Det vil jeg gerne opleve i Aarhus til næste år

Reklame: Indlægget er udgivet i samarbejde med Aarhus kommune.

I dag tager vi billedlig talt turen helt til Jylland. Til Aarhus nærmere bestemt, hvor nogle læsere af bloggen vil vide, at vi har tæt familie fast bosat. Sidst vi nød den lillebitte storby over flere dage var faktisk tilbage i 2013, hvor billedet herover stammer fra. Det er taget gennem Olafur Eliassons regnbue, som ‘det blå billede’ af en storgrinende mig, også er. Det er simpelthen alt for længe siden, vi har været der over længere tid. Byen er så fin og hyggelig og får mere og mere at byde på, og jeg elsker at følge med, når nogle af mine yndlings-Aarhusbloggere spreder ord og billeder fra byen. Det er den fine Lou fx eminent til.   

Let’s Rethink

Og i 2017 får byen ekstra meget at tilbyde, så det er en glimrende lejlighed til at tage rygsækken på nakken og komme af sted. Aarhus er nemlig – som vist ikke er en hemmelighed for nogen – Europæisk Kulturhovedstad i 2017. Og hvad betyder det så for byen og regionen? Det handler om at gentænke. Simpelthen: ‘Let’s Rethink’ signalerer, at Aarhus 2017 vil omdanne Region Midtjylland til et kulturelt laboratorium, hvor alternative løsninger kan spire og gro. Se det er fedt! Gennem hele 2017 kommer der til at foregå en lang række arrangementer inden for gastronomi, historie, kreativ erhverv, børn og unge osv.

Jeg har set på programmet, og jeg ville særligt gerne opleve events, hvor også pigerne kan være med som aktive deltagere. Fx.

Børn og kultur

Europæiske kulturbørn: der er et forsknings- og udviklingsprojekt drevet af nordiske og europæiske institutioner, med fokus på kunst og kultur i dagligdagen for børn i alderen 0-8 år. I samarbejde med pædagoger, lærere, kunstnere, kulturelle aktører og forskere giver projektet børn de bedste muligheder for at møde kunst i deres hverdag. 

Dans baby dans: som er en dansefestival for de mindre børn. Alle forestillinger er lavet særligt til småbørn og gør børnene til aktive deltagere. Forestillingerne vækker børnenes nysgerrighed og fantasi. Her er det tilladt at kravle gennem scenografien, lege med animerede figurer, skabe og udforske koreografier sammen med dansere. Lyder det ikke cool?

Er du også selv til events og oplevelser med dine børn, så se her, hvad Aarhus har at byde på på den front i 2017.

Jeg har også gode intentioner om at komme et smut forbi North Side – måske med et par veninder eller måske alene med Kasper. Jeg har endnu ikke haft fornøjelsen af nogle af de Aarhusianske festivaler, men rigtig mange i vores omgangskreds tager turen over broen, når de løber af stablen, og jeg er altid lidt misundelig.

DIY Gourmetpølse

Og så er vi jo nogle ægte madører her hjemme, og naturligvis vil jeg dykke ned i et par lækre mad-events.  Fx

Udsøgt mad, hvor Konceptrestauranten Restaurant Sechzehn, der ledes af den 2-stjernede Michelinkok Jürgen Frühwirth, der oprindelig kommer fra Østrig, vil servere lækre retter af produkter leveret fra Kalø Økologisk Landbrugsskole herunder kød fra sortbrogede danske landsvin og urter frabygningens tagterrasse. Ja tak!

Eller hvad med at lave din egen gourmetpølse til arrangementet, En pølse skal serveres med føl’se? Det ville vi alle fire i familien have en fest med.

I det hele taget er programmet omfattende og byder på mange perler, og jeg kunne nævne mange flere, jeg gerne ville deltage i.

Men se selv hele programmet her. Jeg er næsten sikker på, at du finder op til flere arrangementer, der vil friste.

Ses vi i Aarhus i 2017?


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

No Comments

Leave a Comment