Efterårskreatid

Jeg savner virkelig at kaste mig over både symaskine og overlocker. Det har der på ingen måde været tid til det sidste lange stykke tid – faktisk over det sidste halve år. Men i sidste uge, hvor vi havde et par efterårsfridage tillod jeg mig at bruge nogle timer på en ny sweatshirt til Blommebarnet. Hun er nemlig blevet godt loadet med nye gamacher på det seneste, og jeg er vild med gamache og sweatshirt looket til en lille tumling.

Jeg fandt et par egnede stofrester i skabet. Mørkeblå isoli, som jeg quiltede med rosa tråd (hedder det overhovedet at quilte, når man ikke bruger pladevat og hele moletjavsen?) og en rosa jersey til ærmerne. Resultatet kan I se herunder. Ikke den store syvidenskab der, men så skønt at kreere lidt igen. Nu er min plan at sy et hav i alskens farvekombinationer 🙂

Miniguide til DIY: Hvis du selv vil kaste dig ud i projektet, så brug et ganske basic t-shirt eller sweatshirt-mønster med almindelige ærmer eller raglan, som jeg har syet. Sy ribkanter i både bul og på ærmer og eventuelt også i halsåbningen. Jeg valgte denne gang at slutte halsen med en ribrouleau, som kan virke lidt pænere (eller mere ordentligt), fordi den fylder mindre i halsen end en almindelig ribkant. Giver miniguiden mening? Ellers spørg løs.

DIY sweat med quilt

Følg Plummum på FacebookInstagram og Bloglovin’


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

6 Comments

 • Halefa :) 23. oktober 2014 at 10:19

  Ikke det store syvidenskab? Den er da mega flot!!

  Reply
  • Plummum 23. oktober 2014 at 12:28

   Tak, søde Halefa 🙂 Den er meget nem at sy – derfor ikke den store videnskab 😉 Men man skal selvfølgelig være lidt fortrolig udi sykunstens verden. Men ikke meget.

   Reply
 • Rikke Kirkbye 23. oktober 2014 at 12:31

  Årh hvor er den flot!!
  Råb op hvis du en dag har lyst til en bytter og ønsker noget hæklet til M eller lillesøster

  Reply
  • Plummum 24. oktober 2014 at 17:58

   Det vil jeg gøre, søde Rikke. Lige nu tror jeg slet ikke, jeg har overskuddet til at sy til andre end os:) Men du laver så mange fine ting, så skal nok sige til.

   Reply
 • Trine 24. oktober 2014 at 9:39

  Synes du laver (designer og syr) noget fantastisk flot pigetøj, og denne sweater er ingen undtagelse.
  Med de evner burde du lave en forretning ud af det!

  Reply
  • Plummum 24. oktober 2014 at 17:59

   Tror jeg desværre ikke mine evner rækker til, Trine. Men tro mig. Jeg ville ønske det!

   Reply

Leave a Comment