Jule-DIY med (små) børn: Julekugler, englebasser og more is more

 photo P1011238_zpsu6vlhpmt.jpgEfter en weekend, der endnu engang har været propfyldt med aktiviteter (mest i forhold til huset) og mennesker trænger jeg til, ja, endnu en weekend… Den følelse kender vi vist alle sammen. Men i dag fortsatte hverdagen for fuld hammer igen med to piger, der skal aktiveres sådan cirka alle dagens minutter – næsten da.

At juleklippeklistre ligger heldigvis lige til højrebenet i denne måned – i hvert fald i selskab med størstepigen, der nu mener, at mine kreating, er vores kreating og hellere end gerne kaster sig over diverse sysler på den front. Hun er i høj grad begyndt at gå op i kreaprojekter, og jeg hepper med på sidelinjen og håber, at interessen kun bliver større med tiden. Jeg prøver derfor at finde på nemme projekter, som hun rent faktisk kan deltage i uden at klippe sig selv i fingeren eller lime sine hænder sammen 😉

Det mest børnevenlige juleprojekt vi til dato har kastet os over, er vores julekugler lavet af trækugler og perler, og som jeg faktisk synes er helt vidunderligt skønne og meget nordiske i udtrykket – trods det ret infantile look.

Jeg har hængt kuglerne på vores ene juletræ, Araucaria’en (som er en stuegran), som ikke tåler så meget pynt på sine smukke, men meget spinkle og bløde grene. Ja, jeg skriver vores ene juletræ, fordi Araucaria’en bestemt ikke kunne udgøre det for et ‘rigtigt’ juletræ, når det ikke kunne fyldes med alskens pynt og en stjerne i toppen. Det kunne jeg nok have sagt mig selv, men jeg måtte have det træ med hjem, selvom prisen var halvpebret.

Derfor smuttede jeg ned på vores lokale torv med min mor og begge piger for at få fat i en klassisk Norman-gran, som Blommen kunne pynte. Og den står nu fin og pynter i vores stue, hvor der jævnligt fyldes op af endnu mere julepynt – både købt og hjemmelavet. Det er nu ret hyggeligt. På øverste billede i indlægget, kan I se toppen af træet med den fine Royal Copenhagen-stjerne, som jeg er helt tosset med.

Herunder tre børnevenlige jule-DIY-projekter, som vi blandt andre har hygget med de sidste par dage:

Julekugler af træ med glimmer og perler 

Du skal bruge:

  • Trækugler
  • Hobbymaling
  • Glimmer
  • Tråd (vi brugte broderigarn i bomuld)
  • Perler (vi brugte både plastik og glas)
  • Flydende lim (vi brugte Panokit-lim fra Panduro)

 photo P1011229_zpscsdvznbs.jpg
 photo P1011232_zps2qrgtbnk.jpg photo P1011225_zpshevfqzts.jpg

Vi havde en gammel pose med træperler i forskellige størrelser liggende fra Søstrene Grene – vist nok fra sidste år. Trækuglerne udgør hoveddelen i vores julekugler, som vi har malet med mat hobbylak fra Panduro eller drysset med sølvglimmer (med flydende Panokit-lim under). Nogle af kuglerne får også blot lov at være træfarvet i ægte Ferm Living stil. Vi har sat det hele mere eller mindre tilfældigt sammen med et par fine perler, der passer til Blommens smag. Nemt og sjovt, og vi laver gerne et par ekstra kugler i ny og næ, når tiden lige er til det. Det tager ikke mere end fem minutter at lave et ornament, når først kuglerne er malet.

Denne slags julekugler ville også passe fint til Lærkegrene fx i en stor gulvvase. photo P1011242_zpsnsfnrsab.jpg

Englebasser af børnenes hænder og fødder  

Englebasserne her har jeg selv klippet ud, men jeg tror ikke, der går lang tid, før Blommen også kan den slags. Men projektet her er med andre ord ikke for en 3,5 årig. Til gengæld er det sjovt at få tegnet hænder og fødder og se dem blive forvandlet til små engle, der nu hænger og pynter over teak-skænken i stuen. Mangler du en guide til englene er der mange at vælge imellem online, men jeg har næsten copy-pastet dygtige krea-Annes DIY, og ligesom hende kunne jeg også godt finde på at lave et sæt hvert år, så man til sidst har en helt lille englehær.

Desuden har min tidligere kollega netop tippet om rensdyr af hænder og fødder, og jeg tror næsten vi skal have sådan et par i år også. photo P1011218_zpsqwsd6t5i.jpg photo P1011221_zpsq2kl4zlb.jpg

Pimp et juletræ

I virkeligheden kan du og dine børn pimpe lige, hvad I vil og selvfølgelig ikke kun et juletræ. Men nu havde vi tilfældigvis et juletræ i træ fra et af de tidligere år i julekassen.

Blommen mente, det var et kedeligt træ og spurgte selv, om hun måtte male det. Og sådan gik det til, at træet blev malet både hvidt og guld og fik limet diverse filtkugler, glimmer og andre dimser på. Gå efter more is more – less is bore, hvis du vil opnå vores look 😀 Og det er hele pointen – at dit barn får lov at give den gas, uden at din æstetiske sans skal have et say. Jeg synes faktisk, at træet er helt sødt, selvom det ikke passer helt ind i vores øvrige julestil. photo P1011253_zpseqvw2psl.jpg photo P1011251_zpscckzhovl.jpg

Håber, I kan bruge indlægget til inspiration til jeres egne julehyggestunder med børnene.

/Signe


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

3 Comments

Leave a Comment