Om monday blues, dårlig samvittighed og nye familierutiner

Processed with VSCO with f2 presetDen her mandag ramte mig altså med et ordentligt hammerslag i hovedet. Av! En del kaffe måtte der til for at kurere mine blues. Jeg var så træt i morges, at jeg mageligt stillede mig i højresporet på rulletrappen i metroen på Nørreport som en sløv lemming, uden at spurte op af venstresporet, som jeg ellers plejer (nå ja, også fordi jeg generelt altid er sent på den).

En kæmpe kaffe fra Lagkagehuset på min daglige rute hjalp dog en del på det hele – det samme gjorde den mega søde og smilende ekspedient samt synet af de hindbærsnitter, der stod som smagsprøver på disken. Men min Monday-sadness blev til gengæld slet ikke bedre, da jeg så, at både S-tog og metro næsten var helt tomme i forhold til vanligt, fordi mange naturligvis holder velfortjent efterårsferie i denne uge. Av, det troede jeg også, at jeg skulle men det tillader min work-situation ikke lige nu, så måske den helt udebliver i år. Altså efterårsferien. Tal lige om dårlig morsamvittighed. Jeg havde egentlig glædet mig en del til at være sammen med mine to banditter 24-7 i en uges tid. Måske jeg holder en pre-juleferie med dem i stedet, hvis alt går op. Ja, jeg har lovet jer en fortsættelse på den der arbejdssituation, og den skal nok komme. Skal bare lige have tiden til at nedfælde de rigtige ord. Men jeg kan starte med at fortælle, at jeg er gået selvstændig og kører min egen biz med mig selv som min egen chef, og det giver selvfølgelig en stor fleksibilitet, MEN der skal naturligvis lægges rigtig mange tanker og arbejdstimer – især her i starten af det hele, og lige nu sidder jeg inhouse hos en virksomhed det næste stykke tid. Vender tilbage til min (radikale!) beslutning om at gå selvstændig snart. Måske kan jeg tilmed inspirere nogen af jer på den front.

Og apropos det der med familie og dårlig morsamvittighed, så har jeg noget at dele med jer. Jeg har nemlig været godt træt af, at vi styrtede rundt i hverdagen for at få logistikken og praktikken til at spille med jobs og husprojekt og så’n. Så meget, at jeg ikke synes, at det var godt for pigerne – eller for Kasper og mig. Faktisk gjorde vi det hele alt for uelegant. Så nu er der kommet andre boller på suppen. Kvalitetsboller om man vil… Nu er begrebet ‘kvalitetstid’ jo så udskældt(?), men der er altså noget om snakken. For mig handler det om at få det bedste ud af den tid man har, når man er sammen, og det er altså vores kvalitetstid. Uanset om vi har den nonstop en hel dag eller blot få timer.

Vi har nemlig forsøgt, at få mere af den slags ind i den proppede hverdag. Det er små ting, vi har ændret på, men de små ting lader til at gøre en kæmpe forskel. Fx har vi aftalt, at det der med at rydde op og gøre rent efter aftenmåltidet ikke skal foregå, før pigerne skal puttes. Det vil sige, at vi nu har en halv til en hel time ekstra til hygge, afslapning, en aktivitet eller leg efter aftensmaden. Sammen. Så hvor vi før stressede rundt for at nå at gøre rent, efter noget der ligner en sprunget bombes værk OG gøre putteklar, så lukker vi nu billedlig talt døren til køkkenet og lader rod være rod.

Det var ganske enkelt et røvdårligt miks på et ligeså dårligt tidspunkt af dagen at gøre alle de ting, mens vores piger måtte vige – næsten altid med dumme og unødvendige kampe til følge. Det hele kørte efter en eller anden effektivitetstankegang, hvor det gjaldt om at må mest muligt på kortest mulig tid. Men sikke idiotisk. Af hvilken grund? Vi når alligevel aldrig i bund af praktiske anliggender.

Vi startede i går med at implementere vores nye regel i praksis efter familieweekend i Billund, og allerede der (samt her til aften) kunne vi se og mærke en kæmpe forskel. Vi nåede at se et halvt afsnit af LEGO Friends på Netflix (en havde nemlig lidt svært ved at slippe weekendens overnatning på LEGO Friends-værelset på hotellet i Legoland), at give pigerne vilde svingture i tæpper og at hoppe i dobbeltsengen, mens dynebetrækket blev skiftet.

Det var den bedste søndag aften, selvom vi vidste, at mandagen ventede lige rundt om hjørnet. Og jeg synes, det er så ultravigtigt! Det er så små ting, man nogle gange skal ændre, før det hele giver mere mening i en ellers lidt grå hverdag. Og ja, så venter der en oprydning i køkkenet, som den forældre, der ikke putter, må tage sig af alene, men det gør intet i forhold til det, man får igen af familietid og grin, hyl og ægte glædesblikke i pigernes øjne. Og ærlig talt. Det er SÅ meget nemmere at ordne det tilsvinede køkken, når man er helt helt alene uden råb, pottebesøg, konfliktløsning etc. Det er totalt banalt det her. Det handler i bund pg grund om at opdrage på sig selv som forældre. Og måske er det bare os, der har gjort det hele lidt forkert og i farten har glemt at prioritere det allervigtigste først?! Hvad gør I selv for at få det bedste ud af de timer, I har sammen som familie?

Faktisk har vi også lavet en lille ændring i vores morgenrutine, og det vil jeg skrive om en anden dag. Det er om muligt endnu mere banalt, men har lige så stor effekt.

Håber, I har nyt mandagen. Jeg endte selv med at være helt glad i låget og opløftet.

Ældstens outfit: Jakke/NameIt, Strømpebukser/BanbangCph, Støvler/Bundgaard, Hue/hjemmestrik. Billedet er fra weekendens tur i Legoland, som der kommer mere om på bloggen en af dagene. 


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

5 Comments

 • Henriette 17. oktober 2016 at 21:31

  Det er akkurat de små ting der gør det hele glider nemmere. Det er bare ikke altid man får øje på det, når hverdagen kører derud af 🙂 Noget så praktisk som af lægge både mit eget og drengenes tøj frem om morgenen gør jeg sparer tid. Og så har vi et ekstra sæt tandbørster nedenunder i køkkenet. Så børster vi sgu tænder der om morgenen. Istedet for jeg skal have trætte unger slæbt op og ned af trappen og den lille propper ting i toilettet, mens jeg hjælper den store. Så ordner vi det foran tv. En lille ting, som letter og mindsker konflikter!

  Reply
 • plummum 29. oktober 2016 at 15:12

  Præcis. Ja, kender den med tandbørsterne et andet sted. Hos os foregår det ofte på sofaen i stedet for på badeværelset 😉 Noget af det bedste er også, hvis jeg kan nå i bad selv om aftenen. Det er betydeligt meget lettere, hvis jeg ikke skal bruge en lille halv time på bad og hår om morgenen.

  Reply
 • Stine 2. november 2016 at 11:11

  Jeg synes, det lyder SÅ hyggeligt 🙂 Og jeg kunne rigtig godt tænke mig at høre, hvordan i putter? Her er begge forældre igang samtidig med hver vores, og bagefter rydder den ene op, mens den anden tager hundene ud på aftentur. Det fungerer sådan set fint, men det ville nu være rart, hvis det kunne lade sig gøre at fællesputte…

  Reply
  • plummum 2. november 2016 at 11:21

   Vi samsover med begge piger, så den forældre, der putter ligger simpelthen i midten af dobbeltsengen indtil begge piger sover, og det gør de for det meste ret hurtigt. Senere på aftenen flytter vi lidt rundt på arrangementet, så også mor og far kan få soveplads 😉 Det fungerer ski** godt for os, men det er jo en smagssag.

   Reply
 • Hvad er de bedste bud på aftenhygge-aktiviteter? – plummum 18. november 2016 at 20:07

  […] nogle husker, at vi har indført ‘aftenhyggetid’ som et forsøg på at være mere sammen, når vi er sammen uden at bruge tiden ufornuftigt på […]

  Reply

Leave a Comment