Syslesøndag med kartoffeltryk og malerprojekter

P1011336 untitled-2Søndagen handlede ikke kun om vores Pilea-reproduktion (som du kan læse mere om her), men også om andre små sysler. Begge piger er tilsyneladende ligeså vilde med små og store kreaprojekter som mig, og især ældsten har efterhånden udviklet et ægte kreagen, der lader hende sidde i timevis med et eller andet projekt, vi finder på. Og i weekenden var ingen undtagelse.

Vi har fået en ny bog, og den kan på det varmeste anbefales til jer, der også elsker kreastunderne med børnene. Bogen dumpede ind i postkassen for noget tid siden. Vi får fra tid til anden en del forskellige bøger i anmeldereksemplarer fra forlagene, og nogle rammer mere plet end andre. Denne må siges at ramme plet; Weekend – kreative projekter til børn og deres voksne, hedder den, og den er proppet med skægge idéer, som man enten kan copycatte fuldstændig eller blot bruge som inspiration.

Størstepigen kigger ofte i den og drømmer om alle de sager, vi skal lave sammen. Vi har især et godt øje til dukkehuset, der er bygget af Hama-perler, men vi er ikke kommet i gang endnu. Det er et af bogens mere omfattende projekter, men det ser så sejt ud, synes I ikke?
P1011337Processed with VSCO with f2 presetBogen er bygget op helt enkelt, og hvert projekt beskriver nøje fremgangsmåden og materialebrug. Vi har lavet lidt forskelligt derfra allerede og søndagens projekt blev blandt andet en række søde figurer, som skal bruges til noget ganske særligt, jeg ikke kan afsløre endnu.

Bogen kan købes her (reklamelink).
Processed with VSCO with f2 preset Processed with VSCO with f2 preset

Kartoffelstempler

Vi fandt også et par kartofler frem for at lave vores egne kartoffelstempler. Jeg har ikke lavet den slags siden slutfirserne, tror jeg. Men det var nemt og ganske skægt. Det er i øvrigt ikke et af bogens projekter, må jeg hellere nævne for god ordens skyld.

Vil du lave dit eget kartoffelstempel?

Tegn et simpelt mønster på en halveret kartoffel og skær rundt i kanten med en skarp lille kniv. Giv figuren et tyndt lag maling og tryk så løs på et stykke papir eller karton. Nemt og sjovt for de allermindste også.
Processed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetGod tirsdag

<3


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

No Comments

Leave a Comment