Om numser og nypuritanisme

IMG_3171 Vi har fået en bog, som med det samme strøg til tops hos den treårige på listen over ønsker til godnatlæsningsbøger. Og således læste vi netop den bog cirka femten aftener i træk, før vi igen kunne veksle lidt mellem vores mange andre bøger. 

Bogen hedder ‘Numsebogen’ og er skrevet af Majbrith Andersen. Måske kender I den allerede?! Vi gjorde ikke, før jeg fandt den i en goodiebag fra et arrangement, jeg deltog i under modeugen. Bogen handler om, ja, numser i alle udformninger – store, små, rynkede, flade, gule, sorte osv. Og om prutter og bæer. Jeg synes simpelthen bogen er herlig og ret afmystificerende omkring vores bagdel og dens formål. Og at dømme ud fra Blommen møder den barnet i øjenhøjde uden at tale ned – eller modsat være uforståelig med svære fagtermer. Køb bogen. Den får min varmeste anbefaling. Men mon den vil provokere nogen? 

Vi taler så meget om puritanismens tilbagevenden disse dage. Og der er vel noget om det, når folk flipper ud over Per Holm Knudsens ‘Sådan får man et barn’ fra 70’erne og over at mødre bader med deres sønner i svømmehallen, over nøgenbadning på stranden osv. osv? Jeg bliver ærlig talt en smule træt af de debatter. Jeg kan ikke helt begribe, hvorfor vi skal to skridt tilbage og pakke væk, ikke tale om, ikke se, ikke høre om nøgenhed, om hvordan vi laver børn, om numser, bryster, tissemænd og tissekoner. Jeg synes, der er tale om snerperi, og den udvikling er da med til at skabe en totalt berøringsangst generation. 

Her hjemme må man tale om det hele – og også være nøgen (ja, ja vi har regler for hvornår visse emner og antræk er mere passende end andre gange). 

Er det også sådan hos jer? Jeg læser nemlig mere om denne nypuritanisme i medierne, end jeg møder den i praksis.

Numsebogen kan i øvrigt købes herIMG_3169 IMG_3168


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

No Comments

Leave a Comment