Flere graviditetstanker

Hold nu fast… den der træthed er ved at bide sig godt og grundigt fast igen her ganske tæt på tredje trimester. Jeg mindes ikke, at forskellen fra andet til tredje trimester var super udtalt under min graviditet med Blommen. Måske husker jeg forkert, eller også handler det slet og ret om, at der denne gang usandsynlig sjældent er tid til og rum for, at mor her kan få lov at smide benene op på sofapuffen, mens Netflix kører på repeat. (Også) på det punkt var det en kende nemmere at være førstegangsgravid – i hvert fald for mig. Men så alligevel slet ikke. Der er nemlig også en usandsynlig stor tryghed i, at man har gennemgået ni måneder med baby i maven én gang og derfor ved, hvorfor kroppen (nå ja, og tankerne – host, og undskyld til barnefader, der må finde sig i lidt af hvert) ofte er en smule… underlig og ikke helt sig selv.

Hvordan oplevede i forskellen på første og anden graviditet, kære læsere – ja, eller tredje og fjerde eller hvor mange børn, I nu har haft i mavsen? Det er immervæk noget lidt andet at være gravid, når man har en tumling i forvejen, der skal mandsopdækkes ret mange timer i døgnet 😉

Indlægget stak af. Det skulle nemlig have handlet om noget så overfladisk som et par vinterstøvler til Blommen med leopletter (of course!), men det kommer på bloggen i morgen i stedet – hvis jeg altså ikke er for træt til at lægge det op. Ha.

I stedet her et Instagram-billede fra i går, hvor en febertumling lavede rav i alle planerne om arbejde og deslige. Men for filan, hvor er det også tæske hyggeligt at være sammen med en vaskeægte puttegøj en hel dag.

10731498_1487558101520616_1628286535_n

Følg Plummum på FacebookInstagram og Bloglovin’


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

6 Comments

 • Marlene Høj 29. oktober 2014 at 6:16

  Første gang jeg var gravid havde jeg ikke de store gener. Anden gang år senere havde jeg kvalme 24-7 de første 20 uger, som blev afløst af halsbrand fra jeg stod op til jeg gik i seng. Heldigvis var ældstedrengen så stor og selvhjulpen, at jeg bare kunne lægge mig efter behov.
  Efter nr. 2 blev født, blev jeg gravid igen efter 4 måneder. Det var hårdt! Så jeg tog lure, når han gjorde det. Ikke så meget kvalme tredje gang – Men jeg havde halsbrand fra 18. uge og bækkenløsning fra omtrent samme uge. Der bare blev værre efter at jeg gled i noget vand i uge 32. Jeg havde svært ved at gå, komme i seng, komme op igen. Vagtlægen ville gerne have mig indlagt, men jeg takkede nej og kom på aflastning hos svigerforældrene i en uges tid, fordi trapper var en umulighed (ikke så smart, når man bor på anden sal!)… Men jeg overlevede og havde en fantastisk hurtigt fødsel, der endte hjemme i doobeltsengen med en falckredder som jordemoder og den skønneste lillesøster 🙂
  Jeg tror bare at det er hårdere at være gravid, når man har et barn i forvejen – Man bliver jo nødt til at tage sig af sit barn og samtidig passe på sig selv.

  Reply
  • Plummum 29. oktober 2014 at 8:17

   Uh, kan godt forstå, at især din anden graviditet var hård med sådan en lille en i hjemmet. Og det lyder som noget af en oplevelse med tredje fødsel:) Var dine andre fødsler også forholdsvis korte?

   Reply
 • Marlene Bendix 29. oktober 2014 at 7:26

  Århhj… Kender det godt og jeg er “kun” i uge 21:) jeg synes anden graviditet er nemmere mentalt, da man ved hvad man går ind til og kender ens krops signaler, hvorimod fysisk. Ohhhh dear Lord. Første gang var jo piece of cake:) sender gode tanker:)

  Reply
  • Plummum 29. oktober 2014 at 8:19

   Ha ja. Det er også fysisk jeg mærker en forskel, men (håber ikke jeg jinxer) udover trætheden og efter kvalmen er forsvundet, så har jeg det faktisk fantastisk.

   Reply
 • Susanne Østerlid 29. oktober 2014 at 8:27

  Hvor er det godt, du siger det. Jeg har fuldstændig negligeret min egen træthed. Jeg havde glemt, at det var helt normalt. Jeg er nu i 26. uge og er trææææt. Især fordi min treårige vækker mig flere gange om natten. Godt, han skal ind på eget værelse så snart, sengen er samlet.

  Reply
  • Plummum 29. oktober 2014 at 9:11

   Jeg havde faktisk også selv helt glemt, at det jo netop er ret så normalt at være lidt mere træt her de sidste tre måneders tid, inden fødsel. Vi må have termin ret tæt på hinanden. Hvornår er du sat til. Jeg er selv i 25. uge nu:)

   Reply

Leave a Comment