Have haves

 photo P1011370_zpsrremcobl.jpgJeg er fortsat kæmpe fan af at være ejer af en have. Og jeg glæder mig til at opleve den i fuldt flor, når foråret titter frem – og over sommeren. Selvom haven på ingen måde ser ud som den ville have gjort, hvis vi selv havde anlagt den, så er det helt fantastisk blot at kunne åbne køkkendøren og gå direkte ud i det grønne. Desuden er der en vis charme i havens historik.

Den består af både oldgamle træer og nye vækster, som hver især vidner om de mennesker, der har levet et liv der før os. Jeg er vild med det, og min indre havenørd er i den grad sprunget ud af skabet. Til foråret køber jeg er par timer med en gartner, der kan give råd og vejledning om de forskellige løg, træer og planter. Nogle skal væk, andre klippes ned og nyt skal til.

Jeg er også begyndt at læse en række blogs med fokus på den slags, og denne (for mig nyfundne) blog er min yndlings inden for området p.t. Kvinden bag kan dæleme sit (have)kram, og her er masser fed inspiration at hente.

Det var lidt havelykke i ord fra mig. Herunder glimt fra en eftermiddag derude for tre dage siden i kulde og blæst. Brrrr.

Ikke mere herfra. Vi har pigernes skønne faster og ditto onkel på besøg hele weekenden til hygge og husarbejde. Faster nusser om pigerne, og Onkel M har ‘fornøjet’ sig i vores kælder med at slå gammelt puds ned på alle vægge i det rum, der senere skal laves til gæsteværelse med rå vægge og klinker med gulvvarme. En kæmpe hjælp!

Og vil du i øvrigt følge lidt mere med i processen med husrenoveringen så se med på Snappen (plummumdk), hvor jeg ofte lægger små videoer op af samme. I dag kan I fx se mig slibe en dørkarm med en såkaldt trekantsliber 😉 photo P1011377_zpsgyg4alnv.jpg photo P1011362_zpsurdixjn6.jpg photo P1011360_zpsujjlfqnm.jpg photo P1011356_zpsgnptuwok.jpgBåde mor og datter er hoppet i lækre, brune støvler, der holder fødderne varme i al slags vejr. De er fra Kavat og er på udsalg nu lige her, hvor der også er mange andre udsalgsstøvler at komme efter.  photo P1011385_zpscx54ew0c.jpgBlommens flyverdragt fra MarMar Cph holder hende lun og tør selv i disse dage. Dragten skrev jeg allerede om her photo P1011364_zpskgikyhgw.jpg
Huen her er hjemmestrikket i den blødeste alpaka. En af mine første kreationer i strik. 

God aften!


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

4 Comments

 • Christine 10. januar 2016 at 13:30

  Hvor ligger jeres skønne hus henne? Kunne du fortælle lidt om dine tanker om at flytte ud af byen? Valg af område i forhold til dine børns fremtidige skole osv? Står selv på nippet og skal købe hus, men er helt i vildrede om placering :-/

  Reply
 • Solrun 10. januar 2016 at 19:33

  Jeg hører dig. Jeg elsker det med at se noget spire, være tålmodig, knokle, glæde sig og alt det dejlige, der hører en have til. Jeg er også ny haveejer og takker for blogtip. Vi ryddede en masse ud i haven sidste år og nu glæder jeg mig til at beskære frugttræer i februar, så i marts, se alle de forårsløg jeg har flyttet blomstre, se om roserne accepterer deres nye sted, planere græsset og lægge endnu flere løg i jorden til efteråret. Det er så spændende og jeg glæder mig. Og det fede er, at jeg ikke kan gære andet end netop vente og glæde mig.

  Reply
 • Signe / Copenhagen Kiddo 11. januar 2016 at 20:56

  Åh den haveblog må tjekkes ud! Jeg glæder mig som et lille barn til vi skal i gang i kolonihaven om et par måneder. I år bliver det altså havenusseri, vi skal bruge sommeren på og ikke knoklen på hus 🙂

  Havearbejde er i øvrigt super god workout. Hold op, jeg svedte de gange jeg gravede gamle rødder op. Det kan anbefales 😉

  <3

  Reply
 • Jeannett Fruergaard 15. januar 2016 at 23:14

  Mane tak for link, det er dejlig at jeg kan inspirerer. Din blog er rigtig skøn og jeg glæder mig til at følge med i dine have projekter til sommer, du kommer til at elske det. Du skal ikke holde dig tilbage med at spørge hvis der er noget du bliver i tvivl om, måske jeg kan hjælpe

  Reply

Leave a Comment