Moderne ristaffel med et drys af Thailand

SPONSORERET AF KNORR

Hej med jer, kære læsere.

I dag skal det handle om mad. Igen. Jeg er blevet udfordret i en lille madstafet af Knorr og dygtige Maria Westergaard til at lave et foodhack på Knorrs Thai Green Curry. Jeg skal med andre ord lave min egen version af retten og ikke blot følge opskriften på pakken. Det var sjovt og hurtigt at lave min egen green curry på den måde – ikke helt fra bunden, men stadig med et personligt touch, som jeg alt sammen viser i videoen herunder.

Vores køkken var i øvrigt under renovering, da videoen blev skudt, så bær lige over med meget rå vægge og manglende kantlister hist og her 🙂

Jeg har egentlig blot food hacket Knorr-retten ved at vælge en række af mine yndlingsingredienser og tilføjet til retten. Man kan nærmest driste sig til at kalde det for en moderne ristaffel med et drys af Thailand.

Retten kan gøres mere eller mindre stærk afhængig af din hang til chili og vælger man den milde udgave, ja, så er det en perfekt børneret. I stedet for at pynte og anrette en tallerken, som jeg gør i videoen, så stil i stedet alle jeres favoritingredienser på bordet i små skåle, så dine børn selv kan pynte en lækker skål. Det er altid et kæmpe hit hos os og får pigerne til at spise meget mere, end hvis Kasper eller jeg anretter tallerkenen.

Så her er mit bud på et hack af Knorrs Thai Green Curry

Du skal bruge

En pakke Thai Green Curry (eller så mange, I behøver til jeres familie)

 • 1 Squash
 • 1 Aubergine
 • Limefrugter
 • 1 dusk koriander
 • 1- 2 poser pistacienødder
 • Chili
 • 1 Mango
 • 1 sød kartoffel
 • 2 fed hvidløg
 • kokosmælk (ca. en dåse per pakke)
 • Olivienolie til stegning
 • Store rejer

 photo P1014777_zpsuyprnqn5.jpg
Start med at ordne dine grønsager. Som du kan se bruger jeg mandolinjern til det meste, men det er jo en smagssag. Skær og hak som du foretrækker. Store rustikke stykker eller helt homogene terninger. Jeg foretrak en mellemting denne gang.

Kog risen som angivet på Knorr-pakken. Samtidig koger du den søde kartoffel, som efterfølgende skæres i passende stykker.

Varm en pande op med olie og svits hvidløget let heri. Tilsæt nu lidt stykker af squash og aubergine og svits i et par minutter (eller til auberginen ikke længere er rå). Nu tilsætter du rettens curry paste og steger med i et minut. Hæld kokosmælk over. Jeg brugte knap en dåse. Når retten er kogt let op smager du til med krydderiet fra Knorr-pakke.

Mens du venter på, at din green curry simrer færdig, steger du dine store rejer let på en pande med olie, salt og gerne lidt hvidløg. Giv dem endelig ikke for meget, men svits dem let af. De skal være bløde og tangerende til det rå, hvis du spørger mig.

Nu har du alle ingredienser klar og det er tid til at anrette en skål med Green Curry. Lav en bund af ris og pynt så din skål med de lækre ingredienser. Jeg placerede green curry-saucen i siden med auberginerne og squashstykkerne og toppede så op med resten i rækker til hele skålen var fyldt ud. Ikke sirligt og perfektionistisk, men med løs og tilfældig hånd. Det hele toppede jeg med pistacienødder og masser af koriander.

Velbekomme

Tip: Det ville også være lækkert at tilføje friske figner, abrikoser (både friske og tørrede) og ingefær. Tænk endelig ud af boksen, når du skal lave din moderne Knorr Green Curry ristaffel 🙂

Og nu er det min tur til at sende depechen videre til en anden dygtig blogkollega i denne lille madstafet. Mia Gardum, vil du vise os dit bedste foodhack på en af Knorrs verdensretter?

Du kan læse meget mere om de enkelte verdensretter fra Knorr lige her og planlægge dit eget foodhack.

 photo P1014775_zps7kdtvb4u.jpg photo P1014773_zpsu6qifu7h.jpg photo P1014793_zpsnfihc8cx.jpg photo P1014800_zps2dhlhzcs.jpg photo P1014778_zpsymowyghr.jpg


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

1 Comment

 • Vegetarisk Tikka Masala - GARDUM 10. april 2017 at 17:59

  […] Videoen er lavet i samarbejde med Knorr, som har lanceret en række Verdensretter. I forbindelse med lanceringen satte de en foodhack stafet igang, hvor en række madbloggere skulle komme med deres fortolkning af verdensretterne – og nu er det blevet min tur, efter at have fået stafetten af Plummum. […]

  Reply

Leave a Comment