Projekt DIY-højbede begynder

Vi havde egentlig aftalt ikke at prioritere vores have og øvrige udeareal det store i år. Men læser du bare nogenlunder fast med her på plummum, så ved du, at jeg allerede er gået lidt amok i haven. Ikke for at lave om og sådan (endnu. Vi lader lige det hele stå et år), men for at ordne og gøre pænere. Og det har allerede hjulpet helt vildt, at jeg har været i gang med rive, spade og hakkejern. Jeg nyder haven nu i fulde drag, omend den slet ikke er vores stil endnu.

DIY-højbede har været på tapetet hele tiden, men ikke i år. Så sidste uge gik jeg i stedet i gang med at ordne den gamle urtehave, som var et stort rod. Det klør seriøst i mine fingre for at få lov at plante alskens lækkerier derude. Det kunne Kasper ikke tåle at høre om. Så måtte højbedene bygges NU. Vi kunne sandelig da ikke plante i den gamle urtehave. Den var jo slet ikke optimeret til den slags… Ok, helt fint med mig!

Kasper er i høj grad en handlingens mand, hvor der aldrig er langt fra tanke til action, og nu er der målt sirligt op i haven til to højbede på hver  4 * 1,20 meter. Træ er også indkøbt, så nu venter vi bare på den rette weekend. Højbedene skal bygges i sibirisk lærketræ, som er en af de bedst egnede træsorter til formålet. Vi har købt det i Johannes Fog, men du kan også finde det i Silvan, Stark, XL Byg and you name it. Lærketræ er både pænere og mere miljøvenligt end fx trykimprægneret træ, så det kan godt betale sig at give lidt ekstra på den front.

Du kan selvfølgelig købe dig til dine højbede, og for tiden er pallerammer meget populære. Men da vores bede skal være temmelig store, kan det slet ikke betale sig for os at købe sig til dem, og nu ER vi jo ret glade for DIY-projekter her i huset. Jeg glæder mig til vores videre projekt med højbedene, som jeg nok skal blogge om igen, når de står færdig med jord og frø und alles.

Hvis du ikke normalt er gør-det-selv typen, men alligevel har blod på tanden angående højbede, så spring ud i det. Det er et af de allerletteste projekter at kaste sig over.

Spørg endelig hvis jeg skal uddybe.

Pindene her afmærker de to lange højbede. Det sibiriske lærketræ.


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

8 Comments

 • Solrun 11. april 2016 at 15:16

  Hejsa. Jeg er totalt i synk med alle dine projekter i haven. Jeg glæder mig også til grønt i højbed. Jeg har sat et op på 120×360 cm og to på 120×120 cm. I det store skal der være grøntsager efter blandingskulturprincip (skiftende rækker med hhv vintergrønt/langsomtvoksende og sommergrønt/hurtigtvoksende) og i de to små skal der være krydderurter med blomster. Jeg er gået råjern-vejen med bedene. Sådan noget der ruster. Det passer godt til vores have.
  Glæder mig til at følge med.

  Reply
  • plummum 12. april 2016 at 9:34

   Ej, hvor dejligt, Solrun! Det lyder så fedt det hele. Send gerne billeder til mig på min mail, hvis du har nogen. Eller er du på IG? Jeg elsker god inspiration. Og tak for dit tip med blandingskultur. Det vil jeg helt klart benytte også, så man får bedst muligt udbytte. BTW så er jeg blevet så forelsket i kasserne af råjern, at jeg nu satser stærkt på en tredje kasse i netop det.

   Reply
  • plummum 12. april 2016 at 9:34

   Tak. Lige hvad jeg manglede.

   Reply
 • Signe // Copenhagen Kiddo 11. april 2016 at 22:04

  Vildt at I lige kaster jer ud i det samtidig med husrenovering 🙂 Men jeg forstår jer godt! Det bliver så hyggeligt at kunne gå og plukke derfra til sommer. Ved I hvad der skal være i jeres bed?

  Kram til dig

  Reply
  • plummum 12. april 2016 at 9:36

   Ja, det er det nok 🙂 Men det er vist ret typisk for os. Egentlig handler det også meget om, at vi har lyst til lidt udetid og en lillebitte pause fra arbejdet på førstesalen, så det er sikkert meget sundt at bruge en weekend på bedene. Er så dårlig til at prioritere en ting af gangen. Helst alt på én gang, du ved 😀

   Reply
 • Jeg er høj – plummum 1. maj 2016 at 21:57

  […] valgte i denne weekend at sætte projekt hus lidt på pause for at få gang i vores længe ønskede højbede. Og hvilken fantastisk weekend at gøre det […]

  Reply
 • Byg en sej legeplads i haven – plummum 31. maj 2016 at 14:12

  […] er nu helt på plads (læs mere om den proces her og her), og vi mangler stadig en liggestol og andre sager, der kan forsøde udelivet yderligere. […]

  Reply

Leave a Comment