Strikkenørderi: Snoningstrøje

I sommerferien færdiggjorde jeg også den überpopulære (blandt strikkere forstås) snoningstrøje.

Enhver strikker med respekt for sig selv, skal vist på et tidspunkt hakke denne af på strikkeprojektlisten. Fornemmer jeg. Er det ikke rigtigt? Gælder måske især for dem, der strikker til piger.

Trøjen ser ret svær ud (var min vurdering), men er det faktisk ikke. Den består udelukkende af ret og vrangmasker samt lidt ind- og udtagninger. Dog tager den en rum tid at færdiggøre pga. alle snoningerne. Især de sidste snoninger, når hele arbejdet er samlet, trækker tænder ud, fordi de løber over en del masker – over 200 for mit vedkommende, fordi jeg strikkede i str. 6-12 mdr.

Men kast dig ud i projektet og få en virkelig nuttet trøje som resultat. Også selvom du, som jeg, kun er let øvet. Pindstørrelsen på 4 mm hjælper med at gøre projektet endnu sjovere. Og husk at gå en størrelse op i forhold til opskriftens anbefalinger og evt. strikke lidt ekstra længde på kroppen også. Lillesøster på seks måneder passer sin bluse nu, og jeg havde nu håbet, at den ville holde hele vinteren, hvilket absolut ikke bliver tilfældet.

Selvom trøjen ikke er videre kompliceret at strikke, er det alligevel et af de mest ulykkesramte projekter, jeg indtil videre har oplevet.

 • Først løb jeg tør for garn midt i projektet, fordi jeg måtte gå en størrelse op i forhold til planlagt. Great. Især great fordi Cashmerino’en fra Debbie Bliss ikke fås i særlig mange fysiske butikker og derfor måtte bestilles online. Så trøjen blev en smule dyr med to gange porto (fra UK. Host) og i forvejen halvpebret garn.
 • Så strikkede jeg fejl i det ene ærme. En fejl, jeg valgte at ignorere, men alligevel ikke kunne finde mig i, da først hele ærmet var færdigt. Trævlede op og startede så forfra.
 • Næste ulykke opstod, da jeg klippede en forkert tråd af mit strikketøj. En tråd jeg troede, jeg havde hæftet. Ikke smart. Kan sådan en fejl reddes?
 • Og sidste lille issue indtræf så, da jeg til min rædsel opdagede, at blusen allerede næsten var for lille til lillesøs. Oh the joy!

Men færdig, det blev jeg, og man lærer en allerhulens masse af sine fejl. Strikkesucces kommer kun af learning by doing.

Find gratis opskrift til trøjen her.
 photo 2-1.2_zps9ub7wq2n.pngBilledet stammer fra min Instagram, hvor du kan følge mig på @plummum.


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

5 Comments

 • Camilla // olinesmor 19. august 2015 at 15:00

  Hvor er den fin Signe. Men det har jeg vist sagt før. Ho-strik.dk har cashmerino hvis du skulle mangle en anden gang 🙂

  Reply
  • Plummum 19. august 2015 at 21:22

   Tak, Camilla:) Også til tip om Ho-Strik. Må købe derfra næste gang.

   Reply
 • Signe / Copenhagen Kiddo 19. august 2015 at 21:03

  Ej men hvor er den fin! Var den virkelig for lille selvom du gik en størrelse op?

  Reply
  • Plummum 19. august 2015 at 21:23

   Tak, Signe:) Hun passer den nu, men den sidder temmelig stramt allerede. Både på arme og over maven.

   Reply
 • Ingeborg 8. oktober 2015 at 18:41

  Netop den trøje jeg har besluttet skal være mit næste projekt! Hvor er jeg glad for at du ikke synes det var den mest komplicerede i verden, da den bliver min første hjemmestrikkede trøje – ellers har jeg altid holdt mig til de simple strikkerier som tæpper og halstørklæder… 😉
  Men ak og ve! Garnet er netop også min hovedpine! Er det overhovedet lykkedes dig at finde det i en fysisk butik her i KBH, eller er man tvunget til at kaste sig ud i netbestilling? 🙂
  Lækker, lækker blog! Elsker i sær dine strikkeindlæg, da det giver et ekstra skub til en ikke så rutineret strikker, at se du kan trylle så flotte ting frem! Thumbs up! 🙂

  Reply

Leave a Comment