Et år som strikker og links til fine mønstre

Det er efterhånden et helt år siden, at jeg en (søvnløs) nat besluttede mig for, at jeg ville lære at strikke. Sådan for alvor. Jeg lærte via diverse tutorials på YouTube at strikke ret og vrang og slå masker op for 5 – 6 år siden. Jeg strikkede pandebånd. Det var det eneste jeg kunne. Det blev til omkring 5 stykker, og så stoppede strikkefesten for mig.

Jeg måtte starte forfra for et år siden. Jeg kunne næsten intet huske. Igen blev YouTube og diverse blogs mine venner, og nu har jeg altså lært at strikke. Rigtigt. Og det er ærlig talt noget af det bedste, jeg har gjort for mig selv. Den ro og fordybelse, det giver mig, når jeg tager mig et par øjeblikkes strikketid i løbet ad en dag er uvurderlig.

Jeg har et mere dybdegående strikkeindlæg på bedding, hvor jeg vil dele rundhåndet ud af gode links og tips, hvis du selv er en af dem, der gerne vil springe ud i strikningens kunst, men ikke lige aner hvor, du skal tage fat. I dag vil jeg blot dele links til de sager, I ser herover. Det er nogle af mine egne favoritter fra mine pinde fra det sidste år, og måske kan det inspirere et par af jer til at kaste jer over samme mønstre.

Vi starter oppe i venstre hjørne:

1 plus 2: Gul og hvidstribet romper i 70-er stil, som jeg strikkede op i ren bomuld, så den kunne bruges i sommermånederne. Mønsteret er fra bogen Drengestrik. Læs mere her.

3: Den obligatoriske snoningsbluse. Den er fin, men puh, der skal gå lang tid, før jeg kaster mig over det mønster igen. Det tog sin tid, og vi havde lidt kampe undervejs. Trøjen og mig. Læs mere her.

4: Fine rille-bloomers, som er perfekte til en sød baby. De er lidt anderledes end de almindelige ‘blebukser’, og det kan jeg lide. Læs mere her. Det er inspirerende Camilla fra Olinesmor.dk, der står bag mønsteret, som hun sælger på sin nye shop Littlevintageknits.com. Tjek både shop og blog. Jeg henter masser af inspiration her fra tid til anden.

5: Flette-romper fra Little Edith’s Knit, der laver de lækreste mønstre på diverse dragter. Læs mit eget indlæg om romperen og strikkeprocesen her, og se mere på strikkedesignerens andre sager her. Hendes opskrifter er i den grad gennemarbejdet og man tages i hånden fra start til slut, hvorfor selv mere komplicerede modeller pludselig er indenfor rækkevidde for en let øvet.

6. Kyse i bobletekstur også fra Littlevintageknit.com. Læs om min strikkeproces her.

7. Retstrikket cardigan med enkelt mønster. Cardiganen er blevet skambrugt på lillesøster. Den er varm og alt for lille nu, men hun havde den på under en udelur så sent som i dag 😉 Mønsteret er fra bogen Strikkede Babydrømme. Læs om min strikkeproces her. NB. Cardien er meget lettere at strikke end den ser ud til. Et fint projekt for den meget let øvede.

8. En lille lyserød smækdragt. Et af mine allerførste projekter. Spækket med fejl, men jeg elsker den dragt. Overvejer faktisk at få den på pindene snart igen. Mønsteret er fra Paelas, som har alverdens lækre modeller til både børn og mor. Jeg har selv købt mange mønstre derfra gennem mit første strikkeår. Find dragtmønster her.

9. Se punkt 5.

Håber, I kunne bruge indlægget til lidt strikkeinspiration.


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

No Comments

Leave a Comment