4 favoritretter fra mig til dig

I virkeligheden er overskriften lidt misvisende, da der ikke er tale om egentlige retter her – med undtagelse af min Beef Ramen. Men her får du lidt inspiration til en hurtig og lækker frokost, en af vores favoritretter til aftensmad i øjeblikket, børnevenlig bagværk i form af snaskede snegle og til sidst en smuk forårsgul shake, som straks vil få dit humør til at stige.
Jeg er stadig hjemme med lillesøs. Min barsel er officielt stoppet, og p.t. holder jeg min resterende ferie fra sidste år. Hver formiddag har jeg en lille pause helt alene, når lillesøs sover lur, og den pause inkluderer også mad. Næsten altid strik, blogging og mad 🙂 Så må rod være rod og vente til senere på dagen.Een af mine yndlingsfrokost-spiser er ristet rugbrød med avocado overstænkt med citron og med høvlet parmesan. Det andet halve stykke rugbrød plejer at få et spejlæg oven på sig. En god, mættende og nærende tallerken. Her serveret med et par panderistede tomater, som gør dem så dejligt søde.

For tiden har vi gang i en del Ramen her hjemme. Vi elsker den ret og den er god for pigerne også, der selv kan vælge grøntsager, som de spiser sammen med risnudlerne. Der er et utal af måder at lave ramen på, men de sidste par gange har jeg ladet mig inspirere af denne opskrift – en overskuelig grundopskrift, der er nem at twiste, så retten passer præcis til dig og din familie.

Bagværk skal der til. Næsten hver weekend bager vi enten det ene eller det andet. Jeg plejer at bage min egen opskrift på kanelsnegle. En opskrift, der er blevet til efter et hav af eksperimenter. Men de sidste par gange har jeg brugt opskriften her. Jeg har bare tilsat liiiiidt mere remonce, end opskriften anbefaler. Vi (især jeg) er vilde med smoothies og shakes. Det er derfor ofte på menuen cirka 4 eftermiddage ud af ugens 7. Det er lækkert og en god måde at få lidt ekstra frugt og grønt i børnene på. Denne er lavet på banan, mango, mandelmælk (forholdet mellem de enkelte ingredienser ændrer jeg efter smag og behag per gang) og en saften fra en halv lime per glas.

Håber, I kunne bruge lidt inspiration til hverdagsmad og -drikke.

Kh, Signe


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

4 Comments

 • Anja 15. marts 2016 at 11:50

  Det ser så lækkert ud. Kan de fine kanelsnegle evt fryses?

  Reply
  • plummum 15. marts 2016 at 19:25

   Det kan de sagtens, Anja. Du skal bare huske at fryse dem, før du kommer glasuren på 🙂

   Reply
 • Anne 15. marts 2016 at 19:23

  Så fint. Får lyst til det hele. Også at gå hjemme ?

  Reply
  • plummum 15. marts 2016 at 19:25

   Åh, ja! Det er nu også rimelig skønt <3

   Reply

Leave a Comment