Vi holder nytårsaften alene

img1170x450_nytaar_snackuntitled-2I går fortalte jeg en smule om vores første jul som værter i eget hus. Og i dag sender jeg i stedet tankerne mod nytåret, som er lige om hjørnet. Dét kommer til gengæld en smule bag på mig, at 2016 er slut lige om lidt.

Jeg har et ret ambivalent forhold til årets sidste aften. Af flere årsager. En tungtvejende er helt klart de forventninger, der på en eller anden måde altid bliver skruet lidt for højt i vejret. Højt at flyve dybt at falde, I ved. Jeg lyder pludselig meget pessimistisk, og hey, jeg knuselsker gode fester og er altid klar på champagne og dans på bordene, så misforstå mig ikke.. Men så længe pigerne er så små, og ingen ved hvor lang tid en putteseance tager osv, så er mit behov for nytårsfester ikke rigtigt eksisterende. 

I år gør vi derfor, som vi har gjort et par år tidligere også – både i Hamborg og hjemme i København. Vi holder nytåret alene. Som familie på fire plus vuf med god mad, fin (børne)oppyntning, lidt farverig krudt i haven, stjernekastere, knaldperler og massevis af lækre snacks. Vi starter måltidet tidligt på dagen med en 3-retters fra Cofoco, som allerede er bestilt – den står på skaldyrsbisque, oksemørbrad og Valrhona grand cru-chokoladekage. Voksenmenu til Kasper og jeg og børnemenu til hver af pigerne. Vi har gjort det før, bestilt maden ude fra til nytårsaften, og det har altså fungeret godt hver gang. På den måde har vi fuldt fokus på familiehyggen, og dagen skal ikke kun foregå i køkkenet. Vi kan nå på legeplads, tegne tegninger og måske spille et spil. Jeg glæder mig oprigtigt talt til bare at være os. Ingen ekstra hensyn at tage, og har vi lyst kl. 20 til at smutte i nattøjet og klare desserten iført det, så er det helt tilladt. Man kan stadig nå at bestille nytårsmenuen fra Cofoco lige her, og jeg kan se, at de også har nytårstale-appetizers og kransekage, hvis man vil gøre det ultranemt. Maden tilberedes færdigt i eget køkken, så der er altså ikke noget med kold, tør eller kedelig mad. Jeg pønser i øvrigt lidt på at lave egen kransekage i år. Det har jeg aldrig nået tidligere, så måske er der netop mere ro til den slags de næste par dage.

Måske foretrækker vi et større selskab næste år, måske ikke. Måske holder vi nytåret ude af landet igen. Det tager vi, som det kommer. I år er det os, det gælder. Hvad siger I til det? Hvordan holder I nytår, og har I selv foretrukket at være sammen som familie uden gæster?

KH, Signe

img1170x450_img1170x450_nytaar_bord img1170x450_nytaar_bornBemærk: alle billeder i indlægget er udlånt af Cofoco.


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

11 Comments

 • Susan 28. december 2016 at 0:08

  Hej Signe og familie.
  Rigtig godt nytår.
  Jeg skal også holde nytår helt alene, (ingen kæreste eller mand).
  Det har jeg gjort i rigtig mange år efterhånden, har rendt til masser af vilde nytårsfester, da jeg var ung, og er mættet af det, nu er det stille og rolig hygge.
  Jeg har haft en dejlig jul i familiens skød, den bedste i flere år.
  Yngste søn og svigerdatter med datter på 2 år og 9 måneder, skal også bare være de tre, stille og roligt.
  Hos ældste søn og svigerdatter med dine, mine og vores børn, 6 i alt, yngste lille søn på kun 6 uger, får et par gode venner på besøg hjemme hos dem, så det bliver heller ikke vildt.

  Jeg håber I får en fantastisk aften. 🙂

  Reply
  • plummum 28. december 2016 at 8:40

   Det lyder skønt med en god jul i familiens skød, Susan. Rigtig dejligt nytår til dig i dit eget selskab. Lyder som den perfekte aften for dig 🙂

   Reply
 • Eva Madsen 28. december 2016 at 8:13

  Åh det lyder som vores planer i år. Vi skal være os fire- far, mor, pige på 4 år og baby på 5 mdr. Med en baby som plejer at ammes meget hver aften er overskuddet mest til en hyggelig aften hjemme, og styrepinden og jeg skal rigtig pynte op ?
  Rigtig godt nytår Signe!
  PS hvad arbejder du med nu? Som jeg har forstået det sagde du dit job op…

  Reply
  • plummum 28. december 2016 at 8:43

   Åh, ja nogle gange må man bare erkende, at det er nemmest og også helt ok at være i sit eget selskab, selvom der nærmest per definition er lagt op til fest og større selskaber til nytår.

   Jo, du har helt ret. Jeg sagde mit job op for snart 3/4 år siden for at gå selvstændig. Jeg har nu min egen lille virksomhed og arbejder som konsulent med kommunikation og PR for forskellige virksomheder. Det bedste valg, vi kunne gøre som familie. Er SÅ glad for det arbejdsliv, jeg har nu.

   Reply
   • Eva Madsen 28. december 2016 at 8:57

    Nemlig man “skal” helst være sammen med andre og give den gas. Men børnene vågner jo måske tidligt næste morgen. Husker første nytår som mor jbor jeg kom alt for sent i seng – og baby vågnede tidligt. Sidste år var vi i sommerhus, og det var så hyggeligt – det gjorde vi også inden vi fik børn. Så kan vi selv styre aftenen, og tage et power nap midt på aftenen ? (sidste år var jeg nygravid og tog lige 10 min da jeg puttede My ?

    Fedt! Har du haft nemt nok ved at skaffe kunder? Jeg sidder i en marketingafdeling men har overvejet om jeg på sigt skulle ngt hjemmefra.

    Reply
 • Eva Madsen 28. december 2016 at 8:15

  Styrepinden = Storepigen ?

  Reply
  • plummum 28. december 2016 at 8:44

   Ha ha, jeg overvejede, om det bare var et kælenavn for en af dine børn 😀

   Reply
   • Eva Madsen 28. december 2016 at 8:58

    Åh, det kunne faktisk passe ret godt til hende ?

    Reply
 • Sådan fejrer vi nytårsaften i år | By Bak 31. december 2016 at 15:17

  […] men det kan sagtens være, at vi igen til næste år har helt andre ønsker. Jeg så i øvrigt at Signe og familien har valgt fuldstændig samme model i år, så måske der er en tendens igang, uden jeg […]

  Reply
 • Sådan gik vores alene-nytår – plummum 1. januar 2017 at 19:37

  […] havde ikke forventet så stor popularitet af mit indlæg, om at vi havde valgt at holde nytåret alene. Bare os fire. Men jeg fornemmede, at der var flere af jer med præcis samme tanker og følelser […]

  Reply
 • Østfronten 11. januar 2017 at 12:12

  Det var så hyggeligt at have besøg af jer sidste år – og jeg tænker absolut også at børnevenligt nytår er vejen frem de næste år. I år var vi i sommerhus med et hold venner med en lille pige og hund. Og mad udefra. Kan absolut også anbefales med ro og tid til gåture langs strand og frihed for by-larm. Lidt godt voksenselskab og en quiz til at slutte aftenen på er ret hyggeligt.

  Reply

Leave a Comment