Jeg har været på kursus for nørder

 

P1010564Tirsdag aften joinede jeg et hold af dygtige strikkenørder med håbet om at blive endnu bedre udi strikkekunstens verden. Aftenens agenda var montering. Altså, vi skulle simpelthen undervises i at sy strik flot sammen for at opnå så smuk en finish som muligt på vores projekter.

Det lyder måske helt tosset for jer, der ikke strikker, men for mig giver det vanvittig god mening. Man lægger mange mange MANGE timer i et strikket stykke tøj, og så er det vitterligt synd, hvis afslutningen ikke sidder lige i skabet. Jeg er efterhånden blevet helt elektrisk overfor klodsede sidesømme eller dårligt hæftede ender. 

P1010562Kurset blev afholdt af Charlotte Kaae, som kyndigt førte os igennem de forskellige teknikker, mens vi alle gjorde hende kunsten efter på vores medbragte strikkeprøver. Charlottes viden om strikketeknikker (og historien bag ikke mindst) er på det nærmeste uendelig, og hun er sød og dygtig til at lære fra sig (hendes baggrund som lærer fornægter sig ikke) – hun er sgu(!) en sej lady.

Der blev nørdet igennem til den helt store guldmedalje, og jeg gik derfra efter tre timer med ny viden og kunnen inden for forskellige monteringsteknikker. Jeg var – indrømmet – forud for kurset  i tvivl om hvorvidt, jeg ville lære nyt. Jeg er som bekendt helt og aldeles autodidakt strikker, og Google og Youtube er mine bedste venner på den front. Men min tvivl blev gjort totalt til skamme, og det er ikke sidste gang, jeg hopper på et af Charlottes kurser.

Jeg har lavet en lille video ud fra et klip på min Instagrams Story, så kvaliteten er ret skidt, men jeg øver mig i at lave små videoer p.t., så alt materiale bliver brugt 🙂

Aftenen foregik i øvrigt i den lille lækre garnbutik Strikkecafeen Brønshøj, hvor du skal tage hen hvis du er til god service, kyndig vejledning og også har en kærlighed til Du Store Alpakkas lækre garner, som du finder i massevis her.

Tippet her er i øvrigt fuldkommen usponsoreret, skulle nogle være i tvivl, men aftenen fortjener simpelthen en hyldest. Jeg elsker at nørde mine interesser og højne mit niveau kontinuerligt.

God torsdag til alle <3

P1010567

^^En skuldersøm set fra bagsiden^^


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

5 Comments

 • Anne Sofie 11. maj 2017 at 12:27

  Det lyder som et fedt kursus! Jeg vil helt klart holde øje med Charlottes kursuskalender 🙂 Dejligt, du deler ud af dine gode erfaringer!

  Reply
  • plummum 11. maj 2017 at 12:29

   Det skal du virkelig gøre. Det var så fint og lærerigt 🙂

   Reply
 • Louise 12. maj 2017 at 21:46

  Hej! Jeg ville lige høre, hvilke farver garn du brugte til din blå ‘Ingen Dikkedarer’-trøje? Den er simpelthen så vanvittig flot, og jeg kunne godt tænke mig at gøre dig kunsten efter! 🙂

  Reply
  • plummum 12. maj 2017 at 22:18

   Tusind tak 🙂 Jeg brugte en marineblå alpaca fra Drops sammen med den koboltblå silkmohair. Det gav et ret lækkert farvespil, hvis man altså er til en kraftig blå bluse.

   Reply
 • Tanker fra en knitaholic #2: fadæsen – plummum 7. december 2017 at 10:33

  […] En strikker vil vide, hvor frustreret jeg blev (og stadig er). Alle de timers arbejde. Jeg var nær ved at tude i ren hysteri over min strikkefail, smide projektet væk og aldrig se på det igen. Men. Jeg har hæftet hullet så godt som muligt. Hvis jeg må være så fri, så havde jeg lavet en rimelig perfekt montering før min fadæse. Jeg er blevet helt vild med den slags, efter jeg for flere måneder siden deltog i Charlottes monteringskursus. […]

  Reply

Leave a Comment