Get-away med yndlingsholdet

Jeg varslede, at der ville komme en omgang Nordjylland mere på bloggen fra vores lille getaway til Fårup og Skallerup, og det skal I få nu. Jeg mener ærlig talt, at noget af det allerbedste man kan gøre for sin familie er at tage væk fra de hjemlige omgivelser i ny og næ. Om vi taler en dagstur i dit lokale område eller tre uger i Thailand, det er sådan set underordnet. Det vigtige er bare at løsrive sig fra den daglige trummerum der hjemme. Der sker et eller andet med familiedynamikken, så snart man er ude og sammen om noget. Det er simpelthen familiegødning. Og præcis derfor elsker jeg alle former for getaways. Også vores tur til Nordjylland trods sygdom, som du kan læse meget om ved at klikke på linket her

Da vi som bekendt forlod Fårup sommerland liiiidt før tid, kørte vi 40 min. længere nordpå for at tjekke ind i et sommerhus i Skallerup. Der kunne jeg, liggende på langs, tage hul på en cola og en pose Kims chips, som var det eneste, jeg så meget som kunne tænke på at indtage lige der. Og min sygeplejerske-veninde, som jeg straks måtte konsultere, da maveondet meldte sig, havde netop beordret den kur til mig;)

Jeg sendte straks Kasper og størstebarn hen i vandlandet, som allerede sidste år var et kæmpe hit. I mellemtiden havde jeg en time, hvor jeg var så frisk, at jeg kunne fylde sommerhusets spa med varmt vand, som jeg hoppede i med lillesøs, der synes, at det der med skum og bobler i vandet var ret sjovt. Da familien var samlet igen nød vi (eller ikke så meget mig, men de tre andre) en god omgang take-away fra resort’ets forskellige restauranter: store burgere med fritter og et par pizzaer blev det til. Nemt og godt.

Søndag, hvor jeg igen kunne stå på benene, tilbragte vi et par timer i Skallerups legeland, som virkelig er et sted, børnene elsker. Det er en kæmpe øjebæ (altså sådanne legelande helt generelt) set fra en voksens synspunkt – ha ha! Men jeg lover jer, at børn bliver ELLEVILDE, når de får lov at fise rundt derinde. Størstebarnet især var ikke til at hive ud derfra.

Resten af dagen brugte vi på den bondegård – Klithusegaarden – der er tilknyttet Skallerup. Den fineste gule gård med dyr en masse, som sandelig appellerer til mit dyreelskende hjerte. Jeg kunne have blevet hos de geder i flere timer. Så søde og så tamme. Vi kom på et lidt skævt tidspunkt, men der er dyrefodring hver dag, som børnene kan få lov at deltage i sammen med bondemanden. Det håber jeg, at vi kan opleve næste gang sammen med en ridetur på gårdens islandske heste, som jeg gerne vil have hele familien med på. For der bliver en næste gang. Vi SKAL tilbage, og jeg håber, at vi kan gøre det til en årlig tradition at kigge forbi Nordjylland, hvor både Fårup og Skallerup skal inkluderes i turen. Rubjerg Knude Fyr skal også aflægges et visit næste gang. Det nåede vi hverken denne gang eller sidste år, og jeg er faktisk ikke sikker på, om jeg nogensinde har været der. Stor fejl – jeg forudser smukke motiver til mit Instagram-feed;)

Vi tog turen mod København igen Søndag aften over broen, så pigerne kunne få lov at sove uden en færge-afbrydelse. De faldt begge sent i søvn efter noget påstyr, men sov så til gengæld derefter hele vejen til vores indkørsel uden pauser. Vi lavede også et hurtigt pitstop i Aalborg for at indtage aftensmaden, og af alle steder spiste vi på Bone’s. Ha. Jeg har aldrig spist sådan et sted før – en form for Jensens Bøfhus vil jeg tro blot med fokus på spareribs. Oh the joy (læs: horror). Men det skulle afprøves, mente Kasper, der glædeligt smed 600 kr. efter nogle spareribs til hele familien. Ikke min kop te, men umådelig børnevenligt. Indrømmet.

Processed with VSCO with f2 preset

Om mandagen var vi nået matte i det ovenpå en begivenhedsrig getaway, og vi ramte først børnehave og vuggestue kl. 10:30. Hvor er jeg er evigt taknemmelig for, at vi kan tage os sådan en frihed, når behovet opstår.

Så endnu engang. Mine varmeste anbefalinger til Skallerup – og Nordjylland helt generelt. You rock.

Læs også om vores dag i Fårup Sommerland her.

Læs også her om sidste års besøg i Skallerup

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

1 Comment

  • Stine 1. juli 2016 at 20:27

    Det er så sjovt som jyde at opdage når folk ikke kender Bones, som jeg er vokset op med. De var i øvrigt også bedre for 5 år siden inden de gik væk fra grill og over til båndstegere ligesom Jensens i dag.
    Bones ligger i øvrigt også på Sjælland nu gler steder og i Sverige og i Nuuk. Så helt jyske er de ikke mere efter 30 år (ikke at det gør dwn gastronomiske oplevelse større det er jeg helt enig med dig i. Jeg har heller ikke været det i 4 år hvor jeg jeg kendte en kok der).

    Reply

Leave a Comment