Lyserød prinsesselagkage og chokomuffins med flydende karamelmidte


Sponsoreret af Dr. Oetker

Jeg er blevet udfordret af Dr. Oetker til at give mit bud på to lækre kager med deres produktnyheder ‘Lækre lagkagebunde’ og ‘Muffins center’ og tilmed lave et par videoer, hvor jeg guider jer igennem min bageproces og giver lidt tips og tricks. Jeg var selvfølgelig ikke sen til at kaste mig over den udfordring, men jeg må indrømme, at jeg fik temmelig stor præstationsangst, da jeg så, hvem jeg var oppe imod nemlig Copenhagen Cakes og Cute Carbs, som dæleme er nogle damer med styr på deres kager. Gosh! Nå men, videoerne er nu produceret, og I kan se dem begge i indlægget her, hvor jeg også deler de fulde opskrifter på kagerne. Tag jer ikke af min meget nasale stemme. Jeg var lige midt i en led sommerforkølelse.

Lyserød prinsesselagkage

Vi er jo ret lyserøde hjemme i vores pigehus. Derfor skulle vi selvfølgelig lave en lagkage, der var lyserød både indeni og udenpå og fyldt med roser. En prinsesselagkage, som størstepigen mener, det er. Jeg er virkelig blevet fan af Lækre lagkagebunde, som er lidt som at snyde uden rigtigt at gøre det. Man får foræret kagemikset, men har stadig et hav af muligheder for at sætte sit eget præg på bundene. Hvad med at tilsætte kakao, revet chokolade eller friske bær før bagning? Eller hvad med at udstikke hjerte- eller stjernelagkagebunde? Der er uendelige muligheder, og det er slet ikke sidste gang, jeg vil bruge Lækre lagkagebunde, der er en kærkommen hjælp i den travle (børne)familie.

Sådan gjorde vi:

Lyserøde lagkagebunde: 

 • Dr. Oetkers Lækre lagkagebunde
 • 3 æg
 • 1/2 dl vand
 • Rød Dr. Oetker konditorfarve
 • Saft fra 1 citron og 2 lime
 • 50 g hvid grofthakket chokolade (bruges først når lagkagen bygges)

Pisk æg og vand i kagemikset i 4 minutter. Tilsæt nu lidt rød konditorfarve til en fin rosa farve opnås. Pisk igen. Fordel hele dejen i et jævnt lag på en bradepande med bagepapir. Bag nu i ovnen efter anvisningerne på pakken. Når dejen er bagt lader du den køle, før du stikker 3 bunde ud med en kageudstikker med en diameter på cirka 16 cm. Tip: Der er bund nok tilbage til at lave en fin minilagkage også. Nu overrisles dine bunde med citrussaften. Vær ikke for fedtet med den.

Kagecreme: 

Dr. Oetkers KageMousse med Bourbon vanilje. Pisk med mælk efter pakkens anvisninger. Jeg plejer altid at lave min egen kagecreme fra bunden, men lige til denne udfordring er jeg gået all in på Dr. Oetkers produkter.

Kompot af bær: 

 • 3 dl bær (jeg brugte hindbær, kirsebær og blåbær, så de matchede mit pynt på lagkagen)
 • Saft fra 1/2 til 1 lime
 • 4 spsk. rørsukker

Kog limesaft bær og rørsukker sammen. Sukkeret skal smelte helt og bærene skal koges lidt i stykker. Herefter gives kompotten et opkog og stilles så til afkøling. Jeg brugte ikke alt min kompot, men den er eminent oven på din morgen-skyr også.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Frosting med jordbær, kirsebær og hindbær:

 • 300 g flormelis
 • 200 g smør
 • kornene fra 1 vaniljestang
 • 100 g bær, der er blendet til en lind og jævn masse
 • limesaft til at justere konsistensen med

Pisk alle ingredienser sammen i en skål. Pisk længe for at få en luftig masse og for at fjerne den tunge smag af smør. Fyld massen i en sprøjtepose med tylle (jeg brugte 1M), når du har opnået ønsket konsistens. Tip: Jeg anbefaler ALTID at holde igen med de våde ingredienser i frostingen. Start altid med at piske flormelis og smør for derefter at tilsætte væskerne lidt ad gangen. På den måde er det nemmere at styre konsistensen, så du ikke pludselig står med en frosting, der er alt for tynd. 

Lagkagen bygges

På første bund smører du et godt lag kagemousse. Herpå drysser du hvid, grofthakket chokolade, som giver den bløde lagkage lidt bid. Læg endnu en bund på, som også smøres med en godt lag kagemousse. Oven på moussen smører du en jævnt lag af den afkølede kompot, som giver et frisk og lidt syrligt islæt til den ellers meget søde kage. Lagkagen er nu klar til frosting.

Start med at smøre et tyndt lag frosting uden på hele lagkagen, som skal fungere som bund for de roser, der skal pynte kagen. Når hele kagen er dækket med frosting kan du begynde at pynte med roser. Jeg starter nedefra og kører hele vejen rundt. Dernæst laver jeg endnu en roserække forskudt fra den nederste. Til sidst laver jeg en yderkant af roser på toppen, mens midten forbliver bar. Her skal der nemlig pyntes med blåbær, kirsebær, hindbær og jordbær – gerne lidt tilfældigt for et dejligt rustikt look.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

^^Ja, ja jeg skal arbejde lidt på mit snit. Men jeg går efter det rustikke look, ok?! 😉

I videoen herunder guider jeg dig gennem lagkagen.

Chokomuffins med midte af saltkaramel

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg kastede mig også over en omgang dejligt, fugtige chokolademuffins med grove chokoladestykker i samt chokoladefrosting på toppen. Hver muffin fik en sjat flydende saltkaramel, som i høj grad var med til at opgradere helheden. Jeg er ret vild med små overraskelser i midten af en muffin, som lige giver det ekstra. Og Muffin center er en nem måde at klare skærene på, uden fx at skulle bakse med den perfekte chokoladefondant, som ikke altid vil makke ret.

Muffin-dej:

 • 3 æg
 • 250 g sukker
 • 200 g revet mørk chokolade
 • 1 nip salt
 • 150 g smør
 • 150 g hvedemel
 • 45 g kakaopulver
 • Kornene fra 1 vaniljestang
 • 2 tsk. bagepulver
 • 2,5 dl kernemælk (gerne en god og tyk en)
 • 70 g  grofthakket mørk chokolade

Start med at smelte din smør ved svag varme. Bland imens dine vaniljekorn med lidt af sukkeret. Pisk nu vaniljesukker, sukker og æg sammen til en dejlig æggesnaps. Pisk til massen er lys og luftig.

Tag gryden med smør af blusset og hæld de 200 gram revet chokolade i smøret. Rør godt. Hæld chokomassen og kernemælk i æggesnapsen og rør sammen. Bland nu de resterende tørre ingredienser for sig (mel, salt, kakao, grofthakket chokolade) og det hele blandes i chokolademassen. Rør godt.

Hæld din dej i 12-16 muffinsforme. Jeg brugte Dr. Oetkers spiselige forme, som er et sjovt og festiligt indslag i børnefamilien. Bag i ovnen ved 170 grader i cirka 17 minutter. Husk, at tjekke dine muffins før tid. Din ovn kan bage anderledes end min.

Muffin center:

Det er meget nemt. Stik tappen ind i dine endnu varme muffins og giv et tryk karamel. Jeg gav en del til hver muffin, fordi jeg er lidt en sucker for snaskede sager 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Frosting:

 • 400 – 450 g flormelis
 • 100 gram blød smør
 • 0,5 – 1 dl kernemælk
 • 70 g smeltet mørk chokolade

Start med at smelte chokoladen i vandbad. Imellemtiden pisker du flormelis og smør sammen med kernemælk. Igen. Pisk længe for at få en så luftig frosting som muligt og for at fjerne den tunge smag af smør. Når chokoladen er kølet til cirka stuetemperatur piskes den i frostingen, der nu er klar til at komme i en sprøjtetylle. Pynt dine muffins med fx en swirl, som jeg har gjort og slut med et kirsebær på toppen, der giver et godt, frisk modspil til al chokoladen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Måske har du lyst til at joine vores kagegame!? Du kan nemlig vinde et bagekit fra Dr. Oetker, hvis du deler et billede af dit bagværk på Instagram og tagger med #droetker #BakeDecor #Deldinbageglæde. Konkurrencen uddybes inde på Dr. Oetkers egen Instagram-konto.  


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

14 Comments

 • Marina / cand.mor 21. juni 2016 at 8:55

  Totalt timet med den lagkage, for jeg har netop tænkt mig at bage en lille rosesag til lillesøsters fødselsdag om ikke så længe. TAK! Og også tak for videotutorial på roserne – meget nemmere end jeg frygtede 🙂

  Reply
  • plummum 22. juni 2016 at 20:37

   Ja, det er SÅ nemt – husk bare en god tylle. Den gør hele forskellen! 🙂

   Reply
 • Maria / Mamamaruska 21. juni 2016 at 12:53

  Hvor er du sej søde Signe! Så fine kager <3

  Reply
  • plummum 22. juni 2016 at 20:36

   Taaak, Maria og god bedring til dig! <3

   Reply
 • Julie Kankelborg 21. juni 2016 at 14:25

  Hvor er du god:-)

  Reply
  • plummum 22. juni 2016 at 20:35

   Tak, skønne faster <3

   Reply
 • Østfronten 21. juni 2016 at 20:24

  Mums Signe hvor ser det godt ud ❤️

  Reply
  • plummum 22. juni 2016 at 20:35

   Tak, søde Stine <3

   Reply
 • Mette 29. juni 2016 at 10:26

  Hej
  Muffins med saltkaramel kan de fryses ?? Altså uden pynt?☺️
  Tak for en inspirerede blog fantastisk læsning
  Mvh Mette

  Reply
 • Kagekonkurrence og sensommerfest – plummum 8. september 2016 at 12:29

  […] er glad for den erfaring, jeg fik da jeg skød mine kagefilm for Dr. Oetker. Jeg brugte nemlig mange af de samme teknikker, så det tog mig ærlig talt ikke ret lang tid at […]

  Reply
 • Janne 2. oktober 2017 at 13:35

  Hej. Jeg vil gerne prøve at lave denne lagkage, men jeg vil høre om man kan lave den dagen før den skal spise oh den så stadig er god, lækker og pæn? 🙂
  Mvh Janne

  Reply
  • plummum 2. oktober 2017 at 15:19

   Jeg ville bestemt vente ned at pynte med roserne til dagen, hvor lagkagen skal spises. Ellers kan du lave alt andet klar 🙂

   Reply
   • Janne 2. oktober 2017 at 15:39

    Hmm æv, det nemlig til min datters barnedåb jeg ville forsøge mig med den og tror det bliver lidt for stressende at gøre det på dagen når jeg ikke er så trænet. ?

    Reply
    • plummum 3. oktober 2017 at 9:48

     Ahhh, ja øv. Min erfaring siger mig, at den slags topping ikke er nær så lækker på andendagen – og heller ikke helt ligeså pæn.

     Reply

Leave a Comment