En af mine julegaver i år…

…kender jeg allerede indholdet af.

Det kan man måske mene er en smule kedeligt. Især når gaven er fra ens dejlige kæreste, som altid giver overdådige gaver. Det gør han virkelig! Og han er endda en af de mænd, der selv finder gaverne uden en alenlang ønskeliste med specifikke links ud for hvert ønske. Og han rammer sgu altid plet til trods for, at nogen ville sige, at jeg er en smule svær at købe gave til. Men sagen er den, at vi for et par uger siden besluttede, at julegaven i år til hinanden skulle være en tur væk fra hjemmet, der kunne give os et lille pusterum som familie før hverdagen bliver vendt på hovedet, når vi udvider fra tre til fire.

Først var der tale om tre dage væk fra hjemmet over nytår, men tre dage blev pludselig til en uge i Hamborg. Jeg glæder mig ustyrligt til at nyde den tyske millionby og ikke mindst nytårsaften netop der med min lille familie plus baby i min – på det tidspunkt højgravide – mave. Vi kører i bil dertil direkte fra Jylland, hvor vi holder juleaften. Det tager ikke mere end fire timer, hvilket passer mig perfekt. Fly var ikke en option, da de færreste flyselskaber vil have en preggo med, der er så langt henne i graviditeten. Så hurra for at Hamborg ligger så tæt på vores egen matrikel også.

Vi skal bo i Eppendorf – Hamborgs chikke og vist nok også ældste bydel. Vi ville have valgt Sct. Pauli-området, men alt var nærmest snuppet på Airbnb, da vi først besluttede at tage turen, så Eppendorf blev valget. Lige nu søger jeg med lys og lygte efter gode tips til aktiviteter, man kan lave i Hamborg med børn. Ja, eller aleneaktiviteter for voksne, som man lige kan nå, mens Blommen og den anden forælder putter til middagslur. Jeg leder ikke efter de alt for arketypiske turistattraktioner, men gerne nogle lidt skæve af slagsen. Vi har hver især ikke været i byen i hundrede år, så alt kan bruges. Hvad er din yndlingscafe eller restaurant, museer med fede kunstudstillinger, dine yndlingsområder og -gader, lækre gallerier, parker med gode legepladser, skønne butikker, øko-markeder, etc. Jeg er lutter øren og bliver som altid virkelig glad, hvis du vil smide et par tips efter mig i kommentarfeltet.

Jeg har naturligvis allerede en masse to-dos på min Hamborg-liste, (som jeg især har fundet inspiration til gennem tyske Instagrammere og gennem diverse blogs), men det er lidt småt med guides på blogs, som ellers ikke plejer at være så svært at finde. Jeg har fundet lidt inspiration hos passion for fashion, Clamour 4 GlamourChristina Melchior og Simone Moelle (jeg linker direkte til de nævnte bloggeres Hamborg-indlæg, så kan du selv finde lidt tips også). Jeg kommer naturligvis med min egen guide til byen, når vi først er hjemme igen.

NU vil jeg nyde aftenen på sofaen alene. Blommen er nemlig puttet, og far er ude med de der drenge, så jeg er bare mig og min Mac, hvilket slet ikke er skidt.

Hvad synes I om at give oplevelsesgaver til dem man holder af, som man endda kender indholdet af på forhånd? Og hvad gør/giver I selv?

Virtuelle aftenkrammere til jer fra mig

EDIT: Jeg samler løbende min Hamborg-blog-inspiration her, når jeg lige falder over noget. Dels så jeg har et samlet overblik selv, dels så I kan få glæde af det også. Andre bloggere med Hamborg-indlæg: Sofiesblog.dk, Valdemarsro.dk, Riders On The Rainbow

panthermedia_1853369_800x538_6b577ce2c6

Billedet er af Speicherstadt og lånt lige her.


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

8 Comments

 • Marie 6. december 2014 at 21:57

  Det lyder godt nok dejligt. Jeg er ikke så kendt i Hamborg, at jeg kan guide dig. Da vi var afsted i oktober, slentrede vi mest bare rundt. Men tror du ikke, at I alle tre kunne hygge jeg på en lille sejltur?

  Ellers så husk, at når I nu er i bil, ligger der et ret stort outlet center nord for Hamborg. De viser af til det fra motorvejen. Måske der skal shoppes lidt babytøj eller lignende.

  God tur fra Marie fra http://www.krøllerier.dk

  Reply
  • Plummum 7. december 2014 at 10:56

   Vi glæder os også helt vildt! Jo, sejltur er næsten altid et hit:)

   Reply
 • Karina 6. december 2014 at 23:13

  Hamburg er fantastisk 😉 Har efterhånden været der en del gange og tager afsted derned i morgen 😉 Håber at du får en god ferie 😉

  Reply
  • Plummum 7. december 2014 at 10:56

   God tur! Glæder mig også.

   Reply
 • Line Ruth 7. december 2014 at 10:15

  Det lyder virkeligt dejlig, rigtig god turt!! Ville bare lige tippe om at valdemarsro også har lavet en guide til Hamborg: http://www.valdemarsro.dk/hamborg-miniguide/

  Reply
  • Plummum 7. december 2014 at 10:55

   Fedt! Tusind tak. Lige sådan noget jeg har brug for:)

   Reply
 • Simone Moelle 7. december 2014 at 12:03

  Hvor lyder det bare SKØNT! Er glad for at min lille guide kan inspirere – glæd dig, det er virkelig en fed by <3 🙂

  Kh
  /S

  Reply
  • Plummum 7. december 2014 at 12:54

   Vi glæder os SÅ meget:) Er vild med dine shoppetips, så tak for dem. Har allerede planlagt lidt shoppingruter ud fra dit indlæg;)

   Reply

Leave a Comment