Lille og fiks tablet til de små

SPONSORERET

Mandag aften!? Arhmen. Jeg er oprigtigt fortaler for, at weekenden varer tre dage og ikke to. Og på den ene dag af de tre skal alt, der hedder husrenovering være totalt forbudt – måske endda strafbart;) Man kan blive en smule træt af den ensartede arbejdsfordeling i ny og næ i sådant et kæmpe projekt. Send mig et kæmpe arbejdshold til det hus, siger jeg ofte p.t. Men det er jeg ene om.

Vores weekends planer kan I i øvrigt læse mere om her. Planen, der indrømmet heller ikke var specielt ambitiøs, holdt nogenlunde stik for en gangs skyld, og vi nåede tilmed at teste den nye Kurio Tab 2 – en Android-tablet udviklet specielt til børn, som hurtigt, da den kom med posten i sidste uge, blev overtaget af hjemmets 4-årige. Begge vores piger er glade for vores iPad og af samme grund er skærmen nu tæt på at være helt krakeleret. Den har fået nogle tæsk gennem de sidste par år, og vi har ærlig talt ikke – selvom vi ofte har talt om det – taget de 6.000 kr (eller mere) op ad lommen for at købe en ny til pigerne. 

Og der er andre og betydeligt billigere alternativer, som bestemt er værd at overveje til børn, der immervæk går lidt mere hårdhændet til værks med den slags sager end voksne; glemmer tablet’en på gulvet eller kaster den gennem rummet eksempelvis! Vi har testet Kurio Tab 2, som er en af de nyste tablets på markedet rettet mod børn.

Kurio’en er ikke så stor med sin skærm på 7 tommer, hvilket gør det nemt for forældrene at have den med i tasken på farten og nemt for barnet at spille og se på tablet’en også i liggende position. Den er forholdsvis robust – især med det omkransende gummicover, som fås i forskellige farver.

 photo P1014609_zpsfgj4mv22.jpgKurio Tab 2 har en lang række smarte funktioner, der er designet og udviklet med mindre børn i tankerne. Man kan oprette op til 8 specialdesignede profiler, og ældsten har sin helt egen, der giver hende adgang til præcis det indhold, som vi synes, hun skal have adgang til. Ikke noget med, at hun pludselig er smuttet ind på min webmail, som faktisk er sket nogle gange på iPaden. Desuden har Kurio Tab 2 tidsstyring, som gør det let at lade dit barn se på tabletten i en tidsbegrænset periode, som du beslutter varigheden af. Når tiden er gået slukker Kurio ganske enkelt helt – det kan afværge et par kampe eller to. 

Der er præinstalleret et hav  af apps på Kurio’en, men du kan selvfølgelig downloade og tilkøbe flere gennem Google Play – fx Netflix og Viaplay, som vi bruger lystigt.

Kurio Tab 2 kan også kobles til TV’et – og ligesom med Nintendo Wii – bruges til at spille på, hvor dit barn er aktivt foran skærmen. Den funktion har vi endnu ikke afprøvet, men jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at det vil være et hit, og jeg glæder mig til at teste den funktion med hele familien til aftenhygge-seancen.

Man får alt i alt en virkelig fin tablet til ungerne, der både er robust og meget brugervenlig for under 1000 kr. Du fx kan købe tablet’en på Bilkas webshop lige her. En fin julegaveidé, ikke?

 photo P1014612_zpsbvcdsdxg.jpg photo P1014615_zpstaydvf3l.jpg


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

No Comments

Leave a Comment