DIY-guide til delikate perlearmbånd

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På det seneste har jeg hygget mig med at lave mine egne perlearmbånd af seed beads og Delica-perler. De er fine og delikate og pynter både sammen med dine eksisterende armsmykker eller blot alene. Armbånd som disse koster hurtigt 3-600 kr. stykket i butikkerne, og de kan laves til en brøkdel, når man gør det selv, og så er det jo tilmed sjovt at sysle med 🙂

Hermed en lille DIY-guide, så du selv kan gå i gang. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1. Det skal du bruge. Jeg køber mine materialer forskellige steder, men eBay kan med fordel bruges. Og skal du købe fra Danmark vil jeg anbefale smyks.dk, som også har fysisk butik på Amager. Jeg linker herunder til de forskellige sager.

Tip til lås: Der er mange måder at lave låsemekanismen på, og jeg har prøvet mig lidt frem. Jo mere enkel, du laver den, jo mindre risiko er der for, at du taber dit armbånd, fordi det hænger fast i tøj, hår etc. Jeg bruger fx kun lukkede øskener i mine armbånd og ikke åbne (selvom det ser pænt ud med både øskenkæde og flere øskener sat sammen). De åbne sidder nemlig fast alle steder, hvor de kan få fat, og jeg har selv mistet to Anni Lu-armbånd på den bekostning og to af mine egne. Og det er surt.

2. Start med at klippe et stykke wire-tråd af – cirka 20 cm. Før nu wire-tråden gennem wire-klemmen og en lukket øsken og tilbage igennem wire-klemmer igen. Sæt wireklemmen helt op til den lukkede øsken og sørg for at stramme lidt til.

3. Klem nu på wireklemmen med din tang, så din øsken bliver fikseret i enden. Klip det overskydende stykke wire af helt oppe ved klemmen.

4. Se billedet herover (nr. 4). Sådan skal det se ud, når du har klemt wire-klemmen fast. Nu sætter du dine ønskede perler på tråden. Bliv ved indtil den ønskede længde opnås, så det passer til dit håndleds bredde. Når du har sat perler nok på tråden sætter du endnu en wire-klemme og øsken på i enden og gør, som da du startede.

5. Sæt lås på de to øskener, og du er færdig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg håber, at I kunne bruge guiden. Spørg endelig, hvis jeg skal uddybe.


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

3 Comments

 • Jeannett Fruergaard 31. januar 2016 at 13:44

  De er fine, jeg kan godt lide det enkelte og lidt forfinet udtryk med de helt små perler, måske jeg skulle finde smykke kassen frem igen og lave nogle armbånd. tak for ideen og fin DIY

  Reply
 • Nanna 7. juni 2018 at 9:38

  Hej Signe 🙂 hvor har du købt perlerne? Kan se at du har lavet et armbånd med tre uformede perler. Venlig hilsen Nanna

  Reply
  • Lærke 8. juli 2018 at 21:45

   Jeg ved at Delica perler kan købes på Smyks.dk

   Reply

Leave a Comment