Om tykke numser

Blommen: Jeg har en tyk numse.
Mig: Du har da ikke en tyk numse! Du har en lillebitte numse.
B: Nej, i svømmehallen!! Der var en dame med tyk numse. Der var mange damer med tyk numse… Det så jeg lige!
Mig: … ?! …

(Red. Vi var i svømmehallen i lørdags og har ikke talt om tykke numser på de andre badende eller deslige efterfølgende).

Sådanne dialoger udspiller sig mange gange dagligt her hjemme, som andre forældre til en snart treårig sikkert kan genkende, og jeg har svært ved ikke at trække på smilebåndet ret ofte.

Jeg elsker at få lov at se og opleve verden i børnehøjde gennem min datters observationer. Observationer, der også handler om andet end numsestørrelser. Hun er i sandhed min lille læremester udi kunsten at være mindful.

Men. Jeg er en smule bange for næste tur i svømmehallen. Jeg forudser, at et styk tumling snart også begynder at udpege de tykke numser for mig “se der er en dame med tyk numse mor”…

Kom så med det, kære kæsere. Jeg ved, at det kan være tåkrummende pinligt, når ens barn går over grænsen for de uskrevne sociale spilleregler. Må jeg høre deres små guldkorn? Hvornår har de intetanende fornærmet andre mennesker højlydt, afsløret lidt for meget fra hjemmefronten etc.

Giv mig et godt grin:)

Du kan følge Plummum på FacebookInstagram og Bloglovin’


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

13 Comments

 • Henriette // Blondinemor 23. januar 2015 at 15:18

  Ikke fornærmelser, men min Villum havde en periode, hvor han sagde til snakkelystne gamle damer: Jeg er altså genert!

  Reply
  • Plummum 24. januar 2015 at 10:16

   Sødt:)

   Reply
 • Marie 23. januar 2015 at 16:01

  Hehe kan du ikke bare spille med og pege på en mere? 😉
  Ej jeg ville sige, ja skat hun ville have en tyk numse, hvis hun var et barn. Men den passer vidst meget godt til hende. Og så selvfølgelig med et glimt i øjet.

  Mvh Marie fra http://www.krøllerier.dk

  Reply
  • Plummum 24. januar 2015 at 10:16

   God ide:)

   Reply
 • Stinne 23. januar 2015 at 17:04

  Hi hi! Det kommer nok snart 😉
  Sidst vi var ude, at spise, stillede Fie sig op midt i lokalet og brølede TISSEKONE! (Noget hun aldrig har gjort før…..) Tror da nok lige, at farmand og jeg kunne have gravet os ned….
  Er ret sikker på, at hun bare lige skulle se hvilken reaktion det affødte, heldigvis blev der bare grinet.
  (Vi har også selv grinet af det efterfølgende, når hun ikke hørte der)

  Reply
  • Plummum 24. januar 2015 at 10:16

   Hahaha! Den har vi også prøvet er par gange faktisk:)

   Reply
 • Ditte 23. januar 2015 at 18:46

  Uha ja, det kan ende pinligt! 😀 Som da min søn på 4, på McDonalds, sagde: Orv, hun har godt nok en tyk mave mor! (Med pegende finger!) om en ekstrem overvægtig kvinde, lige op i hendes ansigt…pinligt… Men jeg tog ham lidt til side og sagde at det kunne jeg godt se, men at man helst ikke skal sige det højt, for hun kunne måske blive ked af det… Han havde jo ret, men de skal jo også lære hvad man siger og ikke siger 🙂 Synes da det er en god løsning at sige: ja, til et barn 😀

  Reply
  • Plummum 24. januar 2015 at 10:15

   Uh, ja! Hvad sagde du til den tykke kvinde?

   Reply
 • superheltemor/kim 24. januar 2015 at 0:36

  Min Tre årige informerede engang en kø af teenagepiger på et toilet om at:”min mor har VILDT meget hår på tissekonen! “

  Reply
  • Plummum 24. januar 2015 at 10:14

   Åhhhh, HA HA HA HA HA!!!! 😀

   Reply
 • Susan 24. januar 2015 at 11:40

  Min nu voksne yngstesøn, var en gang i 4-5 års alderen ude at køre i bus med mormor og morfars nabo i kolonihaven, da han højlydt bekendtgjorde at naoboenkonen da havde meget større bryster end mormor, der kunne hun godt nok krybe i et musehul..

  Børn er vildt skægge, og så dejligt ærlige, og selv om de siger mindre pæne ting, som f.eks. det med den tykke dame, så er det jo ikke for at såre nogen, de siger jo bare hvad der falder dem ind, fordi de ikke har det filter endnu..

  Reply
 • Betina 24. januar 2015 at 11:45

  Vi har tvillinger på 3 år, som indtil videre tager alle pinlighederne inden for hjemmets 4 vægge.
  Men min veninde har en datter som i en periode højlydt kommentere på alle “tykke” damer og lign som de kørte i bus med. Så min veninde sagde til hende at det var sådan noget som de kunne tale om derhjemme.
  Men dagen efter da de skulle køre i bus, så peger datteren på en svært overvægtig dame i bussen og siger: “orv mor er det en af dem vi skal snakke om når vi kommer hjem?”
  Min veninde kunne have gravet sig ned

  Reply
 • Anja 24. januar 2015 at 13:31

  Sidt min datter og jeg var i Salling udbrød hun “Stoor piiiik” ved synet af en meget stor pink pæl ( hun formår aldrig helt at få N med, når hun skal sige pink)

  Reply

Leave a Comment