Toscana part I: På landet

 photo IMG_9434_zpsb41iqfhi.jpgVi er hjemme i DK igen efter fjorten dage i drønpæne Toscana. Vi har faktisk været hjemme i et par dage nu, men jeg har ikke rigtigt kunne få hul på det der bloggeri igen. Flere gange har jeg sat mig foran Mac’en, men kunne alligevel ikke komme i gang. Jeg er stadig totalt i feriemode og prøver at begrænse min tid foran computeren, som lige om lidt kommer til at fylde det meste af mine vågne timer igen.

Men anyway, NU har jeg lyst til at blogge, så her kommer lidt ferietips. Jeg tænker at skrive flere indlæg om ferien de kommende uger, da vi har oplevet så meget forskelligt (og ikke mindst så mange forskellige steder), der er værd at dele ud af her på bloggen. Jeg håber, at indlæggene kan tjene som inspiration til de af jer, der også har Toscana-ferie i tankerne.

Indlægget her handler om det sted, vi boede i vores første ferieuge – nemlig på et landsted, der ligger langt ude på Lars Tyndskids vinmark i området Terricciola. Lars Tyndskids vinmark er egentlig misvisende. Terricciola består nemlig mestendels af vinbjerge og –bakker så langt øjet rækker. Det er usandsynlig smukt og grønt, og jer der følger mig på instagram (@plummum) har sikkert allerede set et par skud eller tre af Toscanske landskaber.

Vores landsted, som lå for enden af en grusvej og midt i olivenlunde, frugtplantager og kæmpemæssige urtehaver, kunne huse fire familier i alt, der havde hver deres store lejlighed. Det er genialt med lejlighed frem for hotel, når man rejser med et lille barn. På den måde er der fuldkommen frihed til selv at vælge, hvornår man har luft til at gå ud og spise, og hvornår det er bedst for alle parter, at middagen kreeres hjemme foran komfuret. Vores lejlighed var desuden stor med mange værelser, som betød, at vi nemt kunne putte Blommen og selv have voksentid om aftenen uden at skulle være alt for stille. Og ja, den sætning kan helt bestemt misforstås, men jeg mener nu bare sådan helt almindelig aftenhygge med vin og snak, I ved.

Familien, der ejede landstedet boede også selv på ’gården’ helt oppe i toppen, og de var ikke fedtede med at komme og aflevere friskplukkede ferskner, tomater og zucchinier til os i en lind strøm, som vi kunne bruge til vores tilberedning af aftenmåltiderne. I det hele taget var den familie så utrolig hjertevarm og gæstefri. De kunne ikke et ord engelsk, men plaprede løs i et væk på italiensk, og vi havde mange interessante samtaler med dem 🙂

At bo midt ude på landet i Toscana er lig med fuldkommen afslapning og afkobling. Og det var netop sådan, vi brugte tiden de første syv dage af vores ferie; bade i poolen, læse bøger, gå en hulens masse ture, besøge forskellige vinslotte og små landsbyer i området – og nå ja, spise en masse lækker italiensk mad, som vi enten indtog på restaurant, eller som vi selv lavede af lokale råvarer. DET er det, man kan lave i Terricciola. Vi havde mange kilometer til en rigtig by (30 min. til Pisa, 40 min. til Lucca og 1 time til Firenze), men var til gengæld omgivet af små, snørklede og charmerende landsbyer med lokale købmænd, bagere og slagtere, som vi flittigt benyttede os af. Man skal med andre ord ikke tage til Terriocciola og holde ferie, hvis man har brug for det turistede byliv med mange butikker og deslige for det finder man INTET af her. Og en bil er strengt nødvendigt.

Det var præcis det rolige liv midt i vinlandet, som vi havde brug for. Vi havde hver især brug for at splatte helt ud og komme til hægterne efter mere end to måneders helt kaotiske tilstande på hjemmefronten. Vi kom ned i gear og blev mennesker igen.

Skriv endelig hvis I har brug for specifikke tips til området. Jeg kunne af gode grunde ikke have alle detaljer med, men uddyber meget gerne i kommentarfeltet.

Hermed lidt billedspam, der gerne skulle indkapsle stemningen ganske godt. Jeg vender snart tilbage med beretninger fra vores andre feriesteder, der slet ikke minder om dette. Firenze, Lucca og mondæne Forte dei Marmi er blandt stederne, og de bød hver især på mange små skatte for en børnefamilie også. foto-72

^^Af en eller anden grund fik jeg ikke foreviget poolen med spejlrefleks. Derfor et iPhone billede i stedet. Her brugte vi en del tid, kan jeg afsløre.IMG_9406

^^Hov, der fik lige sneget sig et Firenze-billede med her også.IMG_9475

^^Denne søde, lille fætter fik vi besøg af ved poolen hver dag. Blommen og hendes mor var meget begejstrede. IMG_9441

^^Lille pige, stor frugtplantage.IMG_9439

^^Frodigt og lækkert. IMG_9436

^Er den ikke sej? Jeg kunne slet ikke stå for denne lille og oldgamle traktor, der tøffede rundt på gårdens område hver dag. IMG_9434

^^Her er et glimt af gården med ferskenplantage foran. IMG_9433

^^Vindruer var der naturligvis også masser af på vores grund. Dog ikke modne endnu. IMG_9426

^^Og fersknerne, som vi selv måtte plukke efter behov. Simpelthen alt for lækkert. 
 photo IMG_9364_zpsmr84ugfg.jpg^^Fin stengrill, som barnefader tryllede ved at flere omgange. Åhh, vi vil gerne tilbage nu.

Følg Plummum på FacebookInstagram og Bloglovin’


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

7 Comments

 • Camilla // olinesmor 16. juli 2014 at 16:51

  Vi tager jo også til toscana i september og jeg tror ikke vi skal bo langt fra hvor i boede. Tror faktisk også at jeg har kigget på det sted i boede for kan kende pool billedet:-). Vi valgte dog til sidst et andet sted.

  Så flere toscana indlæg tak. Gerne tips til lokale restauranter i området. Vi har desværre ikke køkken der hvor vi skal bo så vi skal spise en del ude.

  Reply
  • Plummum 16. juli 2014 at 16:54

   Hvor sjovt, Camilla – hvor skal I bo nærmere betegnet? Jeg skal nok komme med flere indlæg og tips til spisesteder også.

   Reply
   • camilla // Olinesmor 16. juli 2014 at 22:52

    Noget der hedder la piana. Det ligger vist ved Buggiano eller noget i den stil.

    Reply
 • Signe // Copenhagen Kiddo 16. juli 2014 at 18:48

  Vi har netop siddet og kigget på ferielejligheder i Toscana. Det ser jo så skønt ud, men vi ville skulle flyve derned og så derefter leje en bil, hvilket i sidste ende bliver lidt dyrt. Så jeg tror vi venter til vi en dag har vores egen bil (som måske er inden næste sommer) 🙂 Men kom endelig med tips, så kan jeg jo finde tilbage til dine indlæg, når tiden kommer. Det ser virkelig dejligt ud. Kom endelig også med mere billedspam 😉

  Reply
  • Plummum 16. juli 2014 at 20:20

   i skal virkelig gøre det. Alså tage til Toscana i bil. Kan virkelig anbefale det. Jeg kommer med lidt mere info løbende på bloggen 🙂

   Reply
   • camilla // Olinesmor 16. juli 2014 at 22:53

    Ville ønske jeg kunne overtale min kæreste til at køre der ned, men han nægter og vi flyver derfor. Det kunne være så hyggeligt at køre der ned.

    Reply
 • Italy throwback – plummum 4. juli 2016 at 10:06

  […] Læs mere om vores uge på vindgården i den lille by Tericciola her. […]

  Reply

Leave a Comment