2 dage som husejere: Her starter det hele

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I dag skal I høre, hvilke tanker det har afstedkommet at være villaejer i cirka 2 dage, og I skal få lov at se glimt fra huset og haven, som det ser ud lige nu, før det bliver lavet helt om. Glæd jer til køkkenet 🙂

Vi er så taknemmelige for, at den pludselig var der. Den villa, som gav os begge en helt speciel følelse i maven første gang vi så den, og den villa vi bød på under voldsomt pres fra en anden interesseret familie, der allerede var i forhandling med sælger, da vi kom til.

Jeg beklager endnu engang radiostilheden her på bloggen. Flytning edition 2.0 fyldte (fylder) en hel del. Men NU er vi simpelthen blevet husejere, og vi har boet i vores røde kasse lidt over 2 døgn nu. Det er både helt surrealistisk for os, men ligeså meget er det det mest naturlige i hele verden. Jeg kan lige så godt slå fast. Jeg ELSKER, at vi ikke gav op på at få en gammel muremestervilla, selvom vi var nærmest alle hustyper igennem, da vi var på seriøs husjagt for at finde den helt rette bolig til os. Vi havde nemlig skudt en hvid pind efter en helt klassisk muremester, fordi de i Københavnsområdet absolut ikke hænger på træerne til penge, der er til at betale.

Vi er så taknemmelige for, at den pludselig var der. Den villa, som gav os begge en helt speciel følelse i maven første gang vi så den, og den villa vi bød på under voldsomt pres fra en anden interesseret familie, der allerede var i forhandling med sælger, da vi kom til. Dét var nervepirrende. Vi blev de heldige og endte med en ’sejr’ i elvte time. Og nu har vi den høje stue, vi elsker, en have med intet mindre end fire æbletræer, et pæretræ og en masse andre træer og buske, som jeg endnu ikke har styr på. Vi har endvidere fuld kælder, der lige nu bl.a. indeholder en gammel ølstue med bar og det hele (shit!), og vi har i det hele taget det hus, der skal skabe rammerne om vores familie de næste mange år og ikke mindst det hus, der skal udgøre pigernes barndomshjem.

Jeg bliver helt sentimental nu, kan jeg godt høre. Så for lige at rive stemningen ned på et mere pragmatisk niveau, så kan jeg tilføje, at huset er gammelt og slidt, haven er møgflippet (kunne godt bruge en havearkitekt), her er dårligt isoleret, og huset er i det hele taget ikke så vedligeholdt, som det kunne have været. Det er dog langt fra et håndværkertilbud. Langt fra. Men det efterlader en hulens masse arbejde til os, og allerede nu er vores tidsplan skredet med noget der ligner et par måneder. Og det er blot første ’overraskelse’. Dem kommer der nok en del af i sådan et forløb. Første job er nemlig at få installeret ny el i hele overetagen, og det viser sig simpelthen, at hele den ene væg mellem to værelser skal rives ned og bygges op på ny. Den gamle væg er nemlig noget hø (bogstavelig talt) og dermed brandfarlig. Men vi tager det hele i stiv arm. Forsøger i hvert fald.

Så lige nu bor vi i stuen med soveafsnit i den ene ende og spiseafdeling i den anden. Det er altså her – i stuen – jeg kan se frem til at holde de næste fire måneders barsel. Den tanke skal jeg liiiiige vende mig til, må jeg indrømme.

Lad mig endelig høre fra jer, hvis der er specifikke emner ved sådan en proces, I ønsker uddybet. Og lad mig også endelig høre, hvis I selv er i gang med lignende eller har været. 

Lidt glimt herunder som lovet: OLYMPUS DIGITAL CAMERAJeg er kommet til at holde ret meget af køkkenet allerede, som minder mig lidt om min farmors. Det skal dog skiftes ud, så snart overetagen er done, men se lige de fliser, hva’?. Den anden væg i køkkenet indeholder nogle helt andre fliser, som faktisk er meget sejere;) Dem må I se en anden dag. OLYMPUS DIGITAL CAMERAHavetid betyder åbenbart også flyverdragttid. Blommen er derfor hoppet I denne sæsons überlækre dragt fra MarMar CopenhagenOLYMPUS DIGITAL CAMERA

En lille farverig buket fra havens blomsterrester. Der er næsten intet tilbage derude, der er friskt, men jeg kan dog finde en smule endnu. Et af de omtalte æbletræer. Jeg er vild med at have en have.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er meget begrænset, hvad jeg kan gøre på indretningsfronten endnu. Desværre. Men jeg er nødt til at hygge lidt om os, så vi ikke skal bo i flytterodslignende omgivelser de næste mange måneder. Et godt tip er derfor at få planterne stillet frem asap og lidt billeder hist og her. Bare en smule gør en stor forskel. Her ser I mine kaktusser og et vanvittigt smuk akvarel fra dygtige Stine Aamose (find det her), som jeg har fået af min skønne svigerinde.

Tjek evt. min instagramkonto (@plummum), hvis I vil se hele huset i fuld figur udefra.


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

7 Comments

 • Solrun 4. november 2015 at 0:11

  Tillykke. Det hele ser absolut charmerende ud. Vi har selv været i gang med at renovere en bungalow fra 30’erne med tilbygget 1. sal fra 70’erne. Meget var renoveret og vi skulle bare lige lave det til vores stil. Og overskred budgettet med 100 procent! Og det var selv om vi selv lavede al nedrivning og bortskaffede affald. Mit bedste tip er at have en god buffer. Vi havde ikke en væg, men et lift der skulle rives ned og bygges op igen. Vi endte selvfølgelig med det dyre gulv og de dyre fliser – var jo i gang. Et andet tip er at vente med at male og få en maler til det. Jeg malede selv en del, men fik nok og hyrede en maler til resten. Et sidste tip er st huske at beskære træer i februar 🙂 Tillykke igen 🙂

  Reply
  • plummum 4. november 2015 at 10:17

   Tak for din fine kommentar og gode råd! Uh, det var også noget af en budgetoversridelse, men nok helt normalt i sådan en stor proces 😉 Håber, vi kan holde os lidt på måtten. Men det er svært. For ja, nu er man jo i gang. Har du skrevet om processen på din blog? Må lige ind og lure 🙂

   Reply
   • Solrun 7. november 2015 at 20:13

    Jeg har ikke skrevet så meget om selve processen. Men jeg tror, at man får en fornemmelse af, at der er nok at lave. Derfor også radiostilhed i perioder. Der er lidt før/efter om vores badeværelse, som er det eneste, der ikke lige er renoveret. Der er en del på min insta med hashtag #villahvidovrerenovering og #villahvidovreindretning
    Nu glæder jeg mig til foråret og kunne lave haven pæn. Alt arbejdet so-far er gået med at hive mis ud, så græs, beskære, grave rødder op og så den ugentlige græsslåning. Godt, man er havemenneske og en smule visionær. Og så er barsel ikke helt skidt, når man har købt hus, der trænger 🙂 Glæder mig til at følge med.

    Reply
 • Kaja 4. november 2015 at 10:39

  Hej. Glæder mig meget til at følge med i processen. Min mand og jeg overvejer også at kaste os ud i huskøb næste år. Syns bare det er lidt nervepirrende at sætte lejligheden til salg før vi har fundet “vores” røde murstenshus – de er bare så fantastiske…

  Reply
 • Sofie Heiberg Plovdrup 4. november 2015 at 19:42

  Vi står lige midt i den helt store renovering. Vores projekt er mindre i skalaen, men efterhånden er der ikke det vi har fået lavet i vores lille 70’er rækkehus. Vi startede med at få alt struktur- og savsmuldstapet fjernet, spartlet, nyt væv og malet, for derefter at få lagt nyt gulv i hele huset. Derefter har det været en lang række af projekter, fx. at flytte vægge, nyt badeværelse (med indlæggelse af gulvvarme og fjernelse at beton gulv, mens lillebror og jeg var hjemme) og senest nyt køkken -som vi stadig et lidt i midten af.
  Det er fantastisk at kunne indrette sig præcis som man ønsker, på trods af at alle projekter pludseligt tager længere tid og ofte koster lidt mere end man havde beregnet -også selvom man havde forudset visse ekstra omkostninger og øget tidsforbrug. 😉
  Det har dog til tider været drøjt at være hjemme på barsel med et rend af håndværkere, mere eller mindre konstant larm og så en baby med behov for at sove sin lur, men nu hvor vi er ved vejs ende har det været det hele værd.

  Reply
 • Maria 5. november 2015 at 11:24

  Det bliver altså SÅ hyggeligt at følge med i! Vi Havde også kig på en murermestervilla ala jeres, men den blev for stort et projekt og for få kvm, så vi endte jo med en murermestervilla fra 1952. Vi er simpelthen så heldige at forrige ejer, har renoveret med god smag. De har lavet ny el i hele hytten, nye vinduer(præcis som de gamle) og nye radiatorer. De har høvlet gulve og flyttet køkkenet fra et lille værelse, til et stort. Vi har “kun” skulle male, spartle og hive meget lidt tapet ned, men vil så gerne lave nyt badeværelse så vi har 2, og sætte vores fulde kælder flot i stand. Den har virkelig meget potentiale!
  Og så haven… elsker også at vi har fået en vild have, fuld med træer og hygge:-)

  Men ja, en buffer er vigtig! Og så er det vigtigt, at tage et rum af gangen for at det er mere overskueligt, selvom man bare gerne vil lave det hele på en gang.

  Og mht. haven, så har jeg fået anbefalet at “bo i den” et års tid inden man laver for meget om, så man når at opleve alle sæsoner inden man går amok.

  Glæder mig til at følge med – også i alle de “grimme” ting der skal laves om. Det er fedt at se udviklingen!

  Reply
 • Vi har været husejere i 2 år – plummum 2. november 2017 at 10:18

  […] dage efter – altså for 2 år siden i morgen – udgav jeg blogindlægget: 2 dage som husejere: Her starter det hele. Jeg var lidt kæk den gang. Kæk i forhold til, hvor lang tid og hvor meget krudt, vi egentlig […]

  Reply

Leave a Comment