DUM

Den anden aften skrev jeg dette indlæg på min iPhone. Det kom aldrig videre, men det er ikke forældet så take it away…

Mens jeg prøver at falde i søvn, kører tankerne rundt i mit hoved, som de så ofte gør, når jeg ihærdigt prøver at ramme drømmeland. De kan ikke finde ro. Tankerne. Og det samme kan jeg ikke. Tak iPhone fordi du altid ligger inden for håndsrække klar og parat til late night eskapader.

Jeg kom netop til at tænke på noget en kollega spurgte mig om den anden dag: ‘Hvordan er det egentlig at være ung mor?’. Sjovt spørgsmål, som jeg momentvis – af en eller anden grund – har tænkt en del over. Min umiddelbare reaktion var at tænke, at jeg da ikke er en ung mor, vist med fordi, at jeg straks – takket være Kanal 4 – får storrygende, Mokai-drikkende højgravide på nethinden, når jeg hører om unge mødre.

Mit svar lød noget i retning af, at jeg da ikke opfattede mig selv som en ung mor til omtalte kollegas store forundring.

Men det er faktisk løgn, hvis jeg et kort øjeblikket skal kigge indad. Jeg opfatter mig selv som en ret ung mor. Af flere årsager. Statistisk set er førstegangsfødende i hovedstaden gennemsnitligt 32 år (og landsgennemsnittet nærmer sig de 30) – jeg var 28, da jeg fødte Blommen. Desuden er jeg den første af mine bedste veninder, der fik barn – nyheden om min graviditet var derfor ret breaking (måske mest fordi, at de absolut ikke havde set det komme på det tidspunkt). Og, ja, så er det også ret tydeligt, at de fleste andre forældre i vuggestuen er en del år ældre end mig (sådan ser der i hvert fald ud, hø hø), som jo hænger ganske godt sammen med førstnævnte årsag 😉

For en del år siden troede jeg ikke, at jeg skulle blive mor som 28-årig. Næh, jeg havde nok satset mere på at ramme den Københavnske gennemsnitsalder for førstegangsfødende. Der var krudt i røven på mig, og jeg havde travlt med dit og dat – det har jeg i øvrigt stadig gang i dit og dat og krudt i røven, omend aktiviterne jeg kaster mig over i dag har ændret sig en smule. Den gang stod den på meget lange arbejdsdage, specialeskrivning, cocktail-nights på Københavns lækre barer, rejser en masse osv. i den dur.

Men det gav sgu bare så meget mening – mere end noget andet har gjort i hele mit liv – da jeg lå der på briksen med benene i bøjler en dag i august hos lægen for at få at vide (efter to negative hjemme-graviditetstests), at jeg altså var gravid. Så så man lige mig miste besindelsen fuldkommen og hælde cirka to liter vand ned over kinderne. Stakkels min daværende læge, der ikke anede, om vi var glade eller ej, som hun så fint og forsigtigt spurgte mig om. Men det var vi – altså glade. For fanden hvor følte jeg mig hellig og stolt. Det hele blev magisk lige der i det øjeblik – det hele gav bare mening.

Ung mor eller ej. Jeg er glad for, at jeg som 30-årig har en datter på næsten 2 år. Jeg er glad for, at have fået barn relativt tidligt, at have afsluttet min uddannelse for fire år siden, at have mit job og så ham der barnefader (han er så skide sød). Ja, det er jeg faktisk – mere end jeg kan beskrive med ord endda.

Men hvad siger I, søde læsere? Hvornår er man en ung mor? Der er naturligvis også den biologiske vinkel i det her, som jeg slet ikke har berørt. På den front er jeg i virkeligheden en tussegammel og rynket førstegangsmor taget i betragtning af, at vi er frugtbare som sådan cirka 13 årige.

20140319-202911.jpg

Følg Plummum på FacebookInstagram og Bloglovin’


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

43 Comments

 • christina nielsen 19. marts 2014 at 20:52

  Jeg synes jo du ligger meget godt til den unge sude – selvom du er ældre 1.gangsmor ift mig (jeg var 25 og har nu som 32 årig nr. 3). Men nogle gange ville det være rart at man ikke står og bliver i tvivl om det er mor eller mormor der afleverer poden i børnehaven. Hvorfor skal det være så fornuftigt at få børn efter udd. Og huset er købt.( Jeg var også så fornuftig.) Men klap på skulderen: du er stadig ung mor 😉 og kanal4s program kan kun booste vores selvværd mv. Go aften.

  Reply
  • Plummum 19. marts 2014 at 20:58

   Det skal det heller ikke – altså være så fornuftigt. Glemte egentligt at afslutte indlægget med, at jeg kun kan anbefale at få børn tidligt. Ville ikke selv have haft noget imod at have fået børn, da jeg læste kandidaten set retrospektivt. Tværtimod.

   Reply
 • Nanna 19. marts 2014 at 21:02

  Jeg synes ikke du er ung mor. Synes nærmere det er de andre der er for gamle. Jeg fik den først da jeg var 24 og har nu tre skønne unger fordelt over 9 år. Jeg nyder dem alle tre og hver alder sin charme. Ved at starte i god tid behøver man nemlig ikke en masse børn på få år 🙂
  Så nyd du bare din datter og vær glad for at du fik hende lige der hvor du var klar 🙂

  Reply
  • Plummum 21. marts 2014 at 21:16

   Jeg giver dig ret! Og hvor må det være dejligt, at have tre lækre unger som 33-årig.

   Reply
 • sofie 19. marts 2014 at 21:09

  Ej, hvor sjovt! jeg kender godt gennemsnitsalderen for førstegangsfødende, men i mine øjne er 28 år bare slet ikke ungt. Det er sådan.. almindeligt. Ungt ville jeg kalde folk der fik børn, før de var omkring 23. Jeg vil virkelig have det stramt med at være over 30, når jeg får mit første barn – sådan ud fra hvornår jeg er færdig med at læse, hvornår kæresten er færdig, hvornår vi kan flytte sammen osv, tænker jeg, at jeg ender på de 27-28 år, forudsat at vi ikke går fra hinanden, har fertilitetsproblemer osv

  Reply
  • Plummum 21. marts 2014 at 21:17

   Me too. Men ikke ifølge min kollega og mange andre. Og det er i virkeligheden dem (og samfundet), der har en anelse forkert opfattelse af, hvornår man egentlig er ung mor.

   Reply
 • Østfronten 19. marts 2014 at 21:11

  Alder er relativt, men det er et eller andet sted noget mærkeligt noget, at vi har fået så travlt med at skulle realisere os selv; få uddannelser, feste, rejse, gøre karriere og generelt være ‘ansvarsløse’ (du ved, hvad jeg mener), at gennemsnitsalderen bare stiger og stiger. For biologisk er vi jo klar når vi er knap 20, og der kan være problemer forbundet med at være ‘gamle’ mødre (og fædre!) Men med de relativt vanskelige forhold for selvforsynende småbørnsforældre, så er der ikke noget at sige til, at de ‘ægte’ unge som regel fravælger forældreskabet til de synes, de har moret sig nok.

  Jeg var – som dig – 28, og jeg oplever det også som ungt. Specielt fordi stort set alle i omgangskredsen, i mødregruppen og i dagplejen er en pæn del ældre. Men det ER jo ikke ungt. Ikke sådan for alvor.

  Jeg synes, jeg havde en pointe, da jeg startede kommentaren. Den er forsvundet undervejs. Det må være alderen, der trykker 😉

  Reply
  • Plummum 21. marts 2014 at 21:19

   Du er skøn, Stine. Jeg ved, hvad du mener. 28 er ikke en skid ungt, men sådan føles det pga. samfundsdiskursen på området. Og p.s. er faktisk skide træt af alt det selvrealiseringspis. Få nu nogle børn for fanden da. Det er DET livet handler om. Basta.

   Reply
 • Sara/mybabyfab 19. marts 2014 at 21:16

  Ung mor, hvornår er man ung mor. Ifølge DUM selv skal man være under 20 år for at melde sig som DUM! Men er det egentlig ikke ret individuelt..

  Jeg selv var 23 år da jeg fik den første, og gud hvor følte jeg mig ung. Jeg syntes næsten det var pinligt! Til gravidsvømning og yoga var jeg den yngste, og jeg kunne næsten høre hvad de andre tænkte om mig.. Sådan følte jeg det ihvertfald. Jeg fik også tit kommentarer.. Inden jeg blev gravid følte jeg ikke at jeg ville blive ‘den unge gravide/mor’, men det var altså den kategori ‘folk’ hurtigt satte mig i! En kategori jeg faktisk ikke følte mig godt tilpas under.. Efter DUM udsendelsen er det at være ung mor bare ikke særligt tiltalende og jeg vil nødigt sættes i den bås!

  Det er faktisk først nu jeg føler mig ‘med’ og på lige fod med andre mødre. Nu er jeg 26 år og vi har lige fejret lillesøsters 1. fødselsdag.

  Så i min bog ville du faktisk være en helt alm. mor aldersmæssigt! 😉 måske endda lidt til den ‘tunge’ side! Ihvertfald ikke ung. 😉

  Vh Sara

  Reply
  • Plummum 21. marts 2014 at 21:21

   Du har ret 🙂 Jeg ER ikke en ung mor. Men sådan føles det hurtigt, når jeg kigger mig omkring og ser på de andre mødre, der har børn på min datters alder.

   Reply
 • Helle Marie 19. marts 2014 at 21:26

  Jeg vil bestemt ikke opfatte dig som en ung mor. Jeg fik også min første som 28-årig og nu nummer to som 32-årig. Tænker at det er farligt at vente længere. Jeg havde selv været klar i flere år, men skulle lige være i det rigtige forhold først. Men jeg kan godt forstå at mange venter. Hvis man gerne vil have afsluttet sin uddannelse og i job først.
  Jeg fik min første søn timet i pausen fra februar til september mellem min bachelor og kandidatuddannelse og et var bestemt hårdt med en baby mens man skulle læse, men det gav mig andre muligheder. Blandt andet kunne jeg holde min søn hjemme til han var 19 måneder da jeg kun havde forelæsninger 2 dage om ugen og her kunne han passes af familie. Jeg tænker at man skal prøve at komme i gang med de børn noget før, at man skal betegnes som ung mor når man er 28 i sær hvis man tænker på at man er mest fertil omkring de 20 år 🙂

  Reply
  • Plummum 21. marts 2014 at 21:22

   Enig. Kom i gang tænker jeg også når jeg ser og hører på, hvordan folk lige skal ‘finde sig selv’, før de kaster sig over graviditet og børn. Suk. Hvorfor er vores samfund ikke mere gearet til, at vi skal føde nogle flere unger i en tidligere alder, end vi gør nu?

   Reply
 • Ditte 19. marts 2014 at 21:35

  Jeg betragter mig selv som ung mor, fordi det er sådan alle andre ser det.. Men i mit eget hoved er jeg bare mor, med alt hvad det nu indebære. Det var ikke meningen at jeg skulle have min søn så tidligt. Men i dag priser jeg mig lykkelig for, at han valgte at ankomme tidligere en forventet. Hvis ikke det var sket, havde jeg (i forhold til gennemsnittet) mistet 11 år af hans liv i sidste ende.

  Jeg er 19 år & min søn er 4 måneder 🙂

  Reply
  • Plummum 21. marts 2014 at 21:24

   Sød måde at tænke på 🙂 Tillykke med din lille, nye søn. Og præcis. Når først man er mor, ja, så er man bare i det med alt, hvad det indebærer.

   Reply
 • Henriette 19. marts 2014 at 21:47

  Nu er jeg fra provinsen, og mener ikke 28 år er ung mor. Nok mere sådan gennemsnitlig 🙂 Gennemsnitsalderen heroppe er vist på 29… Jeg var 23, næsten 24, da jeg fik den første, og 27 her anden gang. Følte eller føler mig nu ikke som ung mor 😉 Tænker det er 21 og ned efter!

  Reply
  • Plummum 21. marts 2014 at 21:24

   🙂

   Reply
 • Susan 19. marts 2014 at 22:01

  Jamen nej, du er ikke en helt ung mor, som jeg ser det..
  En ung mor er omkring de 20, jeg var selv 19 da jeg fik min første, og iihh, hvor var jeg voksen syntes jeg, i dag synes jeg det er vildt at tænke på at jeg var så ung, fik nummer 2 som 23 årig, og jeg har da helt sikkert været en ung mor, men det tænkte jeg ikke over den gang..
  Men det indebar jo så også at jeg blev “hurtig” færdig med at have små børn, da jeg var 40, var de 16 og 20, og sikken en frihed jeg fik tilbage..
  Det med alder er noget sært noget, i nogle sammenhænge er man meget ung og i andre ældre..

  Et andet paradoks i en anden gade er, at mine voksne børn synes jeg er gammel, men hvis jeg døde i morgen, gud forbyde det, så ville folk sige, jamen hun var da ikke særlig gammel, min egen far døde da han var i den alder som jeg har nu, det er meget mærkeligt at tænke på..

  Reply
  • Plummum 21. marts 2014 at 21:26

   Ja, for søren. Det må føles helt vildt pludselig at være ‘fri’ igen og så kun som 40-årig. Det er et privilegie.

   Reply
 • Julie 19. marts 2014 at 22:08

  Haha, du er skøn Signe!

  Jeg synes faktisk du er sådan en halv-gammel mor 😀 Jeg var selv 23 da jeg fik den første. Til gengæld var jeg skruk allerede som 18-årig, så det passede jo bare meget godt jeg fandt en kæreste der var naiv nok til at lave en unge, og endda blev hos mig og alt muligt. Han lavede endda et nyt barn med mig nogle år efter igen, så helt DUM gik der trods alt ikke i den 😉

  Jeg synes efterhånden det er skide svært at vurdere hvor gamle kvinder er. Jeg kan ind imellem tænke ‘ork, hun er da lige til DUM’ men bliver så overrasket over vedkommende rent faktisk er 10 år ældre end de ser ud.
  Nå, det var ikke det det handlede om.

  Hvornår er man ung mor… I virkeligheden er det lidt et definitionsspørgsmål, ikke? Jeg var nok ung, hvis man ser på alderen 23. Til gengæld følge jeg mig ikke ung. Fra jeg var 17-22 lavede jeg ikke andet end at fyre den af torsdag-lørdag, havde en fest med mine veninder og oplevede alt hvad jeg skulle. Så da jeg som 23-årig fik et barn, følte jeg mig helt parat og faldt virkelig så meget til ro, at det var svært for mange af mine veninder at forstå.
  Idag er jeg 28, og mange af mine jævnaldrende har stadig ikke børn. Jeg synes de skal til at komme i sving 😉

  Tænk når man bliver 40, så kan man bare nyde livet, fordi man har børn på 15 & 17 år, der kan klare sig selv. Det er sgu da dejligt nok.
  Desuden var det også altid dem i skolen med de unge forældre der var sejest, smartest og man helst ville tage hjem til efter skole.
  Det er rent #WIN det her vi har gang i 😉

  Reply
  • Plummum 21. marts 2014 at 21:27

   Hvor er du sød, Julie. Og det er sandt. Ville egentlig også ønske nu, at jeg var startet før. Helt ærligt.

   Reply
 • Senia 19. marts 2014 at 22:21

  Guud! Så er jeg også ug mor! et vidste jeg slet ik?! 😀 Jeg synes at en ung mor må være når folk tænker at man er en ung mor. Altså at det er samfundsbestemt.

  Reply
  • Plummum 21. marts 2014 at 21:27

   Ja, men der er bare lige det, at vores kroppe er ligeglad med, hvad samfundet dikterer:) Men næh, jeg ER ikke ung mor.

   Reply
 • Maja 19. marts 2014 at 22:57

  Ung mor.. Ja det må jeg også være så, jeg har tre børn den ældste er 9 år og den yngste er 4. Jeg selv bliver 32 i slutningen af måneden.. Jeg er stolt af at have tre børn med min alder og det at jeg ikke er noget nær pensionist når de skal konfirmeres passer mig glimrende.. Jeg har friere hænder før dem som venter til de er i slut 30’erne.. Når den ældste bliver 18 er jeg kun 41 og det passer mig glimrende:)

  Reply
  • Plummum 21. marts 2014 at 21:27

   🙂

   Reply
 • Line 20. marts 2014 at 6:43

  Jeg var 21 da jeg fik min datter og hvor er jeg glad for at de ikke var begyndt at sende De Unge Mødre dengang. Der var mange der så skævt til det, også da jeg to år senere fik min søn. Men hvor er det fedt at jeg i en alder af 32 har to børn på hhv. 11 og 9 og ikke skal igennem alt det natteroderi som de andre er igennem. Når børnene flytter hjemmefra er jeg stadig frisk og ung nok til at tage den tur tværs over USA på motorcykel uden børn. Havde jeg haft mere valgmulighed end jeg havde, ville jeg da nok også helst have haft ventet med at få børn til jeg havde fået en uddannelse, men fortryder intet og elsker min hverdag og mine børn ❤️

  Reply
  • Plummum 21. marts 2014 at 21:28

   Du har så evig ret.

   Reply
 • Birgitte B 20. marts 2014 at 8:17

  Øhm, så er jeg nok meget ung mor. Fik min første som 26-årig og nr. 2 da jeg lige var fyldt 30. Jeg var blandt de første i omgangskredsen, der blev gravid, men har aldrig følt mig specielt som en ung mor (jeg tænker også ‘de unge mødre’ når man siger ung mor.Da jeg fik den første var jeg stadig studerende og det kan godt anbefales på mange områder. Med nr. 2 var jeg i fast job og det var sgu også rart. Tror det er meget individuelt 🙂

  Reply
  • Plummum 21. marts 2014 at 21:29

   🙂

   Reply
 • Lene M 20. marts 2014 at 9:05

  Du er da mor i den bedste alder – ved ikke helt, hvordan din kollega tæller 😉 Ung mor er man (i følge mig) når man får barn inden man er fyldt 23år. Men det er nok blevet lidt sådan i DK, at de unge mennesker skal have sååå lang tid til at blive modne (sikkert ikke i følge dem selv) og det gør, at ‘de voksne’ ser de unge som umodne, ikke-klar og alt det der. Jeg er selv med baaby for første, eneste og sidste gang (da jeg er 39!!!) Så jeg er så en gammel mor 😉 Men det kan jeg nu sagtens leve med, for jeg er jo ikke ældre end jeg føler mig – uanset hvad andre mener og tænker. Sådan er det <3

  Reply
  • Plummum 21. marts 2014 at 21:29

   Det er nemlig helt individuelt. Uhhh, jamen tillykke med graviditeten <3

   Reply
 • Marina / cand.mor 20. marts 2014 at 12:07

  Puha, hvis du bliver betegnet som “ung mor” i en alder af 28, altså da du fik Blommen, så er jeg da bange for, at din kollega ville sende mig direkte i armene på Kaare Sand.

  Jeg fik lille D, da jeg var 23, og så fyldte jeg 24 fjorten dage efter, så jeg er bestemt i det yngre segment. Dertil kan tilføjes, at min mand så er 8 år ældre, og havde ytret, at han ikke havde lyst til at være “gammel far”.

  Selvom jeg er ung, og der er medvirkende piger i DUM, der er ældre end mig, er det nok ikke mig, casteren ringer til. Jeg har mere end rigeligt på voksenkontoen med ægteskab, hus, bil og fast job 🙂

  Men jeg ser ofte DUM (ser faktisk ret meget dårligt fjernsyn, men det fungerer som en “modvægt” til at alle de kloge tanke, jeg skal forestille at tænke på arbejde), men jeg synes lidt, at det er synd, at det program har skabt et behov for at legitimere, at man ikke er “ung-ung mor”.

  Reply
  • Plummum 20. marts 2014 at 12:19

   True, Marina. Jeg håber ikke, at mit indlæg bliver opfattet som en kritik af unge mødre for jeg er helt med på (mere end nogensinde før), at det er smart at få sine børn tidligt, hvis man er klar til det.
   Det ville jeg ønsker – af flere årsager – at folk forstod. Det er efter min mening en trist drejning som Stine påpeger længere oppe, at vi vi skal ud i alt det her selvrealiseringshalløj, FØR vi kan få børn. Altså jeg kan da sagtens realisere mig selv MED barn. Og det tror jeg, at de fleste med børn vil skrive under på. Jeg har tonsvis af veninder, der er ældre end mig, og som stadig ikke er færdige med at være sig selv, være egoer og hvad de ellers bruger af argumenter og årsager til, at det der med børn ikke lige er dem nu.
   Well, det blev et rodet svar. Ville egentlig bare sige at, jeg automatisk kom til at tænke på Kanal 4’s DUM, da min kollega satte prædikatet ‘ung mor’ på mig. Jeg kunne heller ikke lade være med at tænke. Nå, jamen så er det jo nok sådan, at alle ser mig. Det er ikke den eneste kommentar, jeg har fået i den retning. Mange har studset over, at jeg er 30 OG har en datter på 2. Tja!

   Reply
   • Marina / cand.mor 20. marts 2014 at 12:56

    Nej nej, nej nej, sådan opfattede jeg det så absolut ikke. Og jeg har da vist formuleret mig en kende kringlet, hvis du forstod min kommentar sådan.

    Utrolig nok er jeg faktisk kun en enkelt gang blevet spurgt, hvordan det er at være ung mor. Det må være fordi jeg virker så gammel og kedelig 😉

    Reply
    • Plummum 20. marts 2014 at 12:59

     Ville bare sikre mig:) Det er faktisk mest på det seneste, at folk har været direkte åbne omkring ‘mig som ung mor’. Ved sgu ikke lige hvorfor. Ha ha, du er så ung og smækker og bestemt ikke kedelig, Marina.

     Reply
 • Katinka 20. marts 2014 at 16:13

  Jeg bliver konstant spurgt hvordan det er at være ung mor… Er 21.. Jeg synes ikke jeg er en ung mor, ihvertfald ikke på DUM måden. Alma var planlagt, jeg er gift og generelt fik jeg bare nok af at være ung og vild da jeg var 19 😛

  http://mamanam.dk

  Reply
  • Plummum 21. marts 2014 at 21:30

   Selvfølgelig ikke. DUM referencen er også ment lidt som en provokation i indlægget her 🙂

   Reply
 • Ditte 20. marts 2014 at 22:33

  Nu er jeg garanteret den “yngste mor” til at kommentere. Jeg fik min søn, da jeg var 17 år, og han bliver snart 4. Det var selvsagt ikke planlagt, men han er det bedste, der er hændt mig. Jeg tager stor afstand til programmet “De Unge Mødre”, og synes generelt begrebet ‘ung mor’ har en yderst negativ klang. Hvis jeg ser en pige med dårligt afbleget hår, joggingbukser og Nike Shox-sko komme skubbende med en barnevogn og en smøg dinglende i mundvigen, tager jeg mig selv i at tænke, at det “fandeme er typisk unge mødre – Hvorfor kan de ikke tage sig sammen og se anstændige ud?” Og så kommer jeg i tanke om, at jeg selv hører under den kategori – Altså aldersmæssigt. Jeg har valgt at tage mit barn med mig på min rejse og at se fordelene ved at kunne opleve maaaange ting gennem mange år sammen med ham. Og jeg glæder mig helt vildt! Jeg søger ind på journalistik- eller medicinstudiet på universitetet, og selvfølgelig er det praktisk at være ‘sig selv’ mht. lektier og eksaminer, men jeg kan ikke vente med at tage udfordringen op. Synes simpelthen alle fordelene og glæderne overskygger ulemperne fuldstændigt.

  Reply
  • Plummum 21. marts 2014 at 21:32

   Ja, det er du nok – altså den yngste mor, der kommenterer her 🙂 Men helt ærlig. Hatten af for dig. Tænk, at du i dag har en søn på fire år, og du stadig er purung og har det hele foran dig <3

   Reply
   • Ditte 22. marts 2014 at 17:27

    Mange tak! Ja, det er dejligt. Vil klart opfordre folk (naturligvis kun dem, som er klar til det) at få deres børn i et sted i 20’erne. Det er på ingen måde umuligt at ‘selvrealisere’ sig, med et barn på sidelinjen 🙂

    Reply
 • Runa Adriane Larsen 21. marts 2014 at 13:34

  Kære Signe.
  Skid hul i om du i nogles øjne er ung eller gammel.
  Du er hammer lækker og har en dejlig familie!
  Meget rørende og tankevækkende indlæg – tak for det 🙂
  Mvh Runa

  Reply
  • Plummum 21. marts 2014 at 21:32

   EIIIj, en sød kommentar. Du har ret. Det er bare et emne, der har fyldt lidt i mine tanker på det sidste. Og hvor er du SØD.

   Reply
 • Maria Pedersen 24. marts 2014 at 13:10

  Et virkelig godt indlæg! Jeg er selv 22 år og fik i december en datter sammen med min dejlige kæreste. Det at være ung mor har også lidt en negativt klang i mit hoved, da det så netop er de unge mødre fra kanal 4 der popper op. Men ikke desto mindre blev jeg også “ung mor” og det er den bedste beslutning jeg til dato har truffet! Rigtig fin blog forresten 🙂 Jeg har selv en hvor jeg skriver om lidt af det der motherhood og en masse andet: http://marialdp.bloggersdelight.dk/

  Reply
 • Maria 27. marts 2014 at 10:31

  At blive kaldt ung mor som 30 årig – jeg har tabt kæben.
  Personligt er jeg stresset på den front, og jeg er kun 23 år (Lige på grænsen til 24!). Tænk engang, vidste slet ikke gennemsnittet for førstegangsfødende var så højt. Synes det er helt ekstremt højt faktisk.
  Jeg synes det er svært at sige hvornår man er ung mor. Under 20 ihvertfald, men når man kommer på den anden side af 20 år bliver det mere flydende for mig. For der er enorm forskel på hvor folk står i deres liv når de kommer på den anden side af teenage årerne. Nogen er klar til det ganske tidligt, mens andre slet ikke er. I virkeligheden er det der fylder noget i min verden ikke så meget alderen, men måske mere hvor moden man er – eller bliver i takt med den opgave der står foran en.

  Reply

Leave a Comment