Plummums jul vol. 4: DIY Glitter Trees

 

P1011201Er I julemættet? Jeg er ikke endnu. Slet ikke. Så hermed lidt mere fra vores julestue. I dag skal I have en guide til, hvordan man kan lave de fineste cone trees af garn.

Idéen til glitrende juletræer fik jeg i min søgen på diy julepynt på Pinterest og på diverse krea-blogs. Sidstnævnte er måske den blogkategori jeg læser allermest – både danske og udenlandske. Hold nu op, der sidder nogle dygtige folk derude, der er værd at se over skulderen, hvis man har hang til kreasysler.

Til mine cone trees, som jeg pludselig har kreeret en hel skov af, fandt jeg primært inspiration her og her og her, men jeg fandt hurtigt min egen metode, som jeg synes er lettest, og den får I en step-by-step guide til i indlægget her. img_3567

Du skal bruge:

 • Karton til kegleskabeloner (helst lidt tykt)
 • Tapetklister (jeg købte pulver, som jeg blandede med vand)
 • Film
 • Vaseline
 • Garn (jeg brugte bomuld)
 • Glimmer

Lav en række kegler i forskellige højder og tykkelser, så du har nok til en lille fin skov af juletræer.

Beklæd keglen med madfilm og smør vaseline på, så du let kan få hele træet af, når det er tørt.

Rul nu dit garn om keglen i ønsket ’mønster’. Start med at gøre enden af garnet (cirka 30 cm.) vådt ved at dyppe i tapetklisteret. Rul nu garn om keglen (hvor kun enden er våd og resten endnu er tørt). Når du har rullet en gang op og ned, tilfører du tapetklister med hånden, så alt garn gennemsøbes UDEN, at garnet rykker sig. Gør sådan et par gange til du har det ønskede resultat. Fjern nu det overskydende tapetklister med hånden. Drys med glimmer i ønsket farve. Nu er du færdig. Lad træet tørre i 1 til 2 døgn afhængig af den tapetklister, du bruger. Jeg kunne fjerne mine træer fra keglen allerede efter 24 timer.

Nemt og hurtigt projekt, der giver de sødeste træer til en skænk eller vindueskarm i stuen.

Samme metode kan bruges til julekugler eller kugler til din egen lyskæde. Her skal du blot bruge små balloner, som skabeloner i stedet.

Håber, I kan bruge guiden.P1011200P1011196

 


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

1 Comment

 • Maria Hoffbeck 12. december 2015 at 9:22

  De er rigtig søde din juletræer og flot lavet 🙂
  Ønsker dig og familien en glædelig juletid og velkommen forbi mit lille univers.

  Reply

Leave a Comment