We Are Knitters; Her har du den perfekte begynderstrik til dig selv

P1010735At det at strikke har fået sin renæssance er ikke en hemmelighed. Jeg sprang selv med på vognen – helt grøn og uprøvet på det område – et par måneder før lillesøsters fødsel, og i dag cirka 2,5 år efter er strikningen en fast del af min hverdag, og jeg får nærmest abstinenser de dage, hvor der ikke er tid til at sidde med pindene i hånden.untitled-2

For tiden er det egostrik, der siger mig mest. Jeg elsker at strikke til pigerne også, og de elsker heldigvis mine kreationer, men dét at kunne skabe sin egen strikkede garderobe i verdens skønneste materialer er fuldkommen awesome.

Der skyder virksomheder op hist og her over hele verden, der specialiserer sig i ‘moderne’ strikkeopskrifter med dertilhørende lækkert garn i pæne farver, som er alt andet, end det vi kender fra dengang strikning sidst havde sin storhedstid for et par generationer tilbage. Jeg har hørt flere kyndige sige, at det at strikke er sprunget en generation over – nemlig den som min egen mor tilhører – og selvom jeg ikke tror, der findes nogen som helst videnskabelig evidens for den påstand, så lader det ikke til at være helt fejlagtigt, hvis man ser på det store billede.

En af de virksomheder jeg længe har haft et godt øje til er We Are Knitters, der sælger en lang række opskrifter i et moderne snit til både børn og voksne. De sælger tilmed deres eget garn i et hav af typer og farver, og man bestiller simpelthen et helt strikkekit, hvor alt du behøver er med i posen. De fleste opskrifter strikkes på en kæmpe pind, så projekterne er hurtigt gjort. Jeg finder personligt større komfort med de små pinde i hånden, men i ny og næ er det ret skægt at strikke en trøje til sig selv på en stor pind, som ligger færdig på omkring en uge. Det er da smart, at man lynhurtigt kan høvle sin egen uldsag af, hvis man lige netop står og mangler en grå cardi i skabet i et bestemt snit, uden at man behøver at give en bondegård for den.

Hvis ikke jeg havde tusind projekter og et par opskrifter at teststrikke for Camilla, så var jeg sprunget direkte på min Martina Cardigan, som er en af WAKs bestsellers. Den er også helt enkel og fin i snittet og kan både bruges som jakke inde og ude. Og så er den så nem at strikke med lutter retmasker, at de fleste begyndere kan være med. Ikke som et første projekt dog, men tæt på.

Er I selv hoppet med på strikkevognen?

P1010692
P1010696
P1010748


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

No Comments

Leave a Comment