Turen går til Billund: En tiltrængt pause

 photo 2.3-9_zpsnis64rp8.jpgDer sker det, når man renoverer hus for fuld styrke, at behovet for pauser og seriøse åndehuller bliver mere og mere udtalte som tiden går. Og det er ingen undtagelse for os. Derfor bliver det ofte modtaget med glæde og kyshånd, når den ene finder på svinkeærinder som “hey, lad os tage til LEGOLAND om et par uger”. Når vi er væk, så kan vi ikke lave hus eller ordne et af de 5 millioner projekter, der ligger og venter på, at vi tager fat. Og det er simpelthen som pure balsam for familien – mere end nogensinde før.

Og sidste weekend var netop en af dem, hvor vi smed de efterhånden ret presserende husprojekter for at hellige os tiden i hinandens selskab. Det føltes helt forbudt sådan at tage af sted lige nu, hvor vi er pressede, men vi nød måske turen endnu mere af den grund, da vi startede Mondeoen for at køre til Billund lørdag morgen. LEGOLAND var nemlig vores endemål – vi var blevet inviteret for at opleve parken og hotellet, der lige nu er overøset med fine Halloween-rekvisitter.

Fremme i det jyske
Vi ankom i regnvejr, men fik en plads til bilen i første parket, så tæt på hotellets indgang som overhovedet muligt, så pyt med regndråberne, der heldigvis forsvandt efter en god times tid. Vi tjekkede direkte ind på vores værelse – et ret gennemført LEGO Friends-værelse, som faldt i u t r o l i g god smag hos begge piger. photo 2.3-13_zpsb5kqhqrn.jpgKøjesengen blev straks taget i brug, og legokasserne, som var en fast del af værelsets inventar fundet frem. Vi havde næsten svært ved at overbevise banditterne om at komme i tøjet, så vi kunne gå ud i LEGOLAND’et for at spise frokost og prøve de forskellige forlystelser.

Hvornår lærer jeg det?
Jeg var igen kommet af sted uden memory-card i mit kamera og spurtede rundt for at finde et, jeg kunne købe. Desværre uden held. Vi overvejede sågar at køre ind til Billund for at opsnuse et, men blev enige med os selv om, at mobilen måtte gøre det for os denne gang. Jeg glemmer skræmmende meget for tiden. Suk. photo 2.4-2_zpsaca9yu7t.jpg

Jomfrutur
Det var min egen debut i LEGOLAND – er der andre i hele Danmark, der kan sige det som 33-årig? Næppe. Og jeg glædede mig ligeså meget til at give mine piger den oplevelse, som de glædede sig til at prøve karruseller og rutsjebaner. Og parkens underholdningsværdi skuffede bestemt ikke. Mine piger var underholdt fra start til slut, og jeg kan fortælle, at selv en halvandenårig kan græde hjertensskærende, når en tur i Safari-bilerne eller pariserhjulet slutter. Heldigvis var køerne til de forskellige aktiviteter korte, og somme tider gik vi blot lige ind og satte os til rette. Det fungerede prima i forhold til små børn, der absolut ikke havde magtet alenlange sommerkøer. Og så er parken så fin og smuk i, når den er beklædt i efterårets gyldne farver.

 photo 2.3-12_zps3t766tzg.jpgOn the downside må nævnes priserne på mad, som er i den høje ende især i forhold til smag og kvalitet – både på hotellet og ude i parken. 248 kr. for en buffet per person eller ca. 100 kr. for burger-menu på en burger joint kan hurtigt løbe op i et nævneværdigt beløb, hvis en hel familie skal bespises over en eller to dage. Men der er naturligvis mulighed for at medbringe madpakkerne selv, som kan spises rundt omkring i parken.

Serviceniveauet kunne også godt trænge til en opstrammer flere steder. Vi mødte et par piger hist og her, som ikke var særligt behjælpelige, og det er jo altid lidt rarere, når det modsatte er tilfældet. Til gengæld havde vi en helt igennem skøn tjener til vores bord på restauranten på hotellet om aftenen, som var opmærksom og behjælpelig med det hele – også med pigerne og deres ønsker.

Alt i alt havde vi to skønne dage i Billund, og jeg håber, at vi får mulighed for en tur dertil inden for et års tid igen. Det var fantastisk at se hvordan begge basser nød familietiden og forlystelserne til de små.

Herunder lidt stemningsbilleder:

 photo lelo_zps0fksanuz.jpg photo 2.3-11_zps9ejgammm.jpg^^Candy-floss i Halloween-tema 🙂
 photo 2.2-15_zpstp7sjhlz.jpg^^De biler her blev prøvet et utal af gange.  photo 2.3-10_zpsflooa19k.jpg photo 2.3-6_zpsim0a4y3o.jpg photo 2.2-9_zpsye7yvcwz.jpg^^Hende her, ikke!?


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

No Comments

Leave a Comment