Hverdagshyldest

P1010963-2Vi er hjemme igen efter 17 pragtfulde rejsedage i det nordlige Italien, og mine blues er til at føle, selvom jeg endnu har feriedage tilbage med pigerne.

Men virkeligheden, eller hverdagen om man vil, viser sig hurtigt efter sådan en ferie, ikke? Ikke noget med langsomme og blide opstarter. I går måtte jeg fokusere en smule på arbejdet med mobilalarm til vækning und alles, og vi skulle desuden forberede endnu en intens arbejdsweekend på huset, som i skrivende stund er i fuld sving. 

Det er på sin vis ret ironisk. Man glæder sig SÅ meget så længe til den slags ferier. Dem hvor man har sine nærmeste tæt omkring sig i en længere periode uden en masse pligter. Dem hvor rytmer og rutiner får lov at flyde, og hvor tid ikke konstant er en afgørende faktor. Og så vupti… ferien er overstået i en ruf. Eller sådan føles det. Hvis vi et heldige, lagres den et sted i langtidshukommelsen, og så kan vi mindes de berigende feriestunder i mange år, og så går ligningen op. Men alligevel. Det fortæller mig igen, at jeg skal være bedre til at hvile i tiden lige nu og her i stedet for at glæde mig mere over ferierne end over hverdagen. Hverdag er der immervæk mest af her i livet.

Mest af alt holder jeg af hverdagen
Den langsomme opvågnen til den kendte udsigt
der alligevel ikke er helt så kendt
Familiens på en gang fortrolige og efter søvnens fjernhed fremmede ansigter

Skrev Dan Turéll for mange år siden, og han havde fat i den lange ende. Vi (jeg) bør hylde hverdagen noget mere.

Men. Hverdag eller ej. Jeg vender tilbage med mere om kør-selv-ferien som lovet. I er flere, der har spurgt om en rejseguide, og den kommer. Lige nu skal jeg først prøve at sluge, at vi faktisk blev snydt af en vært, som vi havde booket lejlighed af i Tyskland på vejen hjem fra Italien – en lejlighed, der slet ikke var tilgængelig for os, men som nu er betalt for. Grrrr. Dét er aldrig sket for os før, men denne gang var vi yderst uheldige.

Kys, S


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

No Comments

Leave a Comment