The downside of villarenovering

 photo P1011135_zps5w4bslid.jpgOg så tudede jeg lidt, mens jeg sagde til ham, at jeg slet ikke magtede projektet, at den førstesal skulle laves færdig på no time koste hvad det ville, at jeg ikke orkede at bo i en grim og utæt stue mere med to piger hjemme 24/7, at jeg var ved at blive skør ved tanken om, at resten af min barsel skulle være sådan… Men så sagde han de der ord, som altid får mig til at tænke hele situationen på hovedet. Det er det, han kan. Og så tørrede jeg tårerne væk, hankede lidt op i mig selv, og fortsatte projektet, som igen føles lidt mere overkommeligt. 

Sådanne små downs i så store projekter er uundgåelige – især når resten af familiens situation ikke er helt optimal. At renovere et hus er et stort og vægtigt afsnit på livs-cv’et, er gået op for mig nu. Og jeg ved også, at det bliver umådeligt tilfredsstillende at se tilbage på en dag.

Og så lidt billeder fra førstesalen som den står nu. Den er blevet en hel del grimmere, siden vi flyttede ind. Dengang var den ok pæn faktisk. Men de fleste steder var den ‘sminket pæn’ med dumme løsninger, der ikke var profesionelle nok. Det betyder, at hver gang vi piller bare en lille strimmel tapet ned et sted, vælter det ud med 17 gamle lag tapet og andet godt. Fx var hele den ene væg på Blommens værelse fyldt med et tykt lag flamingo.

På førstesalen har vi en lang gang, en altan, tre gode værelser (to rigtig store og et mindre) og et badeværelse (der lige nu er et gammelt køkken OG et gammelt badeværelse, som vi slår sammen til et stort og lækkert master-bathroom med badekar og hele molevitten. photo P1011135_zps5w4bslid.jpg^^Udsigten fra vores førstesal. Den trappeopgang bliver så smuk, når vi er færdige med den. Linoleumen og tæpperne skal naturligvis af, og hele trappen males hvid med undtagelse af gelænderet, der har den smukkeste mørke farve.

 photo P1011145_zps3dqqiom3.jpg

^^Vores soveværelse og Blommens værelse. Væggen mellem værelserne er lige nu revet ned, men skal bygges op igen. Forhåbentlig her i weekenden. Den var lavet efter gamle byggeregler og var virkelig noget værre hø.  photo P1011140_zps4kr7uq9m.jpg^^Lidt af det tapet, der dukkede op på Blommens værelse, da vi begyndte at fjerne det yderste lilla lag 🙂 Nu er værelset helt bart på væggene, og vi kan komme videre. Først skal der laves el på hele førstesalen, og SÅ kan vi sætte filt og tapet på væggene. JEG GLÆDER MIG. Og jeg glæder mig især til den ene fine væg, som vi har lovet Blommen, med en pæn farve eller mønstre.  photo P1011142_zps7dra4pdq.jpg^^Mere ‘fint’ tapet.  photo P1011138_zpsdgxemzzw.jpg^^Gangen med udsigten til vores lille, fine altan.

Lillesøsters værelse er faktisk helt færdigt med undtagelse af gulvet, der skal slibes ned på hele etagen. Der bliver selvfølgelig en del at fikse, når først der er lavet el derinde, men det er ikke det største projekt på listen.


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

4 Comments

 • Maria 3. december 2015 at 11:25

  Åh der var vi også for 2 år siden. Knoklede og brugte alle vores penge på hus og håndværkere. Men det går absolut bedre nu. De store ting er ordnet. Børnene er faldet til. Vi kan hygge os med haveprojekter. Og mest af alt så er vi så godt tilfredse med de ting vi har fået lavet. Men mentalt har det også hjulpet at være mere nonchalant med nogen ting i huset. Et gammelt har nok alting et par små ting der kan blive fikset:-)

  Reply
  • plummum 3. december 2015 at 16:11

   Enig. Og jeg ved, at vi når I mål. Men op- og nedture hører ligesom bare med til processen, I guess.

   Lyder spændende med jeres proces, og dejligt, at I faktisk kan hygge med diverse projekter nu, uden at knokle på livet løs.

   Reply
 • Farmor 3. december 2015 at 18:09

  Åh Signe jeg bliver helt rørt over at læse dit indlæg. Det lyder jo også uoverskueligt. Men det skal nok BLIVER super dejligt og sådan som i ønsker jeres nye hjem skal være. Hold ud og stå sammen. ❤️ Knus ?

  Reply
  • plummum 3. december 2015 at 21:58

   JA, det bliver så godt. Der var pludselig også mange ting, der faldt sammen på en lidt uheldig måde, men sådan er det jo så ofte. Vi glæder os bare til at komme skridtet videre herfra.

   Reply

Leave a Comment