En slags mandagsdagbog fra forstadskøbenhavn

 Godt så. Jeg har forsøgt at sætte mig foran computerskærmen for at skrive dagens blogindlæg. Men det lader sig åbenbart ikke gøre. Jeg har nu kapituleret og lagt mig under dynerne flankeret af to styks sovende piger. Jep, MED en mobil i hånden. Den vane skal jeg lige have gjort eller andet ved på et tidspunkt. Men jeg ved, vi er en del, der falder i søvn i mobilens skær, selvom det skulle være yderst usundt og have store konsekvenser for nattesøvnen. HA. Min nattesøvn er alligevel så forstyrret, at lidt mobilsurferi inden sengetid vist hverken gør værre eller bedre. 

Forkølelse og let feber har gjort lillesøster til en pjevs, der allerhelst bruger mig som levende sut. I sådanne perioder er der stort set intet aften (til mig-tid vel og mærke), og mine dagtimer går som bekendt med begge piger hjemme, som heller ikke giver mange sekunder til mig, til bloggen til strik eller til noget at all. Men nu har vi fået en børnehaveplads. Lettelsens suk, kan I muligvis høre!? Dog fra 1. februar, men vi mener bestemt, at den institution er værd at vente på.

Og hvad laver man så med to piger hjemme på barsel? To piger, hvis behov absolut ikke nødvendigvis går op i en højere enhed. Den liste er jeg selv ved at udfærdige, og du må hjertens gerne tilføje til min liste, som jeg poster til sidst i indlægget her.

Først lidt om dagen i dag, der ret godt beskriver en gængs dag i vores barselsland, når vi ikke har aftaler med andre, som vi heldigvis har ret ofte. Inden kl. 14 havde vi faktisk nået alt dette: 

 • På trilletur med lillesøs i barnevogn og Blommen på løbehjul.
 • På nyopdaget og faktisk rigtig fin legeplads med trampolin und alles.
 • På biblioteket, hvor vi både læste og legede og så på, at en række unge mænd blev smidt ud af biblioteket pga. dårlig og provokerende opførsel i børneafdelingen. Tja.
 • Været i min nye lokale garnbutik efter grønt bomuldsgarn til et diy-julepyntsprojekt. Tjek min Snapchat lige nu, hvis du vil se projektet in the making. Jeg hedder plummumdk derinde, og du må hjertens gerne følge mig. Projektet kommer også på bloggen, hvis resultatet bliver godt.
 • Et smut på cafe for en varm kakao med flødeskum og masser af skumfiduser, som størstebarnet og jeg nød udenfor godt pakket ind i tæpper, mens lillesøs sov ved siden af.
 • Været i Tiger efter limpistol og en masse andet diy-lir, i Netto efter Vaseline til førnævnte juleprojekt, i malerbutik efter tapetklister og til sidst i blomsterforretningen efter grøn myrtetråd til flere grønne julekranse.

Det lyder måske trivielt, men jeg siger jer, dagen har vitterligt været drønhyggelig, og begge piger skulle endda direkte hjem og have en lur. Selv størstebarnet, der stoppede med den slags for over et halvt år siden. Jeg knuselsker min barsel – også selvom den tog en radikal drejning!

Ok, jeg løj lidt før. Listen over gode aktiviteter på barsel med to børn kommer i et indlæg for sig. Den passer ikke ind her alligevel. 

Godnat godnat og hurra for blogging fra Smartphone.

Billeder (jeg græmmes over kvaliteten. Undskyld!): To lyserøde damer. Min prikkede drøm af en sweatshirt – Celeste Knit – er en ny favorit i garderoben. Jeg er v i l d med de store sorte prikker på den rosa baggrund og med den løse pasform. Det er en af de items, jeg kunne bo i konstant, hvis jeg ikke tvang mig selv til at lade være. Jeg har netop bestilt den fra Soft Gallery, og du kan finde den herLillesøsters dragt er fra TicketOutdoor. Den er ikke særlig fancy sådan en fleecesag, I know, men den er noget så praktisk, og faktisk helt genial til lurene i barnevognen.  

 


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

3 Comments

 • Line 8. december 2015 at 21:46

  Jeg holdt efterårsferie med mine 3 drenge ALENE og skulle finde på nogle aktiviteter. Jeg kastede mig ud i at tage i svømmehallen (den mindste på 10 mdr på armen, den mellemste på 3 år med badevinger på, den ældste på 6 kan heldigvis svømme, for varmtvandsbassinet er godt nok dejlig varmt men dybt så ingen af dem kan bunde. Det var super hyggeligt og gik over al forventning, så her har du et punkt til listen:-)

  Reply
  • plummum 8. december 2015 at 21:55

   TUSIND tak 🙂 Jeg har faktisk netop fjernet det punkt fra min liste. Tænkte, at det var for risky med to unger i svømmeren alene, når ingen af dem kan svømme, og varmtvandsbassinet er så dybt, at de ikke kan bunde. Men hey, hvis du kan med tre børn, så burde jeg vel også kunne med to 🙂 Lyder hyggeligt.

   Reply
 • Trine 29. december 2015 at 20:33

  Hejsa, faldt lige over din blog og dette indlæg – jeg kender ikke historien men velkendt er det der med at holde den store hjemme til den rette børnehaveplads kommer mens man er på barsel med en mindre søskende.
  Det gjorde jeg også for 3 år siden. Jeg synes simpelthen ikke at den børnehaveplads vi fik tilbudt til min store dreng var god nok. Han var hjemme i 5 måneder. De 5 måneder var både fantastiske og lange men jeg er så glad for at vi gjorde det. Hvad jeg ikke havde set komme var at børnehavestarten var svær for min søn. Han var sulten efter mere og flere børn end hvad det lykkes mig at støve op men adskillelsen fra mig var faktisk en sorg for ham. Åååh gru det gjorde ondt på os begge men med en rolig indkøring og en masse omsorg lykkes det.
  Nå men jeg fik lige lyst til at give dig thumps up. Dem kunne jeg nemlig godt have brugt i nynog næ da det var mig 🙂

  Mange hilsner Trine

  Reply

Leave a Comment