdr og jeg frygter lidt at banditten får hevet alt pynten af eller værre endnu får hevet i grenene så træet vælter ned over hende)?

  Og vi skal iøvrigt holde jul hjemme, for første gang i vores sprit neues hus, sammen med mine forældre. Det er E´s første jul så det er meget spændende (nok mest for forældrene..hehe) 🙂

  Reply
  • Plummum 15. december 2013 at 12:01

   Ingen tip herfra på den front 🙂 Min lille Blomme tager konstant pynten af træet og sætter det på igen. Og somme tider smadrer hun lige en kugle :/ Der er vist ikke andet at gøre, end at holde godt øje.

   Lyder lækkert med jul i nyt hus!

   Reply
 • Julia 15. december 2013 at 2:38

  Normalt kommentere jeg aldrig, men en gang skal vel være den første! 🙂
  Jeg har heller ingen børn, men til gengæld har juletraditionerne været de samme siden jeg var helt lille.
  Vi er altid de samme samlet, Mormor, Morfar, min søster og min mor. Min far holder jeg jul med d.23 dec.

  Vi starter med alle at se Disneys Juleshow, det er simpelthen så hyggeligt, og alle aldre kan være med.
  Så hjælper vi hinanden med at gøre det sidste klar til middagen, hvor vi får and og flæskesteg med alt hvad der hører til, og så selvfølgelig ris al a mande til dessert, hvor der altid er kamp om mandlen.
  Så slår vi maver, og tager egentlig bare det hele stille og roligt.
  Når vi så har sunget lidt julesange, skiftes vi til at pakke gaver op. Den der har pakket op må give den næste osv.

  Til sidst slapper vi bare af med The, Kaffe og jule slik, samtidig med vi nyder vores gaver og hinandens nærvær. 🙂

  Glædelig Jul til jer 🙂

  Reply
  • Plummum 15. december 2013 at 12:02

   Åhhhh, JA Disneys Juleshow det skal bare være på programmet 🙂

   Reply
 • Farmor 15. december 2013 at 9:48

  Jeg kan se på det skønne billed at Kasper
  mangler at finde juletræstæppet

  Reply
  • Plummum 15. december 2013 at 12:02

   🙂

   Reply
 • Camilla K. Olesen 15. december 2013 at 10:28

  Jeg er her stadig – og kommenterer også hellere end gerne på din skønne blog! I år holder jeg jul med mine forældre og 4 søskende, min søsters kæreste og min niece samt min stedfars mor. Vi er lidt en sjov konstallation i år, men jeg tror alligevel, at det bliver vildt hyggeligt.
  Vi spiser både and og flæskesteg juleaften, ligesom vi får ris ala mande. Desuden danser vi om juletræet og pakker gaver op juleaften. Og så får vi altid lækker hjemmelavet konfekt, i mens vi skiftes til at hente en gave under juletræet.

  Reply
  • Plummum 15. december 2013 at 12:03

   Lyder bare så dejligt det hele, Camilla 🙂

   Reply
 • trine 15. december 2013 at 12:41

  Vi skal holde jul på en skole for socialt udsatte. Vi aner ikke hvordan det skal foregå da det er personalet der står for det hele. Det eneste vi skal stå for er gaven til vores søn, der blev et år i går. Han skal have noget træværktøj. Vi har ikke så meget familie så vi fejre julen sammen med andre søde mennesker. Når Villy bliver større skal vi holde jul som en familie. Det har betydet meget for især mig da jeg var barn.

  Reply
 • Mie 15. december 2013 at 15:25

  Jeg synes, det er virkelig irriterende med alle de konkurrencer – og alle de ting man skal gøre for at deltage. Og alligevel ser det ud som I bloggere bare vælger hinanden som vindere.
  Korrupt!
  Ja, beklager det sure opstød, men du spurgte selv.

  Reply
 • Amira 15. december 2013 at 16:07

  Vi har ikke rigtig nogen traditioner endnu, og jeg har som gal tænkt over noget hyggeligt at starte op med her til ungens første jul – men er hel blank.

  Frygter sgu lidt hele molevitten eftersom vi holder jul ved faster og selvom de er skønne, er både faster og farmand den type, der mener, at man sagtens kan skubbe barnets sengetid. Og der er mor ikke enig. Især ikke nå ungen kun er 6 1/2 måned til jul.

  Så ja, for mit vedkomnne vil jul gå ud på at overleve uden at flå kærestens hovede af fordi han mener at JEG er pylret.

  Og så håbe på, at han ikke får for mange gaver, fordi vi i forvejen kæmper med at gennemskue hvordan vi skal få baby + barnevogn + gaveregn med ud til faster via bus.

  PS – ja, jeg føler jeg er ved at drunke i giveaways. De få blogindlæg, der ellers er, forsvinder ret hurtigt for mine øjne.

  Og når ja, man føler nogen gange at man trænger sig på ved at kommentere, hvilket jo er lidt dumt når der er en blog…

  Endnu mere PS – jeg ER faktisk i julehumør og nej, jeg kan ikke fatte mig i korthed 😀

  Reply
 • Christina E. Caspersen 15. december 2013 at 20:07

  Kære Signe

  Hvor er blommen bare skøn, altså!
  Eftersom vi skiftede lejligheden ud med et parcelhus i forstaden i foråret, så skal vi holde jul for min familie. Vi glæder os, og det bliver stort at skulle være værter for vores første jul i vores hjem. Vi skal hygge om eftermiddagen med jule disney, hjemmelavede konfekt, juleøl, julegudstjeneste m.m. Eftersom Filippa stadig er lille, er planen at hun får noge af gaverne fordelt lidt over dagen, så hun ikke drukner om aftenen i både gaveregn og træthed. Til middagen skal vi have andesteg med alt hvad der hører sig til af brune kartofler, rødkål, waldorfsalat, sause og ris ala mande. Vi danser om juletræet, synger julesamler/-sange og hygger os enkeltvis at pakke gaver op.

  Reply
 • Eva 15. december 2013 at 21:09

  Skøn unge du har – og bloggen også :o)

  Hos os bager vi hvert år honningkager og honningkage hus som et fælles projekt bagedag med bedsteforældrene. STORT hit !

  Der er fotos på bloggen, opskriften og så et par ord om, hvor honningkage hus traditionen kommer fra.

  Glædelig jul :o))

  http://evabyeva.dk/bagedag-og-honningkage-hus

  Reply
 • Eva 16. december 2013 at 21:59

  Vi har valgt at holde jul på følgende måde, efter vi fik vores første barn i 2010:

  Den 23. besøger vi det hold forældre, som vi ikke holder jul med. Spiser noget god mad og hygger. Vores dreng får lov til at åbne gaver fra bedsteforældrene her, så han kan huske, hvad han har fået af dem. Yngste barn er kun 4 mdr. p.t.., så hun er ligeglad.
  Vi har forespurgt, om familien ikke kan gå sammen i gaver, så vores børn ikke får 100000 gaver at skulle åbne. Den 23. er ren hyggeaften/slappe af-aften.
  Den 24. holder vi juleaften hos os. Det hold bedstefoældre, som skal komme, har forstegt anden, og de kommer så til eftermiddagskaffe og vi laver det sidste mad/anden i ovnen. Når vi sætter os til bords, synger vi det første vers af ‘Det kimer nu til julefest’.
  Når maden er spist, lægges gaver under træet, vi danser rundt om, herefter åbnes en ad gangen gaver inkl. vores dreng. Alt foregår stille og roligt.
  Den 25. er vi altid til julefrokost ved nogle venner. Mega hyggeligt.
  Dn 26. Familiejulefrokost.
  Resten af julen er afslapning

  Reply
  • Eva 17. december 2013 at 8:31

   Nå ja, disneys juleshow SKAL ses, ellers er det ikke jul 🙂

   Reply

Leave a Comment