Vi har testet en ny højstol på markedet: Stokke® Steps™

For over en måned siden, fik vi en Stokke® Steps™ ind ad døren, så vi kunne teste og afprøve og dernæst give vores erfaringer videre til andre stolekøbende forældre.

Man kan vel godt kalde os lidt af en slags eksperter på højstolefronten, da vi p.t. har hele fire af slagsen: Den klassiske Tripp Trapp, en Evomove og den billige, hvide plastictingest fra IKEA, der var en nødvendighed, dengang vi havde dagplejebørn her hjemme hver anden dag, og nu også en Stokke Steps. Indlægget bliver dog ikke en komparativ vurdering af de forskellige stole, men udelukkende en erfaringsdeling omkring Stokke Steps. Spørg dog gerne i kommentarfeltet, hvis I har specifikke spørgsmål i den retning.

Steps stolen er lavet til at følge dit barn fra nyfødt og langt op i barndommen. Vi bruger den nu i sin reneste form uden add ons, men er dit barn yngre, kan du tilkøbe diverse smarte tilbehør, som du kan læse mere om her.

Højstolen har et lækkert design. Den er solid og enkel og meget nordisk i sit look. Og faktisk barnefaders ultimative favorit designmæssigt af alle stole i vores stolepark. Højstolens ryglæn er det bedste ved Stokke Steps. Det runder hele vejen rundt om sædet, som giver en beskyttende kant, hvis dit barn, ligesom vores, er umanerlig aktivt under spiseseancerne. Blommen karter i øjeblikket rundt under hvert måltid. Det giver mig tyndslidte nerver, fordi det næsten HVER aften er ved at gå galt, men ryglænet på Stokke Steps er meget indkapslende, så man risikerer ikke, at ens tumling pludselig dratter sidelæns ned af stolen midt i et akrobatisk stunt. Det kan mor godt lide.

Steps er desuden nem at indstille, når barnet vokser. Det kræver bare en unbrakonøgle, som du skal bruge, når nederste trin skal flyttes op eller ned. Højstolen er også let at tørre af, når der pludselig er spaghetti bolognese ud over det hele.

Min eneste kritik af stolen er selve sædets højde, som tilsyneladende ikke kan indstilles. Det sidder ret lavt i forhold til, at det er rart, at få sit barn op i en ordentlig højde, når måltidet skal indtages – både med hensyn til komfort og mindskelse af madsvineri 🙂 Men det lader absolut ikke til at genere Blommen, der nægter at bruger andre stole end Stokke Steps for tiden.

Alt i alt en lækker, robust og meget funktionel stol. Hvad siger I til den?

Stokke stol til test-001 P1010142 P1010143

 

^^^Ja, jeg fik ikke lov at tage billeder, hvis jeg ikke bestak med en iPad, så det gjorde jeg. Hø.^^^

Følg Plummum på FacebookInstagram og Bloglovin’


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

10 Comments

 • Lisbeth // itsfashionbaby.dk 8. maj 2014 at 20:35

  Jeg synes virkelig også, det lyder upraktisk, hvis sædehøjden ikke kan justeres. Hvilken alder går den op til?
  For deres Tripp Trapp kan jo netop godt justeres i højden og det samme med Evomove stolen. Jeg synes stadigt ikke, Trutten er stor nok til at sidde på en voksenstol, men han har da slet ikke samme sædehøjde som fx Fidusen, selvom hun efterhånden også er ved at være ret gammel.

  Reply
  • Plummum 8. maj 2014 at 21:34

   Åhhh, nu bliver jeg mere og mere i tvivl om det er mig, der ikke lige havde set, at den faktisk kunne justeres i sædehøjde. Hmm, jeg tjekker lige igen:) Just to make sure..

   Reply
   • Plummum 8. maj 2014 at 21:47

    Nå, nu tjekkede jeg lige op. Den kan ikke justeres i sædehøjde. Stolen er egnet fra 3 år, kan jeg se, så Blommen er jo egentlig også for lille til den endnu, hvilket stemmer meget godt overens med, at jeg synes, stolen er lidt lav til hende. Det vil egentlig sige, at hun nu skulle bruge stolens bøjlefunktion som samtidig også løfter barnet længere op. Men det er hun jo for længst blevet for stor til.

    Enig. Det er ret upraktisk, at det sæde ikke kan sættes op og ned.

    Reply
 • Michelle 9. maj 2014 at 14:11

  Super med en anmeldelse af lige netop den stol, har nemlig skrevet den på juniors ønskeseddel. Men tror den ryger af igen, for det er ret upraktisk at sædehøjden ikke kan ændres. Det ville trods alt være lettere, end at skifte spisebordet ud hver gang juniors lårdiameter og ryglængde ændrer sig:-)

  Reply
  • Plummum 9. maj 2014 at 14:50

   Jeg ville faktisk beholde den på listen, hvis jeg var dig 🙂 Lårdiameteren bliver aldrig et problem, kan jeg love dig. Jeg kan selv sidde på den uden problemer, hvis du forstår. Der er mest et lille gap fra den dag barnet smider frontbøjlen til det har nået en vis højde. Jeg synes bestemt stolens øvrige kvaliteter overskygger det: den står meget robust på gulvet (også når barnet kravler og op ned i pendulfart) og sædets beskyttende ryglæn er genialt. Men det er selvfølgelig op til hver enkelt, hvad der er behov for:)

   Reply
   • Michelle 10. maj 2014 at 22:57

    Hehe, jeg skriver den tilbage på listen 🙂 Kan sagtens følge dig med ryglænet, tænker også at faconen er bedre end på den almindelige stokke stol.

    Reply
 • Lea 13. maj 2014 at 11:06

  Jeg synes den er umådeligt smuk (kan en højstol være det?) i forhold til mange andre højstole på markedet… Rent æstetisk ville den passe perfekt ind her, og vil egentlig ikke have noget problem med at vente til vi når de 3 år. Lige nu gør vores Evomove et rigtigt godt arbejde dog 🙂

  Reply
 • Ida 14. maj 2014 at 9:30

  Jeg synes, den er SÅ pæn. Har købt en Flexa højstol til Penny, som kan minde lidt om, men synes Stokke er så charmerende med sine brede, skrævende ben.

  Reply
 • Eva Holm 23. marts 2015 at 19:24

  Kan bøjlen tages af, mens resten af babyindsatsen bliver siddende på? Altså så ryglænet og højden beholdes, uden de behøver sidde med bøjle..?

  Reply
 • Højstol Test: Her er de 4 bedste højstole til din baby 25. marts 2017 at 0:51

  […] Plummum.dk (8. maj 2014) […]

  Reply

Leave a Comment