Strikketypen – first one down

Her kommer et indlæg, der muligvis – i nogens øjne – bliver lidt nørdet. Jeg er jo blevet sådan en strikketype, som I nok har opdaget, hvis I følger med på Instagram (@plummum). I kan ligeså godt berede jer på et par indlæg om netop det i ny og næ fra nu af.

Nå men… jeg gjorde det faktisk. Strikkede en babyvest uden at tabe pinden eller andet ‘sjovt’. Den er ikke fejlfri – langt fra, men den er lavet med kærlighed. Det siger jeg jer! Og mit lille babyvest-projekt blev også pænere og pænere og ikke mindst mere og mere jævnt, som værket skred frem. Om den bliver brugt på babypigen nogensinde? Nej, nok ikke. Jeg snyder nemlig lidt, når jeg folder vesten, som jeg gør på billedet. Af en eller anden meget underlig årsag blev vesten cirka tre centimeter for kort. Hvordan det kunne ske, ved jeg ikke. Jeg har målt et utal af gange undervejs. Vesten blev også ret løs i strikken (eller hvad man nu siger!?). Jeg ved ikke, om jeg strikker meget løst, men jeg kan i hvert fald se, at vesten på billedet i min strikkeopskrift har en lidt mere stram struktur end  min. Nogle gode bud på – fra de seje strikkedamer – hvorfor min vest er så løs, når jeg ikke synes, jeg strikker specielt løst?

Men pyt. Jeg har i høj grad fået strikkeblod på tanden og kaster mig straks over næste projekt. En topfin babyvest igen – denne gang ud fra dette alt for søde mønster i Tusindfryds engleuld i lys koral. Det er utrolig meditativt at strikke. Siger det bare.

Hvis du selv vil kaste dig over et begynderstrikkeprojekt, er vesten herunder ok nem at starte med, hvis du har styr på dine basic strikke-skills (altså egentlig bare ret- og vrangmasker). Den er strikket i såkaldt falsk patent, og du finder den i bogen All you knit is love af Susie Haumann, der indeholder mange andre lækre opskrifter også.


Du kan følge Plummum på FacebookInstagram og Bloglovin’


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

6 Comments

 • Farmor 25. januar 2015 at 22:02

  Den ser f……… fint ud

  Reply
  • Plummum 26. januar 2015 at 19:47

   🙂

   Reply
 • Marina / cand.mor 26. januar 2015 at 19:34

  Hmm, det var da sært. Uden at være særlig strikkekyndig, så kan jeg huske, at jeg fik det råd engang, at hvis man strikker lidt løst, kan man gå en str. (eller to) ned i pind.

  Reply
  • Plummum 26. januar 2015 at 19:46

   Ja, lidt sært. Men nu tror jeg faktisk, at jeg selv fandt en del af forklaringen. Har indtil nu strikket med min farmors gamle pinde. De er mere end 50 år gamle, og efter, at jeg i lørdags købte nye, lækre pinde er mit arbejde helt helt anderledes at se på. OG det er nemmere at strikke så det bliver helt fint og smukt:) Flot Signe!

   Reply
   • Marina / cand.mor 26. januar 2015 at 19:49

    Og hvad kan man lære der? Aldrig gå ned på grej 😉

    Reply
    • Østfronten 27. januar 2015 at 13:52

     Jeg kan LI’ den måde du tænker på, Marina 🙂

     Reply

Leave a Comment