Blogrefleksioner med strikkede babydrømme on top

Jeg afslørede i går, at bloggen snart ville byde på lidt strik. Så here goes. Er du ikke til strikkenørderiet, så spring indlægget her over. Jeg overvejer i øvrigt at lade bloggen skifte ham inden for nær fremtid. Simpelthen både navn, blogprofil og visuelt univers. Jeg vil stadig være mig og fastholde min stil herinde, men nogle emner vil måske fylde mere og andre mindre, end de gør i dag. Jeg føler mig sommetider fanget og begrænset af den såkaldte mommy-kategori, jeg er placeret i, og alene bloggens navn bærer en stor del af skylden for det.

Kreadelen – fx min nyligt påbegyndte ‘strikkerejse’ – kunne jeg sagtens forestille mig fylde mere. Det er en hobby, der i den grad har bidt sig fast. Tænk sig. Jeg anede ikke, at man kan have strikkeabstinenser. Det kan man, og mit daglige garnfiks bliver mere og mere nødvendigt. But well, det er alt sammen løse strøtanker, som jeg lige skal finde ud af, om jeg skal gøre alvor ud af. Hvad synes I? Ville flere kreaindlæg og diy-guides være spændende læsning for jer – selvfølgelig blandet med masser af ‘mommystoffet’, hvad så end det egentlig er. Er selvfølgelig klar over, at et decideret hamskifte ville tabe en del af jer, men omvendt ville der også komme nye til, så det skal ikke være en hindring. Og så skal bloggen jo som udgangspunkt være mit fristed, hvor jeg hygger mig og kan lide at være. Sekundært kommer I, mine læserne, selvom jeg ville storlyve, hvis jeg påstod, at I ikke udgør en kæmpe del af min bloggerlyst. Det ER jo ligesom pointen med mediet. Og måske behøver jeg slet ikke skifte navn og alt det andet. Måske stofområdet stille og roligt kunne køre i en lidt anden retning.

Måske har flere af jer lagt mærke til, at mine piger allerede fylder langt mindre herinde end hidtil?! Eller fylder på en anden måde er nok mere rammende – både i ord og billeder. I takt med, at Blommen er blevet ældre og mere bevidst om sig selv og sin omverden, og i takt med at bloggen har vokset sig større er mit behov for at trække pigerne i baggrunden steget proportionelt. Ikke at de ikke må fylde herinde. Det må de absolut – og andet ville være mærkeligt i og med, at bloggen er en refleksion over visse facetter i mit liv, og de piger fylder sådan cirka alt der. I mit liv forstås. Men jeg er ikke til lange udpenslende indlæg om deres raserianfald, glædesudbrud, putterutiner, toiletbesøg, veninderelationer etc etc. Dér har jeg ikke mig selv med (længere), så mommyblog eller ej. Jeg gør det vist på min helt egen måde.

Ok, sidespor af de helt store. Det var ikke meningen, at jeg ville ende der, og jeg gad vide, om min tankemylder giver mening for andre, end mig.

Nu til strikkesnakken. For et par måneder siden købte jeg strikkebogen: Strikkede babydrømme efter at have set den ene lækre kreation efter den anden på Instagram derfra. I ferien nåede jeg et par opskrifter fra den. Blandt andet en fin retstrikket cardigan med enkel mønsterrapport, som er tiltænkt lillesøster til efteråret. Cardiganen er min første af slagsen. Jeg havde af en eller anden årsag en teori om, at raglan var svært og kun for ret øvede strikkere, men det holdt slet ikke stik. Raglan er jo ganske nemt, hvis man blot kan tage ind og ud. Jeg har strikket cardien i lamauld fra CaMaRose, som fås i mange lækre farver. Jeg blev ret tilfreds med resultatet, og cardiganen var både nem og hurtig at strikke på en dejlig pind 4, uden at blive kedelig. Ja, jeg er typen, der keder mig, hvis der ikke er en smule udfordringer undervejs i et mønster. Jeg kan varmt anbefale bogen, men vil dog advare om, at størrelsesangivelserne er vanvittigt små i det. Lillesøster passer (desværre) allerede cardien nu, hvor sensommeren jo ikke ligefrem tillader tyk strik.

Kan I lide den? Nå, jeg vil fejre min alenetid, mens begge piger sover, med en omgang strik 🙂

/Signe
IMG_3052IMG_3047 IMG_3054Du kan følge Plummum på FacebookInstagram og Bloglovin’


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

2 Comments

 • Ditte 15. august 2015 at 21:36

  Hvor er det en sød trøje 🙂 kan godt forstå du er blevet grebet af strikkefeberen, det blev jeg også da jeg fik det lært for nogen år siden. Og man bliver så afhængig.

  Mht til dine blogtanker, så forstår jeg dem så godt. Nu er min blog bare en lille en, men den startede som strikkeblog og er efterhånden bevæget sig ind i mommyuniverset også. Så jeg håber og tror på, at der er plads til os, der ønsker at være en del af begge verdener.

  Mange hilsner
  Ditte

  Reply
 • Mie 15. august 2015 at 22:47

  Jeg ville elske flere strikke og krea indlæg!!

  Reply

Leave a Comment